ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:711/2544)

ORZECHOWIEC 353

świętach..masa szykowania, gotowania, pieczenia, a radości z błogiego czasu...- za mało. Chciałoby się więcej tych chwil, kiedy na chwilę czas staje w miejscu. Chwil, kiedy przy wspólnej kawie możemy delektować się pysznym ciastem i wspominać miłe chwile.Ciasto choć bardzo pracochłonne, smakiem wynagrodzi trud włożony w jego przygotowanie. Składniki: *ciasto: 25 dag margaryny 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru(...)margarynę, dodać masę orzechową oraz rozdrobnione orzechy włoskie.  3.*Na blachy wyłożyć wcześniej podzielone ciasto. 2 placki upiec bez niczego - ok 15 minut w 180 st. Na trzeci placek wyłożyć masę orzechową- piec też 15 minut w 180 st.( w trakcie pieczenia masa będzie bardzo rzadka, potem jednak zgęstnieje w trakcie studzenia). Ostudzić. 4.* masa z kaszy

Z Majeczką w kuchni
OCZY CARYCY 168

mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy domowej roboty Lub krem na budyniach 1 i 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy(...)łyżeczka kopiasta kawy 3/4 szklanki wrzątku 1 łyżeczka cukru Polewa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto ciemne: Żółtka z jajkami ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia

RAROSSA
Sakiewki filo z kiszką ziemniaczaną 131

układamy   w foremkach do pieczenia babeczek. Pieczemy w 180°C ok. 15 min. Z pozostałych   3 płatów ciasta i kiszki ziemniaczanej można przygotować smaczną roladę. Płaty ciasta wysmarowane wodą z olejem posypujemy pieprzem i układamy jeden na drugim. Na całą powierzchnię rozkruszamy 3 -4 szt. kiszki ziemniaczanej (bez jelita) i dodajemy kilka ziaren pieprzu zielonego marynowanego(...)Ciasto zaczynając od dłuższego brzegu zwijamy na roladę, układamy łączeniem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180°C ok. 30 min, wierzch przykrywamy papierem do pieczenia, żeby ciasto nie spiekło się za szybko

Moniki Smakołyki
Ciasto z fasolą bez mąki 151

Już kilka razy piekłam to ciasto ale nigdy nie doczekało zdjęć. Tym razem upiekłam ale musiałam schować, żeby zrobić zdjęcia i podzielić się z wami przepisem. Ciasto jest bez mąki i jak pominiecie polewę będzie również bez cukru. Ciasto jest wilgotne tak jak brownie. Nie mylić z zakalcem. :) Porcelana Bogucice z kolekcji Ibiza.   Składniki: 1 puszka czerwonej(...)fasoli 1 dojrzały banan* 3 łyżki kakao 2 jajka 3 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 30 ml kremówki chipsy kokosowe Przygotowanie: Fasolę przepłukać i odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia z blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę. Ciasto przelewamy do papierowej foremki 20*9 cm. Wkładamy

Ala piecze i gotuje
Bandytki z dżemem 159

Fajna nazwa...ale nie mam pojęcia skąd taka nazwa...przepis z  książki"Mary Ford Biscuit Recipies"..ale ja przepis  znalazłam w necie ..Ja do

Moje domowe kucharzenie
Śmietankowa babka budyniowa 141

żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy produkty mokre: śmietanę, olej, olejek pomarańczowy. Nie trzeba składników mieszać. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek, cały czas miksując(...)Miksujemy tylko do połączenia się składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 53 minuty w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto z czerwoną porzeczką pod kruszonką 117

window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z czerwonymi porzeczkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 20 min. Pieczenie 50 min. Kalorie 350 kcal Szybkie ciasto ucierane z kwaśną czerwoną porzeczką i kruszonką. Przepis najprostszy z możliwych na pyszne ciasto z owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO Z PORZECZKAMI(...)/uploads\/2022\/03\/ucierane-ciasti-z-porzeczka-480x270.jpg"],"description":"Szybkie ciasto ucierane z kwa\u015bn\u0105 czerwon\u0105 porzeczk\u0105 i kruszonk\u0105. Przepis najprostszy z mo\u017cliwych na pyszne ciasto z owocami.","keywords":["kruszonka","mas\u0142o","porzeczki","ciasto ucierane z kruszonk\u0105","ciasto z kruszonk\u0105","ciasto porzeczkowe","placek z czerown\u0105 porzeczk\u0105","b\u0142yskawiczne ciasto z owocami"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna

