ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:864/1556)

Tarta czekoladowa 259

czas mieszając do połączenia składników. Dolać kremówkę i dobrze wymieszać. Masa zrobi się gęsta.5.Wylać masę na upieczone ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. W trakcie studzenia masa stężeje. Podawać z owocami i/lub śmietaną. Oprószyć kakao.Smacznego źródło: Baking, C.BrethertonPost Tarta czekoladowa pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Naleśniki z serem i jagodami 195

Takie naleśniki możemy przygotowywać z innymi owocami sezonowymi i białym serem, myślę że każdy się skusi choć na jednego.Naleśniki z serem i jagodami SKŁADNIKI:CIASTOmleko 2 szklwodasólmąka- 0,5 kgjajka- 2 szttłuszcz do smażeniaMASAser biały - 300 g2 łyżki śmietany3 łyżki cukrujagody - 1 szklPRZYGOTOWANIE:CIASTO Jajka wybić do miski, dodać mąkę, sól, wodę i mleko, zmiksować mikserem

Kuchnia Danusi
Tort mimoza 267

kremu, na krem kładziemy kawałeczki ananasa, przykrywamy drugim, uprzednio nasączonym krążkiem. Tort pokrywamy pozostałym kremem i równomiernie obsypujemy okruchami ciasta biszkoptowego. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Wersji tortu mimosa jest kilka. Ta klasyczna jest bez owoców, krem budyniowy wymieszany z bitą śmietaną, jest na bazie samych żółtek ( crema pasticera), a poncz jest alkoholowy. W klasyczniej wersji

Mia Cucina Sofieta
Placek kakaowo-migdałowy z truskawkami 227

Ciasto szybkie i łatwe co jest o tyle ważne, że gdy pięknie za oknem to nie chce mi się, jeszcze bardziej niż zwykle, stać przy garach. Tutaj wystarczy ubić jajka, dodać sypkie składniki a na wierzch wrzucić trochę owoców i gotowe ! Ja placek polukrowałam bo tak woli mąż, ale wystarczy oprószyć go odrobiną cukru pudru i będzie równie pysznie(...)Olej rzepakowy świetnie sprawdza się przy wypiekach i sprawdziłam to już wiele razy np. piekąc Zebrę czy  Ciasto czekoladowe. Ma neutralny smak i zapach i dzięki niemu ciasto dłużej zachowuje świeżość, jest wilgotne i bardzo smakowite. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 191

sparzonej cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy.  Wykonanie: Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy

Walijskie Pichcenie
Czekoladowe babeczki z granatem 183

cukru 100 g masła 3 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 owoc granatu Roztapiamy masło, cukier i czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę, dodajemy jajka i miksujemy ponownie. Dodajemy ziarenka granatu i mieszamy. Ciasto nakładamy za pomocą łyżki do papilotek (lub silikonowych foremek na muffinki

Cynamonowe szczęście
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 591

lepszego, niż korzystanie z darów pór roku. Wiosna oferuje nam nowalijki, lato - moc owoców i warzyw wcześniejszych odmian, jesienią dokonujemy z kolei innych, smakowitych odkryć. Zimą z kolei myszkujemy po piwniczkach czy skrytkach, szukając wybornych przetworów - słońca, zamkniętego w słoikach.   Tegoroczna jesień bardzo przypadła mi do gustu. Choć czasem mokra i deszczowa, jest względnie ciepła i słoneczna(...)długie zimowe miesiące.    Ale nie tylko słońce poprawia mi nastrój - to pachnące, świeże wypieki, które zawierają w sobie właśnie garść owej pięknej, złotej jesieni. Najlepsze okazało się ciasto marchewkowe. W wzbogaconej wersji. Orzechy, daktyle, suszone brzoskwinie. Dużo cynamonu, a do tego nadzienie z mascarpone i wierzch pokryty słodką, lepką masą krówkową. Uwielbiam! CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ

W kuchni Karmel-itki
Śniadaniowe mini ruchanki. Takie, że... Łoo! ;) 217

masła 150 g mąki żytniej typ 720 100 g mąki pszennej typ 650 szczypta soli 2 jaja olej lub klarowane masło do smażenia dodatkowo dżem prozdrowotny Łowicz 100% owoców Dzika róża cukier puder do oprószenia Drożdże rozetrzeć w kubku z cukrem do uzyskania płynnej konsystencji. Dodać 4 łyżki letniego mleka, dokładnie wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(...)jaja. Wyrobić łyżką (lub hakiem miksera) dość luźne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na ok. 60 minut. Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką porcje ciasta (czasami łatwiej za pomocą dwóch łyżek). Smażyć z obu stron na rumianao na średniej mocy palnika. Podawać oprószone cukrem pudrem z dżemem Łowicz Dzika róża 100% owoców. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Placki z serka homogenizowanego. Placuszki z serka Danio. 4941

