ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:105/500)

Robot kuchenny Desire - wrażenia z użytkowania 194

stoi na blacie kuchenny. I codziennie mi służy. Robot Desire od Russell Hobbs oprócz pięknego bordowego koloru, ma do zaoferowania sporo funkcji: Krojenie na plasterki Ścieranie na tarce Ucieranie kremów Zagniatanie ciasta Rozdrabnianie Przygotowywanie koktajli dzięki kielichowi do blendowania Nie znalazłam minusów w tym urządzeni. Całkowicie się w nim zakochałam i codziennie z niego korzystam. Tarcze do krojenia i ścierania

Gotowanie i blogowanie
Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem 242

gotujemy jeszcze około 1 minuty, cały czas mieszając. W tym czasie masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonego ciasta dodajemy kolejno jajka i całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ptysiami zostawiamy 2 cm odstępu. Do wyciskania ptysi najlepiej jest użyć rękawa cukierniczego

Smak mojego domu
Ciasto marchewkowe z bakaliami 150

Ciasto robiłam pierwszy raz, ale zanim upiekłam przewertowałam kilka stron z przepisami, by w końcu dopasować składniki pod siebie:) Składniki:  Tortownica o śr. 24cm: 200g

Kuchnia w czekoladzie
Pancakes! Pyszne placuszki zza oceanu 313

oleju roślinnegoDodatki: miód, nutella, dżem, rodzynki, orzechy, świeże owoce, bita śmietana, bekon, ...Wykonanie:Wszystkie składniki na pancaki łączymy razem, polecam użycie miksera, dzięki temu dodatkowo spulchnimy ciasto "wbijając" w nie powietrze podczas ucierania. Masa powinna być gęstsza niż ciasto na naleśniki, ale nadal pozostawać lejąca, konsystencja podobna do tej jaką ma gęsta śmietana. Ciasto dobrze jest odstawić

Taste Of My Day
Bananowe placuszki 158

płaska łyżeczka proszku do pieczenia- sok z 1 cytrynyPrzygotowanie:Banany rozgniatamy i polewamy sokiem z cytryny. Resztę składników przekładamy do miski, łączymy z bananami i ucieramy na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy łyżką porcje ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor

Zainspirowana w kuchni
Babka marmurkowa z makiem i limonką 225

cukier, sól i jajka utrzeć mikserem na pulchną masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do utartej masy. Ubić śmietanę na bitą śmietanę, dołożyć i nadal ucierać wszystko razem. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej porcji dodać skórkę i świeżo wyciśnięty sok z limonki. Do drugiej suchy mak i likier. Przygotować foremkę , wysmarować boki i komin

Apetyczna babeczka
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis 148

Ciasto Fale Dunaju z jabłkami to klasyczny wypiek przygotowany według starego i wypróbowanego przepisu mojej mamy. Ciasto jest pyszne, puszyste i mięciutkie, a masa budyniowa lekka i aksamitna. Całość dopełnia przepyszna polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady.   Składniki na ciasto Fale Dunaju z jabłkami (blaszka o wym. 28×23 cm): 280 g mąki pszennej (tortowej) 250 g masła 5 jajek(...)Ciasto dzielimy na dwie części, mniej więcej 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji ciasta dodajemy kakao i mleko. Miksujemy do połączenia składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy najpierw ciasto białe, a na nie brązowe. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Owoce układamy na wierzchu ciasta i lekko je dociskamy. Blaszkę z ciastem wkładamy

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z brzoskwiniami 164

rodzinne. Pyszny delikatny i puszysty. Ciasto kruche 3 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml.) 5 jaj żółtka ( białka wykorzystamy później) 200 gram margaryny lub masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem przesiać dodać resztę składników ,wymieszać i ugnieść ciasto. Jedną trzecią część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy formę do pieczenia 24cm/39(...)czas miksując. Na koniec dodajemy budyń i dokładnie mieszamy Masę serową wykładamy na blaszkę wyłożoną ciastem. Brzoskwinie kroimy na plasterki i wykładamy na masę serową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i wykładamy na masę serową z brzoskwiniami. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki I ucieramy na tarce o dużych oczkach na ubite białka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Andzia Pichci
Wiśniowa karpatka z ciastem francuskim. 417

stopni na ok 20 min. Ciasto musi nam delikatnie się zezłocić. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Zimne ciasto na karpatkę przekładamy do miski i dokładnie ucieramy je z jajkami. Gotowe ciasto dzielimy na pół i każdą część rozsmarowujemy na blaszce 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i pieczemy przez

Malinowe Pocałunki
Placek z morelami 133

Dziś do kawy proponuję szybki placek z morelami, bo ostatnio z ciast była szarlotka i ucierane ze śliwkami – to dziś słodkie i miękkie morelki. W oryginalnym przepisie nie znam rodzaju śmietany, rozmiaru blaszki, czy temperatury pieczenia (nie podano), więc znów uruchomiłam swe eksperckie oko składniki miksuje się(...)partiami, ja wrzuciłam raz dwa i zmiksowałam, po sprawie, wyszło szybko, sprawnie i już:) Ciasto upiekłam w formie 30×24 wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto posypałam cukrem pudrem. Do ciasta możecie wrzucić inne owoce, najlepiej sezonowe! Także bakalie i ulubiony aromat do ciast Składniki: 2 jajka 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 5 moreli, w oryginalnym przepisie puszka

Zasmakuj Kuchni
CIASTO BISZKOPTOWE Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ + FILMIK 81

Dzisiaj podam przepis na ciasto z masą budyniowo- truskawkową. Letnie ciasto pachnące truskawkami idealne na przyjęcie i nie tylko.  SKŁADNIKI :  6 dużych jajek  1/2 szklanka oleju  1/2 szklanka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 szklanka mąki pszennej(...)Truskawkowy budyń rozkładamy na trzy talerze aby szybko wystygnął. Można go przed ucieraniem włożyć do lodówki aby był zimny.  Do misy robota przekładamy pokrojone masło z cukrem pudrem, ucieramy na gładką masę. Następnie partiami dodajemy gęsty budyń i ucieramy dalej.  Pierwszy blat ciasta układamy w blaszce, na to większa  część masy z truskawek którą dokładnie rozprowadzamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Kokosowo – Jabłkowe 179

mleka kokosowego   Lukier:   80 g cukru pudru 3 łyżki mleka kokosowego   Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka. Następnie stopniowo wsypujemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i z wiórkami kokosowymi. Ucierając wlewamy mleko kokosowe. Powstałe puszyste ciasto przelewamy do okrągłej formy o średnicy 26 cm i wygładzamy. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół, pozbywamy się(...)Takie połówki jabłek umieszczamy na cieście, lekko dociskając.  Pieczemy w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku, około 45 minut. Studzimy w formie a następnie na kratce kuchennej. Wystudzone ciasto polewamy lukrem.  Cukier puder ucieramy z mlekiem kokosowymi do białości.     * źródło przepisu – książka kucharska „Backvergnugen vie – noch nie” The post Ciasto Kokosowo – Jabłkowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasteczka maślane z powidłami,bardzo pyszne, jak z cukierni 141

szklanki cukru pudru około 1/2 szklanki powideł śliwkowych cukier puder do oprószenia ciasteczek  Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy żółtka i znowu ucieramy. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną i mieszamy. Z ciast formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, koniec kuli do ucierania  moczymy w mące i delikatnie dociskając robimy wgłębienie

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki czekoladowo – śliwkowe 179

Sezon na śliwki cały czas trwa … a ja cały czas zajadam je z ogromną przyjemnością!Jak wiecie robiłam już CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIKAMI …. przepyszne UCIERANE NA KEFIRZE ZE ŚLIWKAMI … na nawet KNEDLE Z CIASTA PARZONEGO z ich dodatkiem!Dziś mam dla Was kolejny smakowity przepis – tym razem na muffinki!A muffinki jak to muffinki łatwe

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 230

minuty, cały czas energicznie mieszając. Masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Do zimnego ciasta dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach

Smak mojego domu