ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:704/1378)

Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 313

Pierwszy raz jadłam ten tort na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków(...)nałożyć 1/3 masy. Na masę jeszcze raz warstwę herbatników i kolejną porcję masy. Na końcu resztę herbatników, a na wierzch wyłożyć krem i całość ozdobić wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryte folią odstawić do lodówki na kilka godzin. Krok po kroku: 1. Wymieszać mąki i żółtka w mleku 2. Rozpuścić cukier

KuchniaWeDwoje.pl
Najlepsze lody o smaku kremówki 164

Polskę na Mistrzostwach Europejskich. Pomyślałem o klasycznym polskim deserze, którego lodową wersję chcę promować w europejskim finale. Rozpocząłem od smaku masy lodowej, który miał naśladować smak kremu, dla dopełnienia kompozycji użyłem pokruszonego ciasta francuskiego. - Jak zaczęła się Pana przygoda z produkcją lodów?  - Pochodzę z rodziny o tradycjach lodziarskich, od ponad 25 lat prowadzimy w Ząbkach lodziarnię pod nazwą Palermo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 214

W ramach weekendowego relaksu mam dla was taki wspaniały torcik. Nieskromnie wyznam, że ten tort naprawdę mi się udał :D Smakuje rewelacyjnie i okazał się prawdziwym

Healthy food explorer
Kruche babeczki z kremem mascarpone i truskawkami 360

Lato to dla mnie czas kruchych babeczek z kremem i owocami. Piecze się je szybko, wystarczy kilkanaście minut, a kruchego ciasta można przygotować więcej niż potrzeba do jednorazowego wypieku - nie traci na wartości przechowywane w lodówce kilka dni, można je też podzielić na porcje i zamrozić. Tym razem babeczki wypełniłem delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Do dekoracji(...)babeczki lekko się zrumienią (potrwa to ok. 15-20 minut). Jeśli zauważycie, że brzegi ciasta rumienią się zbyt szybko, przykryjcie babeczki arkuszem folii aluminiowej. Gotowe babeczki wyjąć z pieca, lekko przestudzić, a następnie wyjąć z foremek, po prostu je odwracając. By napełnić je kremem, musimy poczekać, aż całkiem wystygną. Krem: Zimną śmietankę (powinna stać w lodówce co najmniej dobę) ubić

W SMAK
#MINI TORTY# SZPINAKOWE BABECZKI NASĄCZONE MIĘTĄ Z KREMEM MASCARPONE Z LIMONKĄ 192

Skusicie się na zielone mini torciki o orzeźwiającej nucie mięty i limonki? Ciasto wykonałam na bazie szpinaku, który nadał mu pięknego koloru, jednakże w smaku jest niewyczuwalny, za to wysuwa się lekki aromat mięty. Biszkopciki nasączyłam naparem z miętowej herbaty i przełożyłam kremem z bitej śmietany z mascarpone, serek ten, fajnie ją usztywnił i nadał kremowości. Krem doprawiłam limonką(...)olej miksuję jajka z cukrem, gdy utworzą puszystą jasną masę dodaję szpinak i ekstrakt z wanilii dodaję mąkę i mieszam wszystko łyżką przekładam ciasto do papilotek piekę 25 minut w 170 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE I LIMONKĄ: 400 ml. śmietanki 30%, lub 36%  (bardzo zimnej) 100 ml. mascarpone limonka, sok i otarta z niej skórka

