ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:669/2544)

Szarlotka 172

Składniki: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 całe jajka 2 żółtka 3 łyżki

Moje Wyroby
Ciasto kakaowe z pianką i borówkami 137

łyżki kakao PIANKA -5 białek -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -100ml oleju rzepakowego DODATKOWO -około 300g borówek -cukier puder do posypania ciasta Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielmy na mniejszą i większą część. Większą wałkujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z owocami i kruszonką 126

zrobione...przełożone do foremki aluminiowej Gosia , której nie trzeba smarować..ciasto pięknie się upiekło[ nawet ciut za mocno -po prostu nie dopatrzyłam się]..no a do ciacha winko ..Monte Santi..i goście już mogą wpadać do domku.. 1,5  szkl. mąki tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)drugiej.Następnie wymieszać razem.Ciasto przełożyć do foremki  , ułożyć owoce.Posypać kruszonką , ale można upiec i bez kruszonki [ dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam cukrem kokosowym].Piec  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut.  Ciasto wystudzić , ewentualnie posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI 119

Dodajemy pozostały cukier mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy łyżką do zgrubnego połączenia składników (bez widocznej mąki). Dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy je do papilotek. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy 25 minut, do suchego patyczka

cool and minty
Snickers 164

margaryny mniejsze 0,5 szkl. cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżki miodu 1 jajo, 1 żółtko Ciasto zagnieść podzielić na 2 części. Jedną z części zapiec z nałożoną na wierzch poniższą masą orzechową, drugą bez. Piec około 15- 20 minut w temp 180`C. MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich lub laskowych 12 dag margaryny 0,5 szkl(...)mąki zwykłej 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej  Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrami, zagęścić mąkami rozrobionymi w 0,5 szklanki mleka. W ciepły budyń wkręcić margarynę. Na gotowe ciasto bez masy orzechowej wyłożyć gotowy budyń, na górę włożyć ciasto zapieczone z masą orzechową

Kuchenne aromaty
Ciasto usta murzynka 174

przepis koniecznie powinien się znaleźć w Waszym notatniku. Zapraszam również po przepis na inną wersję murzynka. Wykonany w małej formie i z mąki bezglutenowej. Dodatkowo bez jajek i na maślance. Ciasto na szybko do kawki no i mało kaloryczne. MURZYNEK NA MAŚLANCE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 15) 231 kcal(...)Studzimy. Dobrze ostygnięte następnie miksujemy z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ubijamy białka i dodajemy je na koniec do masy.  2. Blaszkę (u mnie 24x24) wykładamy papierem do pieczenia.  3. Biszkopty przekładamy łyżeczką dżemu i kładziemy na spód formy. Następnie zalewamy je delikatnie ciastem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu wierzch ozdabiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 258

górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem. Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Gotuje
WIELKANOCNA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI 243

ciasto powinno wyrosnąć po brzegi foremek). Piec w temperaturze 170 stopni C, aż patyczek wetknięty  babkę będzie suchy(na termoobiegu ok.30 minut lub bez termoobiegu ok.40 minut). Nie piec dłużej niż potrzeba, ponieważ ciasto będzie zbyt suche. Wyjąć, przestudzić 10 minut w foremce, potem studzić na kratce. Jeszcze ciepłą babkę polukrować. Lukier: -cukier puder -kremówka -aromat migdałowy Składniki

Smaczne Zdrowe
Pączki Bez Smażenia z Marmoladą 75

dbające o swoją sylwetkę także mogą smacznie zjeść. Pączki bez smażenia wyglądem przypominają drożdżówki, jednak robi się je bardzo podobnie jak zwykłe pączki, nie smaży się ich a piecze. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne pączki bez smażenia które smakują rewelacyjnie! PRZEPIS NA PĄCZKI BEZ SMAŻENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Porcja na 40-45 małych(...)drożdży. Wyrobić jednolite ciasto. Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 1 h. Ciasto przełożyć na stolnice, rozwałkować na grubość 0,5 cm. Szklanką wycinać kółeczka, na każde nałożyć sporą łyżeczkę marmolady, zawinąć na kształt pączka. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia zawinięciem do dołu. Odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Piec w temperaturze 180ºC

Przepiski.pl
Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu 89

Domowy mus jabłkowy pachnący cynamonem. W zależności od pożądanej konsystencji mus jabłkowy miksujemy blenderem lub ugniatamy widelcem/ugniataczem do ziemniaków. Gotowy mus jabłkowy można przełożyć do słoików

Moja Delicja
Jabłecznik z owocową bezą 193

beza - 5 białek - 1 szklanka cukru - 1 kisiel truskawkowy oraz 3 kg jabłek Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. 1/4 część ciasta wkładamy do zamrażarki a pozostałym wylepiamy blachę. Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach a następnia odcedzamy sok. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier cały czas mieszając a następnie kisiel. Blachę wyklejoną ciastem posypujemy(...)bułką tartą, przekładamy na nie przygotowane jabłka, które posypujemy cynamonem. Na jabłka przekładamy ubitą pianę a na wierzch ścieramy na grubych oczkach ciasto, które leżakowało w zamrażarce. Pieczemy w 180 C przez około 1 godziny na złoty kolor

Zainspirowana w kuchni
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 236

naturalnie jęczmieniem i nie ma to żadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D  Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy biszkopt, ale o ciekawym kolorze. Słodzony jak zwykle bez użycia cukru. Całość podzieliłam na 3 części, chociaż trudno(...)jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Ksylitol, nasiona chia i mąkę kokosową zmielić w blenderze

FitKot
Szybkie ciacho z truskawkami 197

Ciągle brak czasu, ciągle coś nie tak..ale ciasto zrobiłam..skoro już są swoje truskawki na działce - trzeba coś z nich robić..na początek proste i

Moje domowe kucharzenie