ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:118/1378)

Wytworny tort czekoladowy 166

proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą.Ciasto przekładamy do okrągłej formy i pieczemy około 40 minut. Zimną kremówkę ubijamy, pod koniec dodając 2 łyżeczki cukru waniliowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.Po ostudzeniu ciasto należy przekroić tak, aby powstały 3 blaty i przełożyć je ubitą kremówką

Słodkie Przyjemności
Babeczki z serowo - śmietankowym nadzieniem i owocami 204

przydomowych ogrodów - takie owoce w sezonie mają niesamowity smak i aromat. Mając dojrzałe brzoskwinie i własne jeżyny stworzyłam takie oto babeczki z kremowym słodkim nadzieniem z serka mascarpone i kremówki.Przepis:150g margaryny300g mąki pszennej1 jajko100g cukru pudru (dodatkowo pół szklanki cukru do masy śmietaknowej)2 łyżki kakao200 ml kremówki1 opakowanie serka mascarponejezyny, brzoskwinie lub inne świeże owocelistki mięty

happycreatiff.blogspot.com
Słodki sernik waniliowy bez cukru 29000

piekł sie na pewno dłuzej.Upieczony sernik ma mocno ścięte boki,środek może pozostać lekko drżący.Początkowo studzić w lekko uchylom piekarniku,następnie na kratcew małym garnuszku zagotować śmietankę kremówkę,zdjąć z ognia.Dodać do śmietanki po- łamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.Przestudzony sernik polać polewą czekoladową i posypać krokantem z orzechów laskowychsernik podawać najlepiej schłodzony przez całą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bardzo truskawkowe ciasto 474

składniki* podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego)masa truskawkowa* 500 ml zmiksowanych truskawek* 250 g serka mascarpone* 200 ml śmietany kremówki* 8 łyżeczek zelatyny* 6 łyzek cukrusos truskawkowy* 250 ml zmiksowanych truskawek* 2 łyżki cukru* 1 lyżka mąki ziemniaczanejgalaretka truskawkowa* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 250 ml zmiksowanych truskawek* 2 lyżki cukruSposób wykonaniaTortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć biszkoptami. (można również(...)żelatyny dodać nieco zmiksowanych truskawek, wymieszać z żelatyną, wlać do reszty truskawek i dokładnie wymieszać. Dodać do truskawek serek mascarpone i lekko ubić, aby masa dobrze się połączyła.Ubić kremówkę na sztywno i delikatnie wymieszać z masą truskawkową.½ masy wlać do tortownicy, wyrownać i wstawić do zamrażarki na 10 minut.Po tym czasie wyjąć, masa powinna być stężała, wyłożyć

Mix smaku
Tort z M&Msami 205

Na słodki początek będzie tort. Zrobiłam go kilka dni temu na urodziny mojej córki. Była zachwycona! Myslę, że to jest świetna propozycja na tort dla dziecka.Biszkopt:7

Kulinarna rozmowa
Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo - limonkowa Nigelli 162

miski wlej mleko skondensowane. Skórkę z limonek zetrzyj do miseczki, przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki. Do mleka dodaj sok z limonek i wymieszaj trzepaczką . Wlej śmietanę kremówkę i ubij mikserem na sztywną masę. Przygotowane nadzienie wyłóż łyżką na schłodzony spód z herbatników i wygładź w esy floresy. Schładzaj tartę w lodówce przez co najmniej 4 godziny

Gotowanie to kochanie
Karmelowe brownie 167

ORZESZKAMI ZIEMNYMI I MASCARPONE:1/3 kostki masłapół szklanki cukru2 szklanki mleka w proszku100 g solonych orzeszków ziemnychopakowanie (250g) sera mascarponePOLEWA KARMELOWA:1/3 kostki masła1/3 szklanki cukrupół szklanki śmietanki kremówki 30%do posypania po wierzchu ciasta- 100 g orzeszków ziemnych solonychPrzygotowanie:200 g orzeszków wysyp na czystą blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10 minut, by się(...)zmiel. Dodaj do ostudzonej masy, po czym wszystko wymieszaj z mascarpone.POLEWA KARMELOWA: masło roztop w rondelku, dodaj cukier, znów mieszaj, aż do powstania kryształków karmelu. Wtedy dodaj śmietankę kremówkę. Mieszaj i podgrzewaj, aż masa stanie się gęstsza. Ostudź.Dobrze przestudzoną masę brownie przekrój w poprzek , tak, byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem

