ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:82/1040)

Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 341

żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blachy o wymiarach 20 x 35 cm i piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 30 minut. Ostudzić. Krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła(...)Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Złożenie ciasto kakaowe (I placek) krem budyniowy jasne ciasto biszkoptowe krem budyniowy ciasto kakaowe (II placek) polewa czekoladowa Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać następnego dnia (na drugi i trzeci dzień ciasto też jest bardzo dobre). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Truskawkowa kula -ciasto 183

Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo ładnie się prezentuje i jest rewelacyjne w smaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki

O kuchni z uczuciem
TORCIK MAKOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALERETKĄ 221

mocno wilgotnego z makiem, masy z galaretki z pomarańczy, ale takiej prawdziwej z kawałkami owocu, masy według mnie to połączenie serka mascarpone i bitej śmietany, i grubej warstwy polewy czekoladowej. Ciasto odwtorzyłam w domu i wyszło pyszne! Polecam Wam! Przepis na tort makowy z pomarańczą, jak w Costa Coffee SKŁADNIKI: galaretka z pomarańczy: - 3 pomarańcze (szklanka soku wyciśniętego na wyciskarce(...)Schłodzone ciasto wyjmujemy w lodówki, polewamy polewą, dzieki temu, że ciasto będzie bardzo zimne, polewa będzie szybko się ścinać, a my uzyskamy piękną grubą warstwę czekoladowej polewy na cieście. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  Ciasto przechowujemy w lodówce. Ja ciasto udekorowałam migdałami, w kawiarni ciasto ma na polewie jeszcze białe gwiazdki z białej czekolady, ale już

SMYKWKUCHNI
Słonecznikowiec 202

czekoladowe blaty , solidna warstwa słodkiej karmelowej masy i pewien dodatkowy składnik , który charakteryzuje to ciasto. Prażony , lekko skarmelizowany słonecznik. To dzięki niemu ciasto przyjemnie chrupie. Składniki : Blaty czekoladowe : 6 jajek (oddzielnie białka i żółtka ) 1 szklanka cukru 3 łyki oleju 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia     Karmelizowany słonecznik: 30 dkg pestek słonecznika (już(...)rozetrzeć ,aż nabierze nieco puszystości .Ucierając cały czas  dodawać po łyżce zimny budyń i karmel. Na końcu wsypać 1/3 porcji prażonego słonecznika. Wymieszać. W formie układamy jeden blat czekoladowego ciasta , na nim rozsmarowujemy 2/3 masy karmelowej , przykrywamy drugim blatem ciasta , smarujemy pozostałą masą . Wierzch obsypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto przed spożyciem najlepiej kilka godzin schłodzić w lodówce ,żeby masa zastygła

Malinowa Kawiarenka
Torcik czekoladowy z gruszką 178

wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru -1 cukier wanilinowy -3 łyżki kakao -¾ szklanki mleka -1 jajko -¼ szklanki oleju -4 gruszki polewa -100 g gorzkiej lub deserowej czekolady -50 ml mleka roślinnego lub zwierzęcego -1 łyżka zwykłego cukru (opcjonalnie(...)taki przycięte do ciasta. Małe kawałki, które nam zostaną po przecięciu możemy włożyć również w ciasto. Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut – do suchego patyczka. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku dodając opcjonalnie cukier. Po upieczeniu ostudzić i polać polewą czekoladową Artykuł Torcik czekoladowy z gruszką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
składanka jabłkowa z musem czekoladowym 160

cudem zdołałam uratować ostatnie kawałki do zdjęcia. Oprócz białkowego blatu (nie mylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat z białek(...)musie czekoladowym ułożyć biszkopty nasączone w mleku.  Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić, wlać galaretkę i zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymiCiasto zamknąć w szczelnym pojemniku i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym 229

razem ciasto z buraczkami, przełożone dodatkowo kremem maślanym zachwyci moje kubki smakowe, i z czystym sumieniem będę mogła je Wam polecić. Nie uwierzycie – ciasto jest obłędnie genialne. Smak buraczków niewyczuwalny. Mocno czekoladowe, wilgotne, z kremem maślanym wręcz rozpływające się w ustach. Będę Was po stokroć namawiać do wypróbowania przepisu. Nie zawiedziecie się. A ciasto na stałe zagości na Waszej(...)polewamy ganache. Odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli włożycie do lodówki, to przed podaniem należy wyciągnąć kilka minut wcześniej, żeby krem maślany nie był zbyt twardy. Źródło: mowielicious.com The post Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo- cynamonowe brownie z orzechami 219

Podczas pieczenia ciasta po całym domu unosił się cudowny zapach czekolady, cynamonu i orzechów. Miałam wielką ochotę na kawałeczek.  Długo nie wytrzymałam więc upiekłam dla siebie. Ciasto jest przepyszne, mocno czekoladowe z wyraźnie wyczuwalnymi orzechami.  Szybkie do zrobienia i bardzo łatwe. Świetnie komponuje się z kubkiem kawy ale jedzone samo również bardzo szybko znika;)  Polecam ;)  Składniki(...)osobnym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia , cynamon, i cukier waniliowy. Do masy jajecznej dodać suche składniki, dokładnie wymieszać, następnie dodać masę czekoladową, wymieszać. Na sam koniec do ciasta dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie, delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (20 x 30 cm) i piec przez 15 minut

