Domowe bezy są o niebo lepsze od tych, kupionych w sklepie. Ich zrobienie nie wymaga ani dużych nakładów finansowych ani dużo pracy. Wystarczy mieć białka (np. niewykorzystane od ciasta) i poznać kilka sekretnych trików, na ich zrobienie. Ważne jest, aby białka, które ubijamy były mocno słodzone. Oddzielając białka od żółtek, należy uważać, żeby ani kropla żółtka nie dostała się(...)końcówką i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia dowolne kształty: małe kleksiki lub większe - płaskie, jeśli chcemy bezy sklejać po 2 kremem, lub nakładać na nie śmietanę czy owoce (tak jak ja to zrobiłam
Walijskie PichcenieSzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!trzeci : Śniadanie: kanapki z awokado i pomidorem II Śniadanie: ciasto z batata Obiad: kaszotto meksykańskie z kurczakiem, fasolą i kukurydzą Deser: banan Kolacja: ostatnia porcja zupy z poprzednich dni Dzień czwarty : Śniadanie: kokosowy omlet z granatem i polewą czekoladową II Śniadanie: kawałek ciasta z batata Obiad: druga porcja kaszotto z poprzedniego dnia Deser(...)soczewicy Dzień piąty : Śniadanie: jajko zapiekane w awokado II Śniadanie: ostatni kawałek ciasta Obiad: makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym Deser: brak Kolacja: zupa z poprzedniego dnia Dzień szósty : Śniadanie: chleb z domową „nutellą” i mrożonymi owocami imitującymi dżem II Śniadanie: sałatka z grillowaną brzoskwinią Obiad: ryż
Powiedz dietom niejeszcze trochę zamrożonych jagód więc chciałam je jak najszybciej wykorzystać bo sezon na te pyszne owoce już się zaczyna. Trzeba więc wymienić zapasy ;) Do serniczka możecie użyć zarówno świeżych jak i mrożonych jagód (bez rozmrażania). Podczas pieczenia po mieszkaniu rozchodził się cudowny waniliowo-jagodowy zapach. Rodzina z trudem powstrzymywała się aby nie zabrać się za pałaszowanie zaraz(...)ustach! Do wypieku użyłam cukru Królewskiego , od dawna dodaję go do słodzenia deserów czy to w postaci kryształu czy pudru. Cukier w przyzwoitych ilościach, dodany do posłodzenia domowego ciasta czy deseru jest nieszkodliwy. Wręcz nawet potrzebny aby dostarczyć nam energię potrzebną do prawidłowego funkcjonowania. W przeciwieństwie do sklepowych batoników, w małym kawałku domowego ciasta cukru jest naprawdę niewiele
Smakołyki Asibardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pawlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem. Składniki: – 4 białka (rozm.L – 150ml) – 1 szklanka cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi
CookYourselfłyżką. Placuszki rosną, więc czubata łyżka stołowa będzie idealną miarą. Na środku umieśc kostkę czekolady i delikatnie przykryj ciastem- dołuż ciut na górę. Smaż na małym ogniu do zezłocenia z obu stron- 3-5 minut z każdej. Podawaj ze świezymi owocami, polane słodkim syrpopem. Smacznego Artykuł Placuszki z malinami i czekoladą pochodzi z serwisu
greenscarfbardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pawlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem. Składniki: – 4 białka (rozm.L – 150ml) – 1 szklanka cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi
CookYourselfTruskawki to jedne z bardziej popularnych i lubianych owoców. Właśnie rozpoczął si ę na nie sezon , dlatego korzystajmy z tego czasu, póki mamy okazj ę . Przygotowałam mały zbiór przepisów na ciasta i desery z truskawkami w roli głównej, które pojawiły si ę na moim blogu . Mam nadziej ę , ż e każdy znajdzie coś
La grande e la piccola cuocadodajemy do twarogu i ponownie mieszamy. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy – dodajemy do twarożku. Ostudzone ciasto przekrawamy na dwie części. Na dolną wykładamy przygotowany twarożek i przykrywamy drugą częścią. Twaróg można przygotować także na słodko. Z dodatkiem owoców i miodu lub innego słodziwa
KucharzycaSmażyć z obu stron na rumiano, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Wykładać niewielkie porcje ciasta za pomocą łyżki ( po 3 łyżki stołowe na duże placki, na małe placuszki po 1 łyżce stołowej). Podawać z ulubionymi syropami, owocami lub miodem. Smacznego Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie
Smaki ArmineMak na święta Bożego Narodzenia to u nas tradycja i w prawie każdym domu przygotowuje się potrawę lub ciasto z makiem. Tak więc, przychodzę dziś z
Kuchnia MagdaLenyMak na święta Bożego Narodzenia to u nas tradycja i w prawie każdym domu przygotowuje się potrawę lub ciasto z makiem. Tak więc, przychodzę dziś z
Kuchnia MagdaLenypołączyć z płynnym miodem. Następnie do masy wsypać mąkę z dodatkami, a na końcu wmieszać pokrojone suszone owoce. (Masa powinna delikatnie się kleić, ale niezbyt mocno. W razie potrzeby można dodać minimalną ilość mąki.) Ręce delikatnie zwilżyć i z ciasta formować kulki o wielkości niewielkiego orzecha włoskiego. Kulki bez spłaszczania, ale z 2-3 cm odstępami ułożyć
Di gotujeBardzo szybki i pyszny deserek. Nic trudnego, polecam. Z gałką lodów to już jest rewelacja. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Oczywiście wyciąć gniazda nasienne
Kuchnia PokoleńJestem zewsząd zasypywana jabłkami i niezmiernie się z tego cieszę, bo ten owoc - nasz polski - nigdy się nie znudzi i ma wszechstronne zastosowanie. Z radością wykorzystuję je do produkcji świeżo wyciskanego soku, kompotu, marmolad, ciast. Przepis na wegański chlebek bananowy bije rekordy popularności w sieci. Pora na sezonowy chlebek z naszych polskich jabłek! Mus jabłkowy świetnie spulchnia i zwiera ciasto
Jeść, by żyć w zdrowiu