ProstePesto.pl
Proste kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 313

Nadzienie: 1L mleka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 400-430g rabarbaru, pokrojonego na kawałeczki skórka starta z 1/2 cytryny Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami

Mała Cukierenka
Reese's cake - czyli masło orzechowe, herbatniki i czekolada 234

To ciasto skradło moje podniebienie! Jako, że czekoladki reese's uwielbiam w każdej postaci, nie mogłam przejść obok tego przepisu obojętnie. Zrobiłam go raz, drugi, trzeci

DefinicjaSmaku
Ciasto cytrynowe 108

Intensywnie cytrynowe ciasto do przygotowania w kilka minut. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Może i wygląda niepozornie i super ciasta to nie przypomina, ale zapewniam Was

zdrowo i aktywnie
Ciasto cytrynowe 126

Intensywnie cytrynowe ciasto do przygotowania w kilka minut. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Może i wygląda niepozornie i super ciasta to nie przypomina, ale zapewniam Was

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placek czekoladowy babci Basi 103

bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam Ciasto czekoladowe z efektownym lukrem ! Ciasto to uwielbiają i mali i duzi. Ciasto czekoladowe z polewą z mlecznej czekolady i lukrem w fantazyjne wzorki, podbije łasuchy w każdym wieku. Ciasto upiekłam(...)ucieramy – miksujemy wszystko razem, Metoda ta jest szybka i skuteczna. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i wykładamy dno papierem do pieczenia. Przelewamy masę czekoladową na blaszkę i wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 160 st. C. i pieczemy przez 30 min. Ciasto po upieczeniu powinno trochę odchodzić od brzegów, wyjmujemy z blaszki Na blaszkę nakładamy ręczniczek(ściereczkę

Pysznosci Babci Basi
Ciasteczka owsiane z orzechami włoskimi 116

pochrupać po powrocie z przedszkola. Jak już mają jeść ciacha to niech przynajmniej będą domowe :). W oryginalnym przepisie miały mieć polewę, ale okazało się, że są bardzo dobre także bez polewy, więc z niej zrezygnowałam.  Dla kogo: dla myszkujących w domowej spiżarni w poszukiwaniu pudełka z ciasteczkami dla lubiących ciacha  dla mających nadmiar płatków owsianych  Składniki(...)grubość ok. pół centymetra. Wycinać dowolne kształty. Poukładać na papierze do pieczenia i piec ok. 13-15 minut w temp 180 stopni. po upieczeniu można udekorować polewą lu lukrem - ja z tego zrezygnowałam, bo były pyszne także bez polewy.  Przepis znalazłam w gazetce "Kruche ciasta i ciasteczka" Hanny Jachowskiej

Mania Wypiekania
Ciasto Oczy Carycy 327

Oczy Carycy Składniki: Ciasto jasne: 6 białek 220g cukru 80ml oleju 1 łyżka octu 160g mąki ziemniaczanej Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 90g cukru 80ml oleju 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 200ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 400ml mleka(...)wymieszać krótko szpatułką. Na pianę z białek przesiać mąkę ziemniaczaną i wymieszać dokładnie szpatułką. Ciasto ciemne: 2. Do miski przełożyć żółtka, dodać jajka, cukier i ubić mikserem na prawie białą, kremową masę. Dodać olej i wymieszać szpatułką. Wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia, kakao i przesiać na jajeczną masę, wymieszać dokładnie szpatułką. 3. Do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej

Mała Cukierenka
Bardzo czekoladowe Brownie 167

Tym razem jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje Madzia – czekoladowe Brownie. To wersja z bardzo czekoladowym środkiem i chrupiącym wierzchem. Bo takie właśnie powinno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!