ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1823/3191)

ciasto karmelowo-bananowe (bez pieczenia) 296

Duże, bardzo podzielne ciasto. Wbrew pozorom nie za słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia.  *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka  2 łyżki cukru  125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru(...)stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku  i wlać do śmietany, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka pomarańczowa 142

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sok pomarańczowy. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kurkumę i zmiksować. Miksując wlewać olej. Foremkę do babki z kominem natłuścić i wysypać kaszą manną. Wlać ciasto  i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do tzw suchego patyczka. 1 szklanka cukru pudru

O kuchni z uczuciem
Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami 161

czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista” natura mąki nadaje ciastu charakterystyczną konsystencję, ale też świetnie nadaje się do wypieków wegańskich), bez dodatku jajek, laktozy czy białego cukru, to może być pałaszowane bez zbędnych wyrzutów sumienia. Jakby tego było mało, przygotowanie(...)octem i ekstraktem, wlać do misy z suchymi składnikami, dodać olej – całość wymieszać łyżką do połączenia. Masę wylać do przygotowanej formy, na wierzchu ułożyć maliny, posypać kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 18 – 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Smacznego!     Zapisz Zapisz

Even Better Food
Czekoladowy tory z owocami leśnymi i mleczną masą 137

odrobina barwnika czerwonego ( jeżeli ktoś chce bardziej intensywny kolor)  masa owocowa 150 g malin 150 g jeżyn 0,5 szklanki wody 2 galaretki owoce leśne masa mleczne 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego  2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku dodatkowo owoce do dekoracji i polewa czekoladowa Wszystko(...)jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30  minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie. Przecinamy go w połowie tak aby wyszły dwa równe placki. masa owocowa  Maliny i jeżyny blendujemy, w garnuszku

Niezły Młynek
Ciasto obłędnie cytrynowe 232

bardzo słodkie. Świetnie nadaje się na zwykły podwieczorek jak i specjalne okazje. Znikło szybko, a ja już nie mogę się doczekać kiedy znów je zrobię :-) Ciasto obłędnie cytrynowe CIASTO CYTRYNOWE  Na blachę 11 x 26 x 7,5:    6 jaj    300 g brązowego cukru    200 g mąki kukurydzianej    150 g maki(...)pianę – odstawiamy. 5 żółtek ucieramy z brązowym cukrem (do uzyskania jednolitej, gładkiej masy). Dodajemy partiami miękką margarynę – ucieramy. Dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, skórkę z 2 cytryn i sok z 1 cytryny – ucieramy Dodajemy ubita wcześniej piane z białek i delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia – pieczemy 35-50 minut

peggiwkuchni
Przepis #37 Ciasto z białej fasoli 209

użyciem mąki. Jednak nie koniecznie musi tak być! Równie pyszne ciasta wychodzą z... fasoli:) To wdzięczne warzywo jeśli chodzi o wykorzystanie go w słodkich przepisach. Oryginalny przepis na to ciasto dostałam od Szwagierki jednak postanowiłam go nieco zmodyfikować. Czego efekt możecie zobaczyć poniżej:) Składniki - 2 puszki białej fasoli -  2 banany - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru kokosowego(...)koniec dolewamy olej i ponownie dokładnie łączymy składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy wraz z czekoladą. Tak przygotowaną polewą dekorujemy ciasto. Dodatkowo można je posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wykonuje się bardzo szybko

Health-Fit-Life
Ciasto z borówkami amerykańskimi. 721

stać w kuchni, to ciasto będzie świetnym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że choć w lekkim stopniu osłodziłam Wam ten ostatni dzień wakacji. Życzę miłego dnia i uśmiechu na twarzy :-).   CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI.           Składniki: 190 g miękkiego masła 150 g mąki pszennej 135 g mąki ziemniaczanej 4 jajka L 160 g cukru 1,5 łyżeczki(...)wysuszyć ręcznikiem papierowym. Miękkie masło ubić mikserem na puszysta masę. Ciągle ubijając, dodawać po jednym jajku oraz po łyżce cukru. Na koniec dodać 5 łyżek śmietany kremówki i obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Formę o wymiarach 28 x 11 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać gruba warstwą owoców i posypać bitą śmietaną w proszku. Ciasto piec

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto z wiśniami 166

Takie ciasto nie robi się naprawdę długo... Składniki : 250 g masła 2 łyżki kakao 1 i 1/2 szklanki cukru(...)mrożonych, u mnie świeże Przygotowanie : Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka, stopniowo po jednym i ucierać Dodać stopniowo 2 szklanki mąki ze zmieszanym proszkiem,  ucierać Ubić pianę z białek, wsypać wiśnie - wymieszać, dodać ostrożnie pianę, wymieszać Wyłożyć na wysmarowaną blachę, piec przez około 30 min. w temp. 170 *C. To ciasto powinno udać się również z czereśniami

