ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:563/1040)

GOTOWANY SERNIK NA HERBATNIKACH 198

gdyż od razu będzie chcieli zjeść całe naraz!!!     SKŁADNIKI kruche ciasto z połowy składników, przepis   TUTAJ 1 paczka herbatników regionalnych Petit Beurre Blacky 12 herbatnków regionalnych Petit Beurre Maślanych  Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń czekoladowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka(...)dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu. W mleku rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującej masy serowej. Całość gotujemy aż masa zgęstnieje. Na kruche ciasto wylewamy warstwę gorącej masy serowej, układamy warstwę herbatników kakaowych, następnie smarujemy masą serową, przekładamy do wyczerpania składników, na wierzchu układamy herbatniki maślane. Całość polewamy polewą, którą przygotowujemy w następujący sposób

słodki bratek
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 224

serowej, całość przykryta kawałkami ciasteczek z czekoladą, podana na czekoladowym, chrupkim spodzie. Mmm... A kiedy przeczytałam, że do masy sernikowej dodajemy mnóstwo bitej śmietany i mocną herbatę, przepadłam. Kiedy więc w końcu wpadły mi w ręce borówki amerykańskie (o jagodach to mogę sobie pomarzyć...), od razu zabrałam się do dzieła. Ciasto przygotowuje się szybko i prosto, bez włączania piekarnika (czyli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe ciasteczka w białej czekoladzie 173

zimnego masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% tabliczka białej czekolady (można zamienić na mleczną) opcjonalnie: czekoladowe chrupki lub inne ozdoby Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy masło (siekamy je), 2 łyżki cukru pudru, kawę zbożową i żółtko. Na koniec dodajemy śmietanę. Zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia (na 1 godzinę). Piekarnik rozgrzewamy(...)stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schodzone ciasto rozwałkowujemy na macie/blacie obsypanej lekko mąką (na około 3 mm). Wycinamy serduszka, resztki ciasta zagniatamy i znów rozwałkowujemy i wycinamy serduszka. Uwaga: Ilość ciasteczek zależy od wielkości foremki, którą je wytniecie. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15-20 minut (ciasteczka należy obserwować

Słodkie okruszki
Fit sernik czekoladowo-orzechowy na kruchym spodzie 235

zdrowszej wersji :) Chrupiący spód waniliowy na mące kokosowej, aksamitna warstwa czekoladowa przykryta kolejnym blatem, a na wierzchu krem orzechowy i kakao. Zapraszam :) Spód : 4 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 2 krople aromatu waniliowego 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić ok 10  minut. Rozwałkować

Chocolate Muffin Blog
Babka waniliowa z cytrynową skórką (najprostsza). 199

tydzień temu dzieliłam się z wami przepisem na pyszną babkę oblaną czekoladowym kajmakiem (), to tym razem będzie bardzo podobnie, chodź jeszcze bardziej tradycyjnie. Kto z nas chodź raz nie miał okazji się nią delektować. Najprostsza, pachnąca wanilią z delikatnie wyczuwalnym aromatem skórki cytrynowej. Wilgotna w środku z mega chrupiącą skórką. Nie obyło się też bez klasycznego lukru na bazie soku(...)masy jajecznej. Dodajemy powoli roztopiony tłuszcz i mieszamy do całkowitego połączenia. Na końcu dodajemy glukozę. 3. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy masę. Ciasto pieczemy w 170 st C przez 60 minut.  4. Składniki na lukier mieszamy i polewamy wystudzone ciasto dekorujemy posypką

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowy sos Ganache 169

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje(...)swoje plastyczne właściwości), gdy osiągnie temperatę pokojową, to najlepszy moment aby umieścic go w rękawie do zdobienia tortów i wykorzystać do czekoladowych zdobień i napisów , natomiast z zastygającego Ganache możecie ulepić pyszne czekoladowe trufelki! Ganache posiada jeszcze jedną pyszną cechę- nawet w zastygnietej formie, w momencie ugryzienia jest miękki i rozpływa się w ustach! Chcielibyście się sami o tym przekonać