pyszny przepis na placki z serków waniliowych, które same w sobie są już dość słodkie, więc do ciasta nie dodaję już cukru, a jedynie delikatnie oprószam placuszki na wierzchu cukrem pudrem. W sezonie polecam serwować je również ze świeżymi owocami, a poza sezonem idealnie będą się komponowały z lekko kwaskowatymi dżemami lub np. syropem malinowym. Placuszki te są delikatne(...)jajko, 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 3 czubate łyżki (czyli pół szklanki) mąki pszennej tortowej (czasami trzeba dać ciut więcej mąki jeśli serek jest bardzo rzadki – ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję). Całość wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto odstawić na kilka minut, by odpoczęło. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (chyba, że mamy specjalną patelnię do smażenia

Kulinarne Przeboje
Placuszki serowe z borówkami 122

Placuszki serowe z borówkami to świetny pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Jak kto woli Posypałam je cukrem pudrem, ale równie dobrze będą smakować polane roztopioną

Oryginalny smak
Sylwestrowe świnki 220

Świnki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy nie bolał mnie od tego brzuch :) ) jak i na zimno. Jako nadzienie możecie użyć owoców ze słoika, porządnego babcinego dżemu (dobrze wysmażony i bez żelatyny) lub najprościej - Waszej ulubionej czekolady. Ja upiekłam świnki(...)drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia (warto na nie spoglądać od czasu do czasu,lubią uciekać). W dużej misce łączymy mąkę, wyrośnięte drożdże i margarynę z jajkami i cukrem. Zarabiamy ciasto dodając w razie potrzeby trochę mąki (ciasto nie powinno być lejące) lub mleka (jeśli jest zbyt twarde) i odstawiamy do wyrośnięcia.Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm podsypując mąką

Ciastkozercy
Wiśniowo – porzeczkowe ptasie mleczko 168

Bardzo dobre lekko kwaskowate ciasto. Uwielbiam ciasta z wiśniami, są przepyszne. Wykonanie biszkoptu- patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ To jest najlepszy biszkopt. Polecam go zawsze bez najmniejszych obaw. Wykonanie ptasie mleczka – mrożone owoce rozmrozić, następnie przetrzeć przez sitko. Powinno powstać 500 ml przetartych owoców. Jeżeli jest mniej to dolać soku wiśniowego lub innego. Dodać cukier i wymieszać(...)zalać odrobiną zimnej wody. Tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Następnie wlać wrzącą wodą i wymieszać odstawić do ostygnięcia. Żelatyna musi zacząć gęstnieć. Śmietanę ubić i powoli wlewać przetarte owoce. Na koniec dodać gęstniejącą żelatynę, ale ciągle musi być lejąca. Dokładnie wymieszać i wstawić masę do lodówki. Teraz trzeba pilnować żeby masa nie zgęstniała. Jak już zacznie gęstnieć wylać masę

Kuchnia Pokoleń
Tort kokosowo- malinowy (bez glutenu, cukru białego i laktozy) 256

już ostatni moment na pożegnanie owoców lata czyli malin. Ten przepis planowo miał się ukazać wcześniej kiedy były jeszcze bardziej dostępne na ogródkach niż w marketach, jednak musiał poczekać na pierwsze wydanie dwumiesięcznika " Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety " , który ruszył już wczoraj. Mamy przyjemność dzielić się w nim naszymi przepisami na torty. Oprócz tego znajdziecie w nim  ciekawe(...)jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze

Candy Pandas
Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym 139

patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i nakładam po porcji ciasta (1 łyżka ciasta= 1 porcja). Placki smażę po 1-2 minuty z każdej strony. Następnie przekładam usmażone placki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Usmażone racuchy podaję ze świeżymi owocami i polewam całość miodem lub syropem z agawy.   Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
RACUSZKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI - smak dzieciństwa 140

roztopione (nie gorące!) masło oraz ubite białka. Wyrobić ciasto łyżką, aż ukarzą się pęcherzyki powietrza, następnie dodać starte jabłka (jeżeli potrzeba, to jeszcze raz odlać i odcisnąć sok z jabłek), całość wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Krok 4. Na patelni lekko rozgrzać ok. 0,5cm warstwę tłuszczu, nabierać ciasto łyżką i kłaść na patelnię. Smażyć na niewielkim(...)rumiano. Racuszki przewracać na drugą stronę, dopiero kiedy na powierzchni placuszka pojawią się pęcherzyki powietrza, a ciasto z wierzchu lekko się zetnie. Usmażone racuchy z jabłkami osączać na papierowym ręczniku.  Racuchy drożdżowe  posypać cukrem pudrem i podawać z owocami, śmietanką, ulubionymi dżemami lub konfiturami owocowymi. Smacznego :) Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem. Najlepsze racuchy drożdżowe - wypróbowany przepis

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania