ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:35/654)

Ciasto drożdżowe z truskawkami (vege) 116

Ciasto drożdżowe i truskawki – to przecież żadna nowość, powiecie. Tak, zgadza się, ale tym razem przedstawiam ciasto drożdżowe w wersji wegańskiej. Wegański przyjaciel miał imieniny, zatem na stole musiało pojawić się też wegańskie ciacho. I takim sposobem powstało ciasto drożdżowe z truskawkami. Pyszne, naprawdę Spróbujcie, bo warto Składniki: ½ kg mąki 150 ml mleka roślinnego 1 szczypta soli 5 łyżek musu(...)KASI. Tortownicę o średnicy 20-24 cm smaruję KASIĄ, wykładam ciasto, na górze układam truskawki i posypuję kruszonką. Ciasto piekę w temperaturze 170 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto drożdżowe z truskawkami (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto drożdżowe z truskawkami (vege) 91

Ciasto drożdżowe i truskawki – to przecież żadna nowość, powiecie. Tak, zgadza się, ale tym razem przedstawiam ciasto drożdżowe w wersji wegańskiej. Wegański przyjaciel miał imieniny, zatem na stole musiało pojawić się też wegańskie ciacho. I takim sposobem powstało ciasto drożdżowe z truskawkami. Pyszne, naprawdę Spróbujcie, bo warto Składniki: ½ kg mąki 150 ml mleka roślinnego 1 szczypta soli 5 łyżek musu(...)KASI. Tortownicę o średnicy 20-24 cm smaruję KASIĄ, wykładam ciasto, na górze układam truskawki i posypuję kruszonką. Ciasto piekę w temperaturze 170 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto drożdżowe z truskawkami (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Truskawkami 160

już chyba ostatni post który zawiera w sobie truskawki. Ciasto które szybciutko się robi, jest wilgotne i co najważniejsze jest bardzo smaczne. Składniki na blaszkę 23 x 23 2 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl oleju 1 szkl kefiru 3/4 szkl cukru esencja waniliowa bądź 1 całe opak. cukru wanili. 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garście truskawek plus

Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 3758

pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek  Pianka budyniowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju  Dodatkowo: 500 g truskawek Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagniatamy ze sobą. Ciasto dzielimy na dwie części (40 % i 60 %) i wkładamy do zamrażarki. Blachę o wymiarach 33x20 cm lekko smarujemy masłem i wykładamy większą(...)lśniącej bezy. Następnie dodać budynie, wymieszać, a na końcu wlewać powoli olej. Na wystudzony spód wyłożyć pianę. Truskawki umyć i obrać z szypułek. Większe owoce pokroić na połówki. Układać je otworami do góry, lekko wciskając w pianę. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni, wystudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Źródło

My simple kitchen
Tort truskawkowy bez pieczenia 448

prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach i cud, że w ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo(...)zieloną piankę i ponownie wstaw tortownicę do lodówki - na kilkanaście minut, aby masy trochę stężały. Na górę wylej zimną galaretkę agrestową, może być już lekko tężejąca, i udekoruj ciasto truskawkami tak, by zanurzały się w galaretce. Włóż ciasto na przynajmniej kilka godzin do lodówki lub najlepiej na noc. Rano zdejmij obręcz tortownicy i ewentualny papier. Boki tortu posmaruj bitą śmietaną

Anioszek w kuchni
Tort truskawkowy bez pieczenia 331

prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach i cud, że w ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo(...)zieloną piankę i ponownie wstaw tortownicę do lodówki - na kilkanaście minut, aby masy trochę stężały. Na górę wylej zimną galaretkę agrestową, może być już lekko tężejąca, i udekoruj ciasto truskawkami tak, by zanurzały się w galaretce. Włóż ciasto na przynajmniej kilka godzin do lodówki lub najlepiej na noc. Rano zdejmij obręcz tortownicy i ewentualny papier. Boki tortu posmaruj bitą śmietaną

Anioszek w kuchni
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami 224

łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kilograma truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej.Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , delikatnie mieszamy . Ciasto przelewamy do formy (25x40c.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze(...)lodówki do stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy , przekrojone na pól układamy na masie śmietanowej . Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody , odstawiamy do ostudzenia.Tężejącą wylewamy na truskawki . Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ + FILMIK 134

Sezon truskawkowy trwa, więc i ciasta z truskawkami muszą być. Dzisiaj przygotowałam słodką przekąskę truskawkową, czyli ciasto półkruche z pieczonymi truskawkami i rabarbarem oraz kruszonką. Ciasto z truskawkami wręcz rozpływa się w ustach.       SKŁADNIKI :  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej(...)PRZYGOTOWANIE :  Truskawki i rabarbar obieramy, kroimy na kawałki i przekładamy do garnka z brązowym cukrem. Prużymy około 20 minut, aż płyny znacznie odparują. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy w 1/4 szklance wody i wlewamy do rozgotowanych owoców i szybko mieszamy. Masę owocową odkładamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucierając wsypujemy mąki z proszkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Serowiec z truskawkami 133