Domowe Torty
muffiny mocno czekoladowe 172

inne powody, żeby zjeść tak mocno czekoladowego muffina są jak najbardziej wskazane. Polecam dla łasuchów i czekomaniaków, świetny i słodki deser. Przepis jest zmodernizowaną przeze mnie wersją przepisu na czekoladowe muffiny wg Nigelli. Robienie zajmie Wam ok. 10 min, a efekt zadowoli. SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao(...)naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Wlać mokre do suchych i wymieszać szybko widelcem, do połączenia składników (będą grudki!). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej muffinki dodatkowo posypać kawałkami czekolady. Piec około 20 minut w temperaturze 200°C. PORCJE: 12 sztuk

zabawa smakiem
Murzynek z masłem migdałowym i czereśniami 172

Dzisiaj coś na szybko :) mamy sezon na czereśnie więc zapraszam na Murzynka z pysznym masłem migdałowym firmy Primavika  i czereśniami oczywiście :) Ciasto jest pyszne i proste  w przygotowaniu :) Składniki : 1 kostka margaryny  1 cukier waniliowy 1,5  szklanki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 5 jajek 2 szklanki mąki  1 łyżka   Masła migda(...)odstawić do przestygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli  . Do zimnej masy czekoladowej dodać żółtka i wymieszać , stopniowo dodawać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę tradycyjną dużą wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Czereśnie obsypać mąką i wyłożyć na ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka

Sama słodycz i szczypta chili
pyszny truskawkowy ucieraniec... 165

pieczenia 1 łyżeczka, bułka tarta - ile potrzeba, truskawki 1/2 kg, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka, margarynę miękką, cukier, aromat mikserem ucierać z 3-4 minuty na dużych obrotach, wsypać przesianą mąkę z proszkiem i tylko połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto keksówka 25 cm wysmarowana tłuszczem, posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wierzch ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Tort Owocowa Wyspa 169

Oto moja propozycja na lżejszy, owocowo-czekoladowo-śmietanowy tort a’la Big Milk Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze

Domowe ciasta
Rawnello (Raw pralinki) - Raw&Happy 153

Słowo "pralinki" większości kojarzy się z czekoladowymi i kalorycznymi ulepkami, którymi nie powinno żywić się codziennie (mimo ogromnych chęci :P). Poniższe słodkości to właśnie takie pralinki

Candy Pandas
Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 343

rzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast z posypkami, proponuję zwykły cukier puder. ja normalnie podaję ten sernik w wersji gołej, jednak tym razem mój sernik ze zdjęcia ma polewę czekoladową. Zostało mi po smarowaniu pierniczków czekolady i nie bardzo było co z nią zrobić. Padło na użycie(...)Mieszamy. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 170 stopniach ok 1,15 h - do całkowitego ścięcia się masy na środku i lekkiego zezłocenia. Piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciasto do ostygnięcia w piekarniku. Polewa Składniki polewy rozpuścić w garnuszku, posmarować polewą ostudzony sernik. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/klasyczny-prosty-sernik/ MieszamWGarnku A Wy jakie serniki lubicie najbardziej? Robicie zawsze spód w serniku

Mieszam w Garnku
Tort Wielkanocny 254

życzę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :)  A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał.  Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu lub wódki lub octu(...)śmietany 30% 100 g czekolady deserowej do dekoracji kolorowe jajeczka oraz przełamane jajka czekoladowe  Przygotowanie: białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę i orzech mielone. Gotowe ciasto wylej do tortownicy średnica 24 cm, wyłożonej papierem pergaminowym i piecz placek przez

Niezły Młynek
Tort Ciasteczkowy Potwór 442

znajdziecie tam dla siebie i swoich bliskich równie słodki upominek P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni. Dzień 1: Przygotowujemy sobie czekoladowe oczy, usta i pieczemy ciastka np. Pieguski . Dzień 2: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy batoniki w kremówce i robimy frużelinę. Dzień 3: Robimy krem z Milky Way, składamy i dekorujemy(...)kolor. Biszkopt, dekoracje czekoladowe i pierwszy etap kremu (rozpuszczanie batoników) przygotujmy dzień wcześniej. Biszkopt najlepiej kroi się na drugi dzień. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Piekłam biszkopt na najniższym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne

Słodki Pomysł
Bezglutenowe gofry z kremem czekoladowym 160

dużo zależy od tego jakiej firmy mamy - czasem trzeba będzie dolać troszkę więcej mleka, aby ciasto nie było zbyt suche. Z poniższych składników wyszły mi dwa gofry, ale za to bardzo sycące, a już zwłaszcza podane z pysznym i zdrowym kremem czekoladowym z awokado. Na to jeszcze wiórki kokosowe, niestety nie miałam żadnych świeżych owoców, bo takie śniadanko byłoby jeszcze

Healthy food explorer