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto Meduza 339

Jabłka, orzechy i krem, a  do tego ananas kombinacja wydawała by się dość dziwna, ale jest przepyszna. Kolejny przepis siostry Anastazji godny polecenia, a poniżej przepis na wersję uproszczoną tj. z budyniem z torebki .  MEDUZA Składniki: (forma 20x30) spód: 2 jajka 1 szklanak mąki pszennej 3/4 szklanki  cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/ 2 szklanki siekanych(...)soku z ananasów gotujemy budyń z cukrem. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z ostudzonym budyniem i sokiem z cyrtyny. wierzch: Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wykonanie: Upieczone ciasto smarujemy warstwą masy, na której układamy plastry ananasa oraz żurawinę (opcjonalnie) zalewamy tężejąca galaretką i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 520

natłuszczamy , dno wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30-35 minut. Zostawiamy do ostudzenia. MASA JABŁKOWA : Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml wrzątku. Jabłka obieramy , ścieramy na dużych oczkach. Zalewamy gorącą galaretką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do tężenia , a następnie wylewamy na biszkopt. KREM : Odlewamy 125 ml mleka i rozprowadzamy z mąką(...)wolnym ogniu cały czas mieszając , studzimy. Miękkie masło ucieramy , a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Dobrze zmiksowany krem wykładamy na masę jabłkową. KRUSZONKA KOKOSOWA : Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i kokos. Rumienimy na złoto , a następnie przykrywamy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Smacznego

Ostra na Słodko
Czekoladowe Naleśniki z Bananami 120

jajka szczypta soli 190g mąki pszennej 3-4 łyżki oleju 1 łyżka kakao DODATKOWO: na każdego naleśnika : - pół banana - 1 łyżka kremu typ nutella - do posypania cukier puder - owoce do ozdobienia 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę. Smażymy z obydwóch stron. 2. Na usmażone naleśniki smarujemy po łyżce kremu i układamy banana pokrojonego w plastry, naleśniki składamy

Dziś Ja gotuje
Ciastka truskawkowa chmurka 241

Ciastka truskawkowa chmurka- Ostatnio naszło mnie na coś słodkiego ale nie było jajek i wpadłam na pomysł ciastek kruchych z kremem mascarpone i truskawkami Ciastka truskawkowa chmurka Składniki – ciasto: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek kremówki ew. 2 łyżki wody 125 g masła odrobina soli cukier puder (2–3 łyżki, o ile ma być na słodko) Masa(...)Kiedy masło będzie już drobne, to dodaję śmietanę i wodę. Zagniatam. Chowam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmuje ciasto z lodówki. Do formy wkładam papiloty z ciasta formuje nie duże kółka i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piekę ok. 15 minut z obciążeniem, czyli fasolkami, a potem 5 minut bez. Śmietankę ubijamy na sztywno

Gotowanie-uk
Placuszki z mąki kokosowej 183

ogniu do zarumienienia (około 2-3 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Placuszki można podawać z masłem orzechowym, dżemem, konfiturą lub czekoladowym kremem z awokado  i udekorować owocami. Smacznego! *Ciasto wychodzi gęste, więc w razie potrzeby polecam dolać troszkę mleka

Healthy food explorer
Crumble z malinami i mascarpone 195

skórką, drobno pokrojonych Krem z mascarpone 400 ml śmietanki do ubijania, u mnie 36% 500 g serka mascarpone 80 g cukru pudra, łyżka do posypania 350 g malin, u mnie mrożone, kilka do dekoracji skórka otarta z jednej cytryny Masło (200 g), cukier i mąkę rozcieraj między palcami, do momentu utworzenia kruszonki, wtedy podziel ciasto na dwie równe porcje. Pierwszą(...)dosyć gęstej konsystencji. Wyłóż połowę kremu na kruszonkę w okrągłej foremce i rozprowadź równomiernie. Następnie ułóż rozmrożone lub świeże maliny lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu, a potem posyp całość migdałową kruszonką. Wstaw ciasto do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj malinami i oprósz cukrem pudrem

codojedzenia
Biszkopty /prawie bezy/ 172

sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 214

Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot z truskawek i rabarbaru Dżem truskawkowy z wanilią   Pojawiły się także poradniki oraz inspiracje: #Inspiracje - Gordon Ramsay #Inspiracje - Moja Mama   #Porady(...)wyjdzie. ;)       Moje kulinarne (i nie tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego

Cooking Monster
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 136

Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania