ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:352/1378)

Soczyste polędwiczki wieprzowe 316

pomarańczy (ok. 1 szklanka) 60 g drobno posiekanego świeżego imbiru 2 łyżki płynnego miodu (np. z kwiatu pomarańczy) 0,5 szklanki miodu pitnego (trójniak lub czwórniak) 1 szklanka śmietanki kremówki 1 czubatą łyżkę mąki przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki masła Polędwiczki myjemy i oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy

Ratunku obiad
Magiczne ciasto na niepogodę 225

być zwykły, ale wtedy miksowanie potrwa trochę dłużej) 1/4 łyżeczki białego octu winnego Do polewy (mojego pomysłu): 4 czubate łyżki masy krówkowej 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki kremówki Masło roztapiamy i zostawiamy do przestygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Cały czas miksując, dodajemy masło, a następnie mąkę i kakao. Mleko dodajemy stopniowo, miksując na najniższych obrotach

Ratunku obiad
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 206

formy (jeśli mamy formę tradycyjną, a nie silikonową, to można brzegi odkroić nożem) i studzimy do góry nogami na kratce. Kiedy ciasto ostygnie, przygotowujemy bitą śmietanę. Mascarpone i zimną kremówkę oraz cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na najwyższych obrotach na sztywno. Tym razem po odwróceniu pojemnika do góry nogami, zawartość powinna pozostać na miejscu. Ubitą śmietankę z mascarpone

Ratunku obiad
Prosty mazurek kajmakowy 842

przygotowania kruchego ciasta potrzebujemy: 300 g mąki krupczatki 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 3 ugotowane wcześniej żółtka Do kajmaku: 250 ml mleka, 250 ml śmietanki kremówki 30-36% 200 g cukru 100 g miękkiego masła 1 laska wanilii Do dekoracji: dowolne bakalie, u mnie: suszone morele, suszona żurawina (ewentualnie rodzynki), płatki migdałów, orzeszki ziemne Przesianą mąkę siekamy

Ratunku obiad
Spaghetti carbonara 210

nakazuje, danie jest niedrogie, więc jeśli nie macie jeszcze planów na dzisiejszy obiad, to zapraszam do wypróbowania.   Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu spaghetti 200 ml śmietanki kremówki 100 g wędzonego boczku 3 żółtka 50 g tartego parmezanu lub grana padano 1 ząbek czosnku 1 cebula oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Boczek posiekać

Obiad za dychę
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 296

popełniłam błąd i choć tarta powstała i jest całkiem smaczna to jednak nie jest to o co mi chodziło :) A tam... napiszę Wam co zrobiłam: Zamierzałam, rozpuścić w śmietanie kremówce czekoladę i wylać ją na ciasto - banalnie proste - pod warunkiem, że zachowa się proporcje. Czyli na 100 ml śmietanki - 100 g czekolady lub więcej. Ja rozpędziłam się i zagotowałam

Miksturownik
Sernik marmurkowy bez pieczenia 2442

mnie President * 100 g fruktozy (dopisek: teraz używam ksylitolu) * ok. 200 g  jogurtu - użyłam Danone, ale lepszy by był tak jak w przepisie - grecki * 200 g  śmietanki kremówki * 3-4 łyżeczki żelatyny - dałam 3, ale mogłoby być więcej * 100 g  stopionej białej czekolady * 100 g  stopionej gorzkiej czekolady  Użyłam tortownicy o śr. 21 cm. Pokruszyłam ciastka

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jogurtowiec z truskawkami 230

mieszanych * 40 g masła * 3 kostki gorzkiej czekolady Masa: * 500 g truskawek lub 2 niedojrzałe banany i reszta truskawek * ok. 300 g jogurtu naturalnego lub bałkańskiego * 200 ml śmietany kremówki * 2-3 łyżki fruktozy (w zależności od słodkości truskawek) * 2 łyżki żelatyny - ja używam tej do rozpuszczenia w zimnej wodzie * kilka truskawek do przybrania i galaretka truskawkowa, ale może inna

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 160

niespodzianką na ten wyjątkowy dzień. Tort przełożyłam Masą śmietanową malinową Dr Oetker.  Szczerze polecam ten produkt, łatwy, szybki sposób na naprawdę pyszny krem. Proszek wystarczy zmiksować ze śmietanką kremówką - i gotowe. Smak letnich słodkich malin

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 184

żółtek wlewać gorące mleko, ciągle ubijając. Całość podgrzewać na wolnym ogniu, nie przerywając ucierania. Uważ ać, żeby mleko nie zawrzało. Gdy masa zgęstnieje - powinna być jak lekko ubita kremówka - odstawić, ostudzi ć i wstawić na  1 godzinę do zamrażarki. Ananasa zmiksowa ć blenderem. Dodać do lekko juz zmro ż onej masy. Wstawić do zamrażarki na kolejną godzinę, po godzinie

kolorowotorcikowo
CLAFOUTIS z czereśniami 147

czyli owoce w cieście. Składniki: 500-600 g czereśni lub innych owoców 100 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 0,5 szkl. cukru 200 ml kremówki 70 ml mleka szczypta soli płatki migdałowe nr KRESTO Przygotowanie: Owoce wypestkować, ułożyć w kokilkach. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietankę, mleko, mąkę z proszkiem i solą

kolorowotorcikowo
Krem koperkowy 194

Szybka zupka? Czemu nie. Polecam krem koperkowy. Składniki: 1 litr wody 4 większe ziemniaki duży pęczek koperku 1 cebulka 100 ml kwaśnej śmietany 100 ml śmietany kremówki  pieprz 1,5 kostki rosołowej drobiowej Wodę zagotować. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę - wrzucić do wody. Dodać cebulkę przekrojoną na pół. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Koperek posiekać, nie musi być bardzo drobno

kolorowotorcikowo
Tarta z gruszkami 162

ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki. Nadzienie: 10-12 twardych   średnich gruszek 50 g masła 1/3 szkl. cukru 50 ml śmietanki kremówki Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Masło rozgrzać w wysokiej patelni, dodać cukier i śmietankę. Do gotującego się płynu wrzucić gruszki, dusić pod przykryciem 20 minut. Ciasto wyjąć

kolorowotorcikowo
Jeżynowy deser z bezami ( Bałagan w Eton ) 132

Składniki: 300 ml śmietanki kremówki  1 szklanka jeżyn 1,5 szklanki pokruszonych bez Wykonanie: Śmietankę mocno schłodzić. Zimną ubić na sztywno. Owoce rozgnieść widelcem. Dodać do śmietanki.  Wsypać pokruszone bezy - delikatnie połączyć. Nie dokładnie. Deser przełożyć do wysokich szklanek lub pucharków. Udekorować owocem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 211

fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Mus czekoladowy: 150 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 330 ml śmietanki kremówki powidła śliwkowe - słoiczek 200 ml Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

kolorowotorcikowo