Bardzo często kupuję owoce na targowisku. Na to targowisko oczywiście pędzę z Frankiem w wózku. Jego reakcja na kolorowe owoce i warzywa na straganach
bistro mamaskomponowałam :) Został mi przekazany jako rodzinny sekret idealnego ciasta bratowej - a właściwie jej taty. Ciasto banalne, ale smakowo serio idealne! Słodkie, wilgotne z chrupiącą skórką i owocami. Czego można chcieć więcej od ciasta? A i składniki w każdym domu się znajdą na pewno. Od siebie jedynie dołożyłam ekstrakt, aby ciasto nabrało waniliowego aromatu. Jak dla mnie strzał
Słodkie Przyjemnościskładnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek
Mix smakuPrzepyszny, czekoladowy torcik z wiśniami. Nieziemski w smaku, delikatny, puszysty. Biszkopt lekki, krem rozpływający się w ustach, charakteru nadają wiśnie skąpane w gęstym syropie - istna poezja
Słodka StronaJeśli lubisz granaty to ciasto jest w sam raz dla Ciebie. Kruchy spód, słodka masa mleczno serowa i świeżutki granat na wierzchu. Palce lizać, napewno sięgniecie
Z Majeczką w kuchniTo jedno z najprostszych ciast i błyskawiczne w przygotowaniu. W sam raz dla niespodziewanych gości…Składniki:5 dużych jabłek (słodko-kwaśnych)4 jajka1 szklanka cukru2
Oryginalny smakPuszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi malinami, posypany czekoladowymi wiórkami. Pyszny, lekki i delikatny… Naprawdę warto zrobić Składniki:Z podanego przepisu na biszkopt wyjdą
Oryginalny smakPuszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i lekko wilgotne
Oryginalny smakDzisiaj proponuję słodkie bułeczki zrobione z bananowego puree, nadziane dżemem z czarnych porzeczek i udekorowane plasterkami banana. Ciekawe połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Bułeczki
Oryginalny smakSezon czarnej porzeczki uważam oficjalnie za otwarty. Choć nie przepadam za bardzo za tym owocem, skusiłam się na ciasto z jego udziałem.Tarta jest delikatnie kwaskowata co daje świetny efekt ze słodkim śmietankowym budyniem. Polecam !Składniki na ciasto :350g mąki pszennej100 g margaryny100g cukru pudru1 jajko2 żółtka2 łyżki śmietany1 łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki na nadzienie :2 budynie śmietankowe lub waniliowe
charlotte gotujePrzyszedł czas na szarlotkę, jeszcze w tym roku nie robiłam, a przynajmniej nie robiłam żadnej nowej jej wersji. Moje najlepsze szarlotki to ta z bezą (ta
Zdrowa Kuchnia Sowy1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,i owoce jakie chcesz...ja dodałam jeżyny
Anioły w kuchniblaszkę.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Nadzienie; Obieramy rabarbar, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na pół godziny.Mieszamy ze skórką z cytryny i ziarnami wanilii.Na przygotowane ciasto drożdżowe wykładamy równomiernie owoce, odsączone z nadmiaru soku.Odstawiamy do wyrośnięcia.Robimy kruszonkę; cukier i masło łączymy z mąką i solą.Mieszamy ąż powstaną grudki. Posypujemy placek .Pieczemy około 30 minut...smacznego
Anioły w kuchniTo była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze
Anioły w kuchni