Proste Potrawy
Pysznotka 236

cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać masę żółtkową i mieszając doprowadzić budyń do zagotowania. Gotować około 2 minut. Budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po łyżce budyniu. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu i garść wiśni wydrylowanych lub w syropie. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem budyniowym: na jedno ciasto z pianą

In my kitchen
Francuskie pierożki nadziewane figami i rozmarynem 167

farszu może nieść obawę o smak, ale uspakajam jeśli zachowacie odpowiednie proporcje to wyjdzie wam coś do czego będziecie z chęcią wracać... Zatem zapraszam.  Składniki :  1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie :  300 g świeżych fig (4-5 sztuk) ( u mnie mrożone) lub 450 g suszonych  100 g jasnego cukru trzcinowego #Diamant  100 ml ciemnego rumu(...)gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas. Odparowujemy płyn by uzyskać gęstą masę o konsystencji marmolady. Gotowy krem studzimy.  W przypadku suszonych fig zalewamy je uprzednio odrobiną wrzątku i odstawiamy na ok.5 minut pod przykryciem następnie wykonujemy czynności opisane powyżej.  4. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy okręgi o średnicy ok.8 cm. Centralnie nakładamy nadzienie i składamy

vaniliowoczekoladowa
Ciasto dyniowe z orzechami włoskami i pomarańczowym akcentem 158

surowej dyni, nafaszerowane orzechami włoskimi, o miękkiej i wilgotnej konsystencji oraz niesamowitym aromacie, którego nadaje cynamon, gałka muszkatołowa i aromat pomarańczowy (którego nie warto pomijać ani zamieniać na inny!). Ciasto nie jest zbyt słodkie więc możecie pokusić się np. o polewę kajmakową czy lukier na bazie soku pomarańczowego z dodatkiem startej skórki pomarańczowej... Ja najbardziej lubię takie 'gołe' :) Spróbujcie(...)tarce o małych oczkach. W misce jajka ubić z cukrem i przyprawami na jasną masę, wlać olej, aromat pomarańczowy, dodać startą dynię, orzechy i wymieszać. W drugiej misce połączyć mąkę z proszkiem oraz sodą, przesypać do miski z dynią i całość dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę (27x20 cm) posmarowaną masłem oraz oprószoną mąką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

Kraina Miodem Płynąca
Zaćmienie umysłu. I mazurek porzeczkowo-jogurtowy 153

chyba tylko cukrem, na których można sobie zęby połamać, obdarzyłam je gwałtownym, acz szczerym uczuciem. W końcu trwa ono do dziś! Tym razem mam więc dla Was cudownie kruche ciasto wypełnione delikatnym, lekko serowym kremem z czarnej porzeczki. Kwaskowe nadzienie świetnie komponuje się ze słodkimi bezami, a świeże jeżyny nie tylko dodają całości uroku, ale też świeżości. I tak, wiem(...)masła 1 jajko masa jogurtowo-porzeczkowa: 170g jogurtu greckiego 170 g czarnych porzeczek ze słoika (lub 150 g porzeczek i 20 g cukru) 45 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: kilka bez jeżyny Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, zagnieść ciasto. Uformować z niego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe 139

Ciasto marchewkowe to było dla mnie jedno wielkie zaskoczenie. Nie spodziewałam się takiego smaku, kiedy pierwszy raz się z nim zetknęłam. Trochę podobne do piernika , ale… zupełnie inne Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu – polecam każdemu je spróbować! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco(...)sypkie składniki . Mieszać mikserem lub drewnianą łyżką aż do połączenia składników. Tyle Proste, prawda? Całą masę wlać do formy – keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160-170 stopni, aż do suchego patyczka. W moim zeszycie mam napisane 30 min, ale moje ciasto potrzebowało posiedzieć znacznie dłużej. Idealnie smakuje polane lurem pomarańczowym, który znajdziecie w dziale „Dekoracje

Za drzwiami kuchni
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 389

całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa: 0,5 kg serka mascarpone (Lidl) 0,6 l śmietany kremówki 3 op. śmietan-fix (+ cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych(...)oraz żółtka. Następnie dodajemy stopniowo suche składniki nadal miksując. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 170-180 C ok. 40 min do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkoptu należy rzucić nim o podłogę i odstawić do piekarnika by powoli się ostudził. W tym czasie możemy wykonać masę. Kremówkę ubijany na sztywną masę, pod koniec ubijania dodajemy

Ptasia Kuchnia

Proponowane wyszukiwania