ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:119/1556)

Czekoladowe ciasto z wiśniami 130

pomocy miksera. Wystarczy duża miska i łyżka:) Ciasto jest wilgotne, lekko maziste, i, co cieszy mnie w nim najbardziej, jego słodycz przełamują kwaśne owoce. Bardzo lubię takie połączenia. Jeśli Wy również, zachęcam do pieczenia. Ciasto jest tak proste, że wydaje się, iż niczego nie można w nim zepsuć;) 3 szkl. mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Smaki Na Talerzu
CIASTO KOKOSOWA ROZKOSZ 182

świeżo (u nas znika jeszcze letnie...) jak i w następne dni. U mnie wersja ze śliwkami, ale sprawdzą się każde inne owoce. Bardzo wilgotne i długo pozostające świeże ciacho zauroczy każdego miłośnika zdrowych słodkości. Ciasto przygotowywałam w dwóch wersjach mniej i bardziej kokosowej, gdy nie dysponujecie mąką kokosową wówczas można dać trochę więcej mąki orkiszowej, ja dałam 250g(...)wykładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy, boki przesmarowane delikatnie olejem kokosowym, spód wyłożony papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Wykładamy owoce. U mnie rozeta z pokrojonych na cząstki śliwek. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Letnie ciasto polewamy lukrem przygotowanym z pudru wymieszanego z mleczkiem kokosowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym 320

przepis taki pojawił się na blogu „Moje Wypieki” i zmotywowało mnie to do wykonania swojej wersji. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie, ciasto jest lekkie, orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na wiosnę.   Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 100 g drobnego cukru lub 80 g cukru pudru 70 g mąki pszennej(...)wymieszanym z wiśniówką. 750 ml wody zagotowujemy i rozpuszczamy w niej galaretki, studzimy. Kiedy galaretka nieco ostygnie dodajemy owoce. Schładzamy, uważające aby galaretka całkowicie nie stężała, nie powinna być jednak płynna aby nie wsiąkła w biszkopt. Na biszkopt wykładamy galaretkę, ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Z 300 ml mocno schłodzonej śmietany odlewamy 100 ml i podgrzewamy

Mania Gotowania
Sernik z musem malinowym 355

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem musu malinowego. Smakuje doskonale. Możemy przygotować go teraz z mrożonych owoców

Marta Gotuje
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI 134

Ciasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami! W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu! Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka. Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach. Część przerobiłam na konfitury(...)mąka pszenna – 2,5 szkl * brzoskwinie– ok.300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy ok. 45 minut w 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka 12783

Istnieje wiele odmian mali, dzięki czemu możemy cieszyć się tymi owocami aż do późnej jesieni! Ja najczęściej wykorzystuję je do ciast i deserów. Tak też było i tym razem. Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga

Z miłości do słodkości
Ciasto z owocami II 153

średnich obrotach wlać olej. Na koniec dodawać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszać na delikatnych obrotach mikserem lub łyżką.Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć mrożone owoce lub świeże.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp 180 stopni, ok. 60 min. Przed wyjęciem przeprowadzić próbę suchego patyczka.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Mix smaku
kruche ciasto owsiane z porzeczkami 146

ponownie - czas 2 min/ obr 3-4 spoglądając czy nie trzeba ciasta odsunąć kopystką ze ścianek naczynia tradycyjnie mąkę, płatki owsiane, cukry i proszek mieszamy dokładnie dodajemy roztopione masło i palcami rozrabiamy ciasto pozostałe czynności już takie same formę o wymiarach 20x20 wykładamy papierem do pieczenia połowę ciasta wykładamy do formy i zapiekamy przez(...)piekarniku rozgrzanym do 180 st po tym czasie wykładamy porzeczki i przykrywamy pozostałym ciastem oprószamy płatkami owsianymi i cukrem  pieczemy ok 35-40 min  Ciasto wyszło mi bardziej mokre niż się spodziewałam, ale to zapewne wina porzeczek :) następnym razem dłużej podpiekę spód i owoce jednak lekko przyprószę mąką :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Klasyczne ciasto z morelami 141

Sezon na morele w pełni! Chyba pierwszy raz w życiu, tak bardzo mi posmakowały. Tak bardzo, że piekę już kolejne ciasto z morelami. Po francuskiej tarcie

dolcevitainmykitchen
Kruche ciasto z rabarbarem i kwaśną śmietaną 254

wypróbowanie. Dzisiejsze kruche ciasto z rabarbarem i kwaśną śmietaną jest tak pyszne, że wiem, że upiekę je częściej. Może z truskawkami lub innymi owocami. Ciekawe, jak posmakuje z jabłkami? Bardzo lubię takie owocowe ciasta

dolcevitainmykitchen
Placek z rabarbarem i kruszonką. Jedno magiczne popołudnie w Belgii 167

Sezon rabarbarowy w pełni, wiec pora na placek z rabarbarem. Co prawda jeszcze nie zakończyłam fazy pieczenia z ciastem francuskim i kilka przepisów czeka na opublikowanie

dolcevitainmykitchen
Murzynek pełen wiśni 177

Murzynek pełen wiśni tak naprawdę powstał poprzez inspiracje przepisem z bloga przepisyjoli.com . Mając w domu jeszcze domowy dżem wiśniowy postanowiłam go wykorzystać do murzynka pełnego wiśni

Ciasta z tradycjami
Fit Tort bananowo - figowy na spodzie owsianym z orzechami bez cukru 238

wszyscy wiecie, ze kocham desery, a teraz nadeszła moda na bycie fit. Moje pyszne ciasta raczej do tej kategorii się na zaliczały do dzisiaj :) Wymodziłam torcik na serku i owocach ze spodem owsianym z orzechami. Wyszedł pysznie a co najważniejsze każdemu smakował i nikt nie uwierzył, ze nie ma w nim ani grama cukru. Słodycz nadały owoce, wiem

Niezły Młynek
Drożdżówki 165

korzystam z nowego przepisu z wykorzystaniem drożdży- czasem robi mi się dość twarda i chrupiąca skórka- o ile w bułkach pszennych czy rogalikach ona nie przeszkadza, to w cieście z owocami lub drożdżówkach nie jest zbyt mile widziana. Tym razem jednak bez tego się obeszło- bułeczki są mięciutkie i puszyste, może za sprawą śmietany, sama nie wiem. Ciasto mimo(...)Zaczyn dodaję do reszty mąki, cukru, margaryny, jajka, soli, aromatu i wyrabiam ciasto mikserem około 8 minut (ciasto drożdżowe lubi długie wyrabianie). Po wyrośnięciu lepię bułeczki- warto oprószyć dłonie mąką. Bułki powinny mieć grubość około centymetra. Za pomocą łyżeczki robię dołki w cieście, do których dam owoce i budyń. W zależności od użytego składnika można posypać je delikatnie bułką

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania