ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:734/1378)

Czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego 257

masz dużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu

AniaGotuje.pl
Konfitura z żurawiny 309

Konfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie Rocher. W ubiegłym roku zrobiłam sobie kilka małych słoiczków, które niestety szybko zniknęły. Dlatego w tym roku na pewno zrobię ją ponownie. Może tym razem spróbuję jak smakuje z dodatkiem

Słodki Pomysł
Tarta kremowa z truskawkami 159

wstawić ciasto na 10 min.Po tym czasie zdjąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok.10 minut lub do zrumienienia.(Nie przepiec ciasta bo będzie twarde).Wyjąć i ostudzić. Krem patissiere 600 ml mleka 6 dużych żółtek 100 g cukru laska wanilii 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej W garnku zagotować mleko z ziarenkami wanilii.Cukier utrzeć z żółtkami

Anielskie wypieki
Ucierane ciasto z żurawiną 217

cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 180

słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem

Gotuję Testuję
Mus z dyni 181

Jeśli zrobiliście już ciasto bez pieczenia z dyni, zajadaliście się kremem z dyni  i nadal nie wiecie co zrobić z jej nadmiarem to polecam przyrządzić taki właśnie mus z dyni. Dzięki temu przepisowi będziecie mogli cieszyć się dynią przez cały rok.  Dynię kroimy na mniejsze kawałki. Wykładamy (skórką do góry) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Pobite gary Barbary
Rurki z kremem truskawkowym 185

Taki deser zachwyci wszystkich. Delikatne rurki i rozpływający się  w ustach krem truskawkowy.   Składniki: (12 sztuk )  1 płat ciasta francuskiego 0,5 l śmietany tortowej 30% 0,5 kg zmiksowanych truskawek cukier puder  1 jajko gruby cukier do posypania Ciasto francuskie rozmrażamy. Kroimy na paski o szerokości 3 cm. Metalowe rurki do pieczenia okręcamy ciastem

Pyszności Słodkości
Truskawkowy przekładaniec 229

żyć wyłącznie nimi. Truskawek po prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa

Cakes By Kejt
Cytrynowy sernik na zimno - przekładany 140

układamy warstwę biszkoptów, wlewamy połowę masy serowej, delikatnie rozsmarowujemy na niej połowę przygotowanego kremu cytrynowego. Układamy drugą warstwę biszkoptów, wlewamy masę serową i ponownie na nią krem cytrynowy. Dekorujemy posypką o smaku mango. Ciasto wstawiamy na 6 godzin do lodówki, najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Quiche/kisz z brukselką i całą „resztą” 188

łyżek) 100-150 g kapusty włoskiej lub innej (to jest to, co wydłubałam robiąc kapustę faszerowaną, przepis tu ) Przygotowanie: Wymieszaj jogurt z mąką, przyprawami i krem marchewkowym (jeżeli masz coś takiego).   Posmaruj ciasto połową sosu, ułóż warzywa. Przykryj całość resztą sosu wyrównując powierzchnię łyżką. Przykryj całość resztą sosu wyrównując powierzchnię łyżką. Piecz całość 30 minut na środkowej półce piekarnika

greenscarf
Krem angielski 179

zalety, wprowadzając custard na salony. Szczególnie dobrze komponuje się z owocami sezonowymi. Na jego bazie można też przygotować pyszne lody waniliowe, a polane nim ciasto czy owocowe crumble zyskają dodatkowy smak. Czym właściwie jest krem angielski? Jego podstawowe składniki to mleko, śmietana, żółtka, cukier i wanilia. Przygotowanie kremu jest dość proste, wymaga jednak sporej uwagi. Najważniejsze jest zapanowanie nad temperaturą(...)którym chcemy go przechowywać. Gdyby zdarzyło się, że krem jednak się zwarzy można szybko przelać go do zimnego naczynia aby przerwać proces gotowania i następnie przecedzić go przez gazę do czystego dzbanuszka. Sos można podawać zarówno na ciepło jak i na chłodno. Będzie doskonałym dodatkiem do sezonowych owoców, ciast lub innych deserów

Smakowity Blog Kulinarny
Wyśniłam GO sobie... Fiołkowy mazurek. 175

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C i pieczemy spody przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni C i pieczemy przez kolejne 10 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem: połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę i masło.Mieszamy, aż czekolada się roztopi i połączy ze śmietanką. Następnie dodajemy dżem jeżynowy albo malinowy. Gotową

Bon Appetit Małgorzaty
Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym 310

doskonałe również same, bez masy czekoladowej. Jeśli chcecie, żeby pozostały chrupiące należy je przechowywać w pudełku lub słoiku i posmarować masą przed podaniem. Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 80 minut Składniki Ciasto: 130 g margaryny Palma w złotym opakowaniu 110 g cukru 3-4 łyżki gęstej śmietany  2 żółtka 350 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli

Kulinarne przygody Gatity
777. Dyniowa owsianka & ciasto na Halloween. 151

Kakaowa dyniowa owsianka  z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą   Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła

More food, love and dreams
Biszkopt z kawowo-miętową pianką 172

Eksperymentalne połączenie smaków (przynajmniej w moim wykonaniu). Efekt mile mnie zaskoczył. Kawa, orzeźwiająca mięta, czekolada i bita śmietana... Moje ulubione smaki w komplecie. Polecam. 1. Ciasto:  Biszkopt z 5-6 jajek 2. Krem kawowy: 2 szklanki mleka 2 szklanki likieru kawowego 2 budynie śmietankowe  6 łyżek cukru 2 żółtka Zagotować mleko z cukrem. Zmiksować likier kawowy z żółtkami

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania