Dziś mam dla Was pyszne i proste ciasto. Truskawki, rabarbar ale możecie użyć innych owoców. Na pewno też będzie smacznie. Choć na dworze upał to coś słodkiego jednak by się zjadło. I korzystając z tego, że mam jeszcze trochę rabarbaru i kupiłam truskawki wyszło ciacho właśnie takie. Oczywiście uda się każdemu nawet początkującej pani domu. Więc do dzieła
Ewa w kuchnikilka kęsów. Z nadzieniem, które można dowolnie modyfikować dostosowując je do własnych upodobań. Z lukrem lub bez. Do wyboru, do koloru :P Zmodyfikowany przepis z gazety "Pyszne ciasta z owocami", nr 8/2003. Składniki na 12 sztuk Ciasto: 125 g chudego twarogu 1 jajko 50 g cukru 250 g mąki 4 łyżki oleju 4 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego
My simple kitchenPoniewaz uwielbiam ciasta z owocami,nie wyobrazam sobie sezonu jesiennego bez ciasta ze sliwkami.Dzisiejsze bedzie na pewno wielokrotnie powtarzane.Jest to pyszny drozdzowiec ze sliwkami i orzechowa kruszonka.Do kruszonki uzylam podprazanych mielonych orzechow laskowych, dzieki temu jest niezwykle aromatyczna.Ciasta jest tak w sam raz,nie za duzo ,za to duzo,duzo sliwek.To najprostsze do zrobienia i najzdrowsze ze wszystkich ciast
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!można upiec ciasto nie mając piekarnika? Wystarczy dobra patelnia z pokrywką. Dziś przepis na bezmleczne ciasto z owocami i niewielką ilością sody. Przepis na ciasto z patelni
w kuchni i w ogrodziepieczenie, dlatego często przygotowuję szybkie desery. Najlepiej w szklankach czy pucharkach, aby każdy miał taką samą porcję i by warstwy deseru były wyraźnie widoczne:) Ciasto upiekłam sobie dzień wcześniej, żeby było szybciej:) Owoce możecie użyć dowolne, ja wybrałam te, które mam i które najbardziej lubimy... Składniki:2 jajka, 4 łyżki masła,10 łyżek cukru pudru, 3 łyżki mąki pszennej(...)układać deser wyciąć 8 krążków. Ułożyć po jednym krążku na dnie czterech szklaneczek, każdy skropić herbatą. Rozłożyć połowę masy owocowej i przykryć połową masy serowej. Nałożyć kolejny krążek ciasta, porcję owoców oraz masy serowej. Wierzch udekorować pozostałymi świeżymi owocami, startą czekoladą cukrem pudrem i miętą. Schłodzić i przechowywać w lodówce. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościsztywno razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz śmietan fixem. Dodaję zimną żelatynę. Miksuję. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3. Truskawki obieram z szypułek. Owoce kroję w grubsze plasterki i układam na cieście. 4. Galaretki rozpuszczam w litrze wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretkę wylewam na ciasto. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiPyszne połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej bezy. Osobiście takie ciasta chyba lubię najbardziej. Na biszkopcie z mieszanki do wypieku biszkoptów. Jest to produkt firmy Polskie Młyny. Byłam ciekawa smaku i konsystencji. Pozytywnie się zaskoczyłam. Biszkopt jest puszysty i delikatny. Idealnie komponuje się z owocami i bezą. Sami wypróbujcie :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)Ubijać przez kolejne 5-6 minut. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. 1/3 owoców wyłożyć na biszkopcie. Do ubitych białek dodać resztę porzeczek, delikatnie wymieszać. Bezę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Po 25 minutach pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyciasta zadowolona jestem. Uroczo różowe, tchnie optymizmem. Bardzo wiosenne - moim zdaniem. Pamiętajcie, że przy oblewaniu ciast polewą lustrzaną macie tylko jedną szansę. Na zmrożonym cieście polewa zastyga błyskawicznie, a próby poprawek sprawią, że będzie tylko gorzej. Dlatego z podanego przepisu polewy Wam zostanie - dzięki temu jednak pole manewru jest szersze, łatwiej całą sprawę załatwić. Do ciasta jak najbardziej można użyć(...)malin mrożonych. A właśnie ciasto z mrożonymi owocami było tematem naszego wspólnego gotowania. Koniecznie więc zajrzyjcie do Ani i sprawdźcie, co ona upichciła. Sernik z białą czekoladą, musem malinowo-hibiskusowym i malinową polewą lustrzaną Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) blondie: (na formę