ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:670/2544)

Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje 77

przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 25×30 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika(...)ocet. Pianę rozsmarowujemy na blaszce o tych samych wymiarach o jakich upiekliśmy biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Bezę pieczemy około 1h 20 minut z termoobiegiem. Upieczoną bezę wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Frużelina owocowa Owoce umieszczamy w rondelku, dodajemy cukier i 3 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 170

nieco więcej proszku do pieczenia niż w oryginale i zamiast mleka użyliśmy gęstego jogurtu greckiego, rozcieńczonego mlekiem. Kamień winny jest kwaskowy i lekko kwaśny jogurt doskonale sprawdzi się w słodkim cieście, dodatkowo nadając racuchów puszystości. Zamiast jogurtu możecie dodać maślankę, której nie trzeba mieszać z mlekiem, bo jest znacznie rzadsza od jogurtu. Tu uwaga: ciasto na racuchy powinno być(...)pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki stopionego masła Szczypta soli 100 g klarowanego masła do smażenia* Przygotowanie: Krok 1 Przesiej mąkę do głębokiej misy, dodaj 2 łyżki cukru, 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli. Wymieszaj. Dodaj jogurt, wlej mleko i wymieszaj całość. Wbij jajko i połącz z masą. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Jeśli

Niedzielny kucharz
Walentynkowe babeczki z michałkami 151

wzbogaca ich smak. Do tego wnętrze moich prostych babeczek kryje niespodziankę w postaci cukierka michałka. A zwieńczeniem jest porcja czekolady i słodkich czekoladowych chrupek. Czy ktoś wyobraża sobie Walentynki bez czekolady? Ja nie Walentynkowe babeczki z michałkami można przygotować w uroczych papilotkach tulipanach (wówczas wyjdą Wam 4 większe babeczki – idealne dla dwojga ;)) lub w mniejszych papilotkach (wówczas wyjdzie(...)wykładamy papilotkami (u mnie tulipany). Napełniamy częściowo ciastem, wkładamy połówkę cukierka i wykładamy resztę ciasta (do 3/4 wysokości papilotki). Babeczki wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 190 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 20 minut (czas pieczenia różny w zależności od piekarnika). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdobimy nią każdą babeczkę

Słodkie okruszki
Proste paszteciki imprezowe 133

odrobiną mąki (nie dodajemy mąki bezpośrednio do ciasta). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem (ja używam miski do ciast drożdżowych z pokrywką, ale Wy możecie przykryć ciasto ściereczką). Czas wyrastania może być różny, w zależności od warunków (około 1 godziny). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można włączyć na chwilę termoobieg), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości ciasta). Uwaga! Podczas pieczenia

Słodkie okruszki
Makowa tarta z musem żurawinowym 89

pieczenia przez drug arkusz papieru na wielkość foremek. Miałam dwie foremki mniejsze, ale jest to porcja na jedną dużą tarte o średnicy 26 cm. Ciasto przekładam do formy. Odcinam końce ciasta zrobię z nich gwiazdki. Spód ciasta nakłuwam widelcem. Wstawiam jeszcze na 30 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewam piekarnik do temp 200 stopni, wkładam foremki i piekę(...)dodaję mąkę ziemniaczaną. Na podpieczone kruche spody wykładam mus żurawinowy, na nim masę makową. Na około wyciskam bezę. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 140 stopni i piekę 30 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam w nim tarty. Jak ostygną dekoruję gwiazdkami z ciasta

wesoła kuchnia
O nieudanym początku. Z bardzo smacznym finałem. 175

tradycyjna pizza to jednak nie gruby mały placek z keczupem, a pyszne chrupiące ciasto z aromatycznym sosem i dodatkami, i bez keczupu!  Dla mnie jednak od planowanych lub spontanicznych wypadów do pizzerii, najmilsze były chwile, gdy domową pizzę piekła dla mnie Mama.  Kwadratową, na blasze. Na weekendowy powrót ze studiów, na poprawę humoru, na wspólne popołudnie(...)dwoma zgniecionymi ząbkami czosnku (Asia z Kwestii Smaku gotuje sos, ja tego nie robię) . Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części, obsypać mąką, rozwałkować na placki. Ułożyć je na posmarowanej oliwą blasze, odstawić na 1/2 godziny do podrośnięcia w ciepłe miejsce (pominęłam ten etap bez szkody dla pizzy). Placki  posmarować sosem pomidorowym i nałożyć dodatki - rukolę dodaję dopiero