Jesienią piekłam ze śliwkami, a teraz z truskawkami. Tak samo jak szybko się przygotowuje i piecze, to tak samo szybko znika. Składniki: • 1/2 kg truskawek Ciasto: • 250 g masła • 5 jajek • 50 dkg zmielonego białego sera • 2 szklanki mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 3/4 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy Wykonanie: • Masło(...)Dodawać po jednym jajku na przemian z przesianą mąką z proszkiem i serem. • Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Truskawki powciskać w ciasto miejscem po szypułce do dołu. • Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C. • Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

To co kocham
Pierogi z truskawkami 123

krojenia, garnek, łyżkę, sitka, miski (w tym jedną bardzo dużą), sitko, szklankę, wałek do ciasta, stolnicę lub inną płaską powierzchnię (np. stół), łyżeczkę. Przygotuj składniki:  Farsz: niezbyt duże truskawki, Ciasto: 1/2 kg mąki, 1 szklankę ciepłej wody, 1 jajko, szczyptę soli, mąkę do podsypywania. Truskawki umyj, odszypułkuj i przełóż na sitko, aby obeschły. Następnie zacznij przygotowywać ciasto. Jajko sparz(...)więcej części. Stolnicę lub inną płaską powierzchnię (np. stół) oprósz mąką i cienko rozwałkuj na nim porcję ciasta. Za pomocą szklanki wykrawaj z niego krążki, resztki ciasta zagnieć ponownie. Na każdym krążku połóż truskawkę. Większe owoce pokrój na cząstki i lekko obtocz w mące. Czynności te powtarzaj do wyczerpania ciasta i owoców. Tak przygotowane pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Gorące

blog.moje-pasje.info
Kruche z truskawkami i budyniem 219

łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : truskawki - 700 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Truskawki oszypułkować, umyć, osączyć na sicie. Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto(...)litra mleka, dodać cukier , zagotować. W pozostałym mleku, rozmieszać budynie, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Wylać gorący budyń na truskawki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce. Wstawić blachę z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec przez 45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi
Ciasteczko francuskie z truskawkami 200

było w przypadku tego ciasteczka:) Marcin robił na śniadanie swoje pyszne jajka zapiekane w cieście francuskim i zostało połowę opakowania. A że w tym samym dniu ja robiłam ciasto z truskawkami, które również zostały, postanowiłam wykorzystać „resztki” i upiekłam ciasteczko z białym serem i truskawkami. Poszło całe, jeszcze ciepłe:) 25 minut 2 porcje 200 g ciast francuskiego(...)francuskie zgiąć na pół, jedną połówkę ponacinać wzdłuż co około 1 cm. Serek pomieszać z cukrem pudrem, nałożyć na część ciasta, która nie jest nacięta. Następnie ułożyć truskawki i zawinąć naciętą połową ciasta. Posmarować wierzch ciasta masłem. piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Posypać cukrem pudrem Banał

Ania i Marcin gotują
Truskawkowiec 184

dzisiejsze świętowanie mam dla Was pyszne ciasto z truskawkami i galaretką. Składniki: biszkopt - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego masa - 500 ml mleka - 250 g masła - 2 budynie waniliowe z cukrem polewa - 1 kg truskawek - 3 galaretki truskawkowe oraz - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Na początek zabieramy się(...)budynie wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aż budynie zgęstnieją, następnie studzimy. Miękkie masło miksujemy i porcjami dodajemy przestudzony budyń. Na przestudzony biszkopt nakładamy masę budyniową, na to truskawki. Ciasto wkładamy do lodówki a na wierzch wylewamy tężejące galaretki. Źródło inspiracji: Wielka Księga Ciast Siostry Anastazji

Zainspirowana w kuchni
Odwrócone ciasto z truskawkami i adwokatem 200

Dlaczego odwrócone ciasto z truskawkami i ajerkoniakiem? Bo truskawki opadły na dno i zdecydowanie lepiej prezentowało się odwrócone, co też ma swój urok 🙂 Ciasto jest smaczne i dość słodkie, więc możecie dać mniej cukru. Dla uwielbiających mocno słodkie ciasta polecam jeszcze posypać je cukrem pudrem.   O kampanii „Uczymy jak słodzić”, faktach i mitach dotyczących cukru oraz wielu(...)innych ważnych informacjach dowiecie się z TEJ strony. Czytajcie na zdrowie! Czytaj dalej... Artykuł Odwrócone ciasto z truskawkami i adwokatem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Ciasto na maślance z truskawkami 325

Ciasto na maślance z truskawkami Wilgotny, puszysty i bardzo prosty w przygotowaniu placek na maślance z truskawkami. Nebo w ustach!     Składniki: 3 jajka 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej 100g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka maślanki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 200g truskawek Dodatkowo: cukier puder do posypania       *** Masło rozpuszczamy i odkładamy(...)pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blaszkę – moja blaszka ma wymiary 26×26 centymetrów *** *** Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki *** *** Plasterki truskawek wykładamy równomiernie na cieście *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 50 minut – do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     Polecam

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania