Są fantastyczne! Kremowe, delikatne, waniliowe z mnóstwem pysznych owoców i porzeczkowego kremu. Nie da się przejść obok nich obojętnie, bo kuszą nie tylko smakiem ale i
DefinicjaSmakuDziś nieco mniej zdrowo, ale za to jak pysznie! :D Święta Wielkanocne już za pasem, więc warto pomyśleć o oryginalnych wypiekach, które obok bab i mazurków
DefinicjaSmakuDlaczego z nutą PRL-u? Bo masa, ktorą pokryłam kruche ciasto to nic innego jak masa na czekoladowy blok, który jest nieodłącznym wspomniem tamtych czasów :) Mazurek
DefinicjaSmakuŻeby o tym wszystkim nie myśleć "zamknęłam" się w kuchni i upiekłam dwa serniki i ciasteczka :) Właśnie - jak Wasze przygotowania do Wielkanocy? U mnie będzie jeszcze na pewno jakiś wege pasztet, zastanawiam się też nad jeszcze jednym ciastem - babką, zobaczymy czy znajdę dzisiaj czas żeby ją upiec. Wam za to mogę polecić tę bezglutenową, cytrynową babkę, którą upiekłam jeszcze przed
breakfast of dreamsŚwięta coraz bliżej, a na blogu żadnego świątecznego przepisu...Wybaczcie. Dzisiaj przybywam z pyszna, waniliową babką. Uwielbiam aromat wanilii! Wy też? W takim razie to idealna
chili & sugarPyszna, wilgotna babka, która będzie idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz
Kuchnia EllieSkładniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na
My Culinary ArtTa babka to chyba najsmaczniejszy deser jaki mi przyszło ostatnio jeść! Pyszne, nie za bardzo słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Całość w smaku
My Culinary ArtNadchodzi ten okres podczas, którego na większości blogów będą pojawiały się różne, różniste babki. Te klasyczne i dietetyczne. W moim wypadku: jedynie te zdrowe i "low
CzarnawisienkaCiastka, które powstały dzięki modyfikacjom mojej siostry, która chce bardzo szybko wyjść z kuchni i zadowolić swoje córeczki, a uwierzcie mi, to nie jest proste Mój
zabawa smakiem" No i po konferencji. Tak, jak w tamtym roku, było bardzo fajnie, choć strasznie żałuję, że nie byłam w stanie być na pierwszej części. Spotkałam wiele
Słodkie Przyjemności"A było już tak ciepło! No nic, musimy jeszcze trochę poczekać na wiosnę. Mimo wielkiego smutku po stracie pupila (Kubuś - papużka lat 20) staram się myśleć
Słodkie PrzyjemnościTen przepis bardzo długo czekał na publikacje. Jednym z powodów były zdjęcia, które nie oddają smaku i rzeczywistego wyglądu tego wypieku. Ale ostatecznie uznałam, że w
Słodkie PrzyjemnościPrzyjemnie jest siedzieć i czekać aż ktoś poda Ci obiad. Mogłabym się przyzwyczaić do tego -zazwyczaj to ja koczuję w kuchni. :) Mając tyle wolnego czasu, patrząc
Słodkie PrzyjemnościUbijana babka cytrynowa...Lekko wilgotna, pyszna.Z dodatkiem soku i skórki z cytryny.Oblana lekko kwaśnym lukrem.Oprószona kandyzowaną skórką pomarańczową.Zapraszam!Składniki:Ciasto:4 duże jaja;1
Gospodyni Miejska