Gotowanie to kochanie
Kurczak na porowym puree 149

łyżki masła klarowanego do duszenia porów i 2 łyżki do podsmażenia kurczaka2 łyżeczki ziół prowansalskich500 g piersi z kurczaka (1 spora podwójna)mąka do obtoczenia piersi kurczaka1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%cytryna do skropieniasól i czarny pieprzPUREE ZIEMNIACZANE: kilka ugotowanych ziemniaków potłucz, dodając 2-3 łyżki masła i 1-2 łyżki śmietanki kremówkiPrzygotowanie:Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie

Gotowanie to kochanie
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 240

przełożyć na spód.Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec nasz sernik ok. 60 minut.Wyjąć, wystudzić.Polewa:Śliwki drobno pokroić.Cukierki pokroić drobniej dać do rondla, do tego kremówkę i razem gotować na małym ogniu, aż całość się rozpuści. Dać śliwki, wymieszać.Na dobrze ostudzony sernik wylać polewę i wyrównać.Dać w chłodne miejsce i do zastygnięcia. Minimum

Moje pyszne gotowanie
Maxi King Ciasto bez pieczenia 29592

krówkowej (510g)Masa mleczna:300g kostki masła1 szklanka zwykłego mleka3/4 szklanki cukru32g cukru waniliowego500 g mleka w proszkuPolewa:1 czekolada mleczna1 czekolada gorzka140 g orzeszków ziemnych niesolonych1/3 szklanki śmietany kremówki *szklanka = 250mlMaxi King Ciasto bez pieczenia – Wykonanie:Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować(...)przykryć kolejną warstwą herbatników.Masę krówkową podgrzać, rozprowadzić ją na herbatnikach. Następnie posmarować pozostałą masą mleczną. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników.Obie czekolady roztopić w rondelku wraz ze śmietaną kremówką. Kiedy się rozpuszczą, dodać orzeszki, wymieszać i polać wierzch ciasta.Całość schłodzić w lodówce (minimum 3 godziny). Smacznego! The post Maxi King Ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
GRUSZKI KARMELIZOWANE Z BAKALIAMI, CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 243

migdałoweŚliwki zalewam winem i odstawiam na noc. Po tym czasie odcedzam je,kroję drobno i mieszam pozostałymi bakaliami i czekoladą tak, by powstała dość zwarta masa. Mocno schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodając pod konieccukier puder. Wstawiam z powrotem do lodówki.W rondelku odparowuję wino, w którym moczyły się śliwki z miodem.Jeśli nie będzie chciało zgęstnieć, warto dodać

W kuchni Karmel-itki
Śliwka w trufli z białej czekolady opatulona wiórkami kokosowymi 272

szklanki wirek kokosowychWykonanie:Ciasteczka do blendera i zmielić na mąkę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki z zagnieść. Brać śliwkę i obtaczać w czekoladowej mieszance. Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
"Żurawinki" - domowe cukiereczki 184

Składniki:125 g czekolady deserowejgrudka masła100 g herbatnikówspora garść żurawinyłyżka kremówki2 łyżki likieru kokosowegoPolewa:(wykonać jak tą mleczna polewa: Polewa mleczna100 g mlecznej6 łyżek kremówki17

Moje pyszne gotowanie
Torcik piernikowy przekładany powidłami śliwkowymi w mlecznej polewie 243

tortownicy, wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika nastawionego na 160 stopni. Pieczemy 55-60 minut.Wyjmujemy z formy i studzimy.Przekroić na trzy części i przełożyć powidłami.Polewa:Czekoladę i kremówkę topimy nad parą i delikatnie studzimy. Oblewamy naszego piernika.Następnie dekorujemy kokosowymi wiórkami.Pierniki najlepiej smakują po dwóch, trzech dniach.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Sernik z Masą Krówkową Orzechową 271

lodówki na około 30 minut.MASA SEROWA:750 g twarogu półtłustego (przecisnęłam przez praskę do ziemniaków)2/3 szklanki cukru drobnego do wypieków2 łyżeczki ekstraktu waniliowego domowego3 jajka1/2 szklanki śmietany kremówki 36% (125 ml)400 g masy krówkowej orzechowej Helio (podzielonej 200 g + 200 g)1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Twaróg przecisnęłam przez praskę do ziemniaków, która(...)Następnie zmiksowałam go z cukrem. Potem wbijałam jajka, jedno po drugim, cały czas miksując. Po każdym jajku przemiksowałam masę. Dodałam ekstrakt z wanilii, ponownie zmiksowałam. Następna w kolejności była kremówka i mąka ziemniaczana. Starałam się nie miksować zbyt długo, aby nie napowietrzyć masy, gdyż mocno napowietrzona masa mocno urośnie, ale potem równie mocno opadnie. Na końcu do osobnej miseczki odlałam

Blondynka Gotuje