Krakowskie smaki Ani
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #17 Tarta bez pieczenia z czekoladą i bananami 1095

Proste ciasto bez pieczenia Co powiecie na takie czyste szaleństwo bez pieczenia? Ciasto super szybkie które idealnie nada się na każdy weekend i nie tylko. No właśnie, w niedzielę miałam urodziny i postanowiłam sobie sprawić coś takiego czekoladowego. Uwielbiam połączenie banana z czekoladą, a chrupiący spód ciasteczkowy idealnie dopasował całość. Na pewno znacie popularną tartę banoffee pie , ma praktycznie(...)masa zastygnie szykujemy bitą śmietanę. Bita śmietana: – 150 ml śmietanki kremówki 36% + 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem i ubitą przekładamy na zastygniętą masę czekoladową. Ciasto najlepiej przed podaniem potrzymać chwilę w lodówce. Na zdjęciach widzicie porcję ciasta po godzinie w lodówce. Im dłużej schłodzone tym ciasto będzie bardziej zwarte. Z foremki wykroiłam 10 małych

Relaxtime
Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach 200

Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach 2016-10-05 11:33:27 Porcje 12 Zostały Wam białka po wypiekach? U mnie zostały po ajerkoniaku, który co jakiś czas robię. Uwielbiam ajerkoniak szczególnie w połączeniu z lodami. Ale powracając do przepisu - mam pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałych białek. Zapisujcie i róbcie, bo to ciasto jest przyjemne w smaku i robi się(...)prawdę szybko. Nie byłam pewna, czy ciasto na białkach udźwignie mąkę pełnoziarnistą, ale udało się - a efekt zupełnie mnie zaskoczył. Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i cudowne w smaku. Zapraszam. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Ingredients

Wędrówki po kuchni
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 406

dlatego smaku warto. Puszystemu czekoladowemu biszkoptowi towarzyszy chrupiąca orzechowa beza, masa kajmakowa, a całość idealnie dopełnia krem kawowy. Co tu dużo pisać po prostu musicie zrobić i ocenić sami. Ciasto czekoladowe: 1 1/2 szkl. cukru 6 jaj 6 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie(...)alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół i zwilżamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe 190

składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę(...)udekorować polewą czekoladową. śmietankę i mleko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, cały czas mieszając, az do całkowitego rozpuszczenia, lekko przestudzić i polać zimne ciasto. posypać skórka kandyz

Camilla w kuchni
Murzynek tiramisu 228

padać, więc nie ma się czym cieszyć ;-). U mnie dziś przepis na murzynka, znalazłam go tutaj ( klik ). Mój wygląda troszkę inaczej, bo biszkopty ułożyłam ściśle obok siebie. Ciasto bardzo smaczne, mocno czekoladowe z nutą kawy :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka 22 x 30 cm Składniki ciasto ciemne: 125 g masła 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao 3/4 szklanki(...)kawą biszkopty (ja ułożyłam ciasno obok siebie, ale można ułożyć kilka, wtedy wyjdą ciekawe esy floresy), na biszkopty delikatnie przelewamy masę śmietanową (jest ona rzadka).  2. Teraz bierzemy ciasto czekoladowe, które odłożyliśmy, na wierzchu pianki śmietanowej robimy kilka kleksów i za pomocą wykałaczki robimy takie właśnie esy floresy :-) 3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 60 minut. Studzimy przy

kruche babeczki
Kaszak czekoladowy 583

Kaszak czekoladowy to ciasto na zimno przełożone herbatnikami i ugotowaną kaszą manną. Całość udekorowałam polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Kaszak idealnie smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ herbatniki zmiękną. Ciasto kaszak to smak mojego dzieciństwa :) Jestem pewna, że nie będziecie mieć problemu z przygotowaniem poniższego ciasta.  Składniki na blachę 30 cm x 20-25 cm: 1 l mleka(...)rządki po 4 herbatniki). Wylać gorącą masę z rondelka i na samym wierzchu ułożyć herbatniki (tak sam jak na spodzie). Ciasto ostudzić. Na sam koniec polać polewą czekoladową* i udekorować wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie.  *przygotowanie polewy czekoladowej - do rondelka wlać zimną śmietanę. Zagotować. Dodać posiekaną czekoladę. Całość po chwili wymieszać. Czekolada

Ugotować
Babeczki z gruszkami w kremie czekoladowym 156

dekadenckiego. I takie są te babeczki z gruszkami w czekoladowym kremie. Kruche ciasto, czekolada, śmietana i gruszki. Czego chcieć więcej? Może tylko wiosny:) Babeczki z gruszkami w kremie czekoladowym Ciasto: 250 g   mąki 150 g masła jajko, 1 łyżka śmietany szczypta soli Wypełnienie: 4   gruszki w syropie 100 gr cukru  160 g gorzkiej czekolady 160 g cukru

Smaczny zeszyt