o średnicy 16 cm) 1 żółtko 10 g cukru 30 g masła 30 g białej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli macie takie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich (lub innych ulubionych bakalii(...)gęstego dżemu kilka kropel aromatu rumowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego ok. 2 łyżek kakao (o ile nie używamy ciasta z kakao) wiórki kokosowe do obtoczenia Ciasta i ciastka pokruszyć dłońmi bardzo drobno. W rondelku zagotować śmietankę z cukrem i margaryną (oraz kakao). Odstawić na chwilę, żeby przestygła, a następnie przelać zawartość do ciast. Dodać posiekane bakalie, dżem, aromat oraz
Simply Foodkruchym cieście, do którego tym razem dodałam cukier trzcinowy. Dzięki niemu ciasto jest jeszcze bardziej chrupiące i ma lekko karmelowy posmak. Jeśli zdecydujecie się zrobić to ciasto w domu (do czego bardzo zachęcam), to koniecznie zostawcie je na noc w lodówce i zjedzcie na drugi dzień. Przez te kilka, kilkanaście godzin w chłodzie smaki kremu, ciasta i owoców doskonale(...)ognia i dodać masło – dobrze wymieszać. Tak przygotowana masę wylać jeszcze ciepłą na spód do tarty. Na kremie ułożyć owoce. Kiedy tarta całkowicie ostygnie przygotować galaretkę na 1 szklance wody (nie jak w przepisie na 2 szklankach). Polać wierzch ciasta lekko tężejącą galaretką. Zostawić w lodówce
Kulinarne Inspiracjemożliwe ;) Tym razem się udało więc szybciutko dodaję przepis ,żebyście sami mogli wypróbować i przekonać się jak rewelacyjnie smakuje. Zamiast malin można użyć również innych letnich owoców - przetestowałam :) To ciasto jest moim ulubionym czekoladowym , zajmuje zdecydowanie pierwsze miejsce .... tuż za nim plasuje się to z wiśniami (KLIK ) i z bananami
Malinowa KawiarenkaJogurtowiec z leśnymi owocami to pyszny deser bez pieczenia. Wystarczą pokruszone ciastka na spód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę(...)Przygotuj galaretkę. Namocz żelatynę w wodzie. 300 g owoców zagotuj z cukrem, a następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę. Ostudź galaretką i kiedy zacznie krzepnąć dodaj resztę owoców i wylej galaretkę na ciasto. Wstaw do lodówki. Galaretka jest jedynie lekko ścięta. Całość posyp pistacjami. The post Jogurtowiec z leśnymi owocami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniasłodką i mega zdrową przekąską. Do środka wrzucamy garść orzechów, ulubione owoce (u nas jagody bo akurat były w zamrażarce), ale możecie użyć wszystkiego co akurat leży pod ręką: maliny, jabłka, gruszki, kalafior czy tam marchewka . Chociaż marchewka to akurat spoko pomysł, mogłoby być ciekawe. Samo ciasto jest bezglutenowe , a dodatek siemienia lnianego zamiast jajek sprawia, że jest vegańskie(...)pokrojonego w plasterki banana). Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut aż lekko zbrązowieje. Gotowe. Serwujemy np. ze śmietanką kokosową lub polane gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeMuffiny z gruszką to pyszne, mięciutkie babeczki najeżone kawałkami tego słodkiego owocu. Jak każde muffiny, także i te przygotowuje się błyskawicznie. Dodatek śmietany do ciasta sprawia, że babeczki po upieczeniu są wyjątkowo miękkie i wilgotne. Najlepiej jest wykorzystać średnio soczyste owoce, aby ciasto nie namokło od ich wilgoci. Muffiny po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego
Smakołyki Berenikiborówek w bardzo zachęcającej cenie, od razu zabrałam się do dzieła. Kruche ciasto wyszło naprawdę cudownie kruche, ale nie kruszące się. Budyniowa pianka jest lekka i delikatna, a owoce nadają ciastu przyjemnej wilgoci i soczystości. Muszę przyznać, że mi również naprawdę zasmakowało i myślę, że spróbuję przygotować je po raz kolejny, z innymi owocami (marzą mi się czerwone(...)porzeczki...). W każdym razie - polecam Wam je ogromnie, szczególnie, że akurat mamy pełnię jagodowego sezonu, a te kuleczki prosto z lasu sprawdzą się w tym cieście znakomicie zamiast amerykańskiego odpowiednika. Puszysty placek borówkowy Składniki: (na formę o wymiarach 22x30 cm) ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 50 g cukru pudru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pożeraczka, czyli raz adobrze