KUCHARNIA
SERNIK TRUSKAWKOWY, BEZ PIECZENIA 131

Sernik na zimno z mnóstwem truskawek, czyli sernik truskawkowy, bez pieczenia. Tegoroczne upały rozleniwiają totalnie. Do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet uruchamiać piekarnika, poszłam tym razem na łatwiznę i wykorzystałam do przygotowania spodu gotowe herbatniki. I choć mnie osobiście nie przypasował trochę ten spód, to reszcie biesiadników smakował, więc można się nim posłużyć, zawsze(...)wykorzystałam taką o śr.25cm , myślę iż 26cm byłaby odpowiedniejsza, sernik będzie wówczas trochę niższy. Inspiracją był ten przepis , jednak jak to w życiu bywa lekko zmodyfikowany Składniki: spód ciasta: - 250g herbatników, u mnie czekoladowe (w wersji bezglutenowej używamy bezglutenowych) - 100g stopionego masła Herbatniki zblendować w malakserze, wlać stopione masło i wymieszać dokładnie do połączenia składników. Masę wyłożyć na spód

Smaczne Zdrowe
Muffinki z jagodami i rabarbarem 114

Muffinek nie trzeba nikomu przedstawiać.  Dodać do bazowego ciasta możemy praktycznie wszystko, więc czas na sezonowe owoce ;) Przepis modyfikowany na podstawie  Kwestii Smaku Składniki: 200g rabarbaru 50g jagód 250g mąki 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g oleju 125 ml mleka 2 jajka Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rabarbar myjemy, suszymy na ręczniku papierowym i kroimy(...)jednej misce tylko do połączenia składników (bez owoców!). Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy tłuszczem i posypujey bułką tartą. Na koniec wsypujemy owoce i lekko mieszamy, żeby nie znalazły się w jednym miejscu, ale też żeby jagody nie zrobiły nam totalnie niebieskiego ciasta ;) Nakładamy ciasto do otworów i pieczemy 25 min w 180 stopniach. Gotowe studzimy poza piekarnikiem

W kuchni bez szafek
Puszysty sernik śmietankowy 259

jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy *** *** Prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja blaszka

Blog z Apetytem
Empanadas z meksykańskim farszem 146

Taką przekąską bez wątpienia zaskoczycie swoich gości. SKŁADNIKI 350 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 1 cebula oliwa 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej kidney 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego chili, sól, świeżo mielony pieprz 4 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Cebulę(...)odparuje nadmiar wody i całość będzie gęsta. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać koła o średnicy około 10 cm. Na środku każdego nałożyć łyżeczkę farszu i skleić jak pierogi dociskając boki widelcem. Gotowe empanadas układać na blaszce

Passions hobbies life
Piernik z kremowym serkiem, deser bez cukru i mąki 112

odrobinę pobawić się tradycją i przygotować piernik w nieco innej formie? ;) W tym przypadku piernik powstał na bazie ciasta z czerwonej fasoli. Użyte przyprawy korzenne nadały mu wyrazistego, piernikowego smaku. Ciasto jest przyjemnie wilgotne i miękkie. Żeby było jeszcze ciekawiej ciasto przełożyłam lekkim kremem na bazie twarogu sernikowego. Krem posłodziłam naturalnym miodem. Warto wykorzystywać naturalny miód w słodkościach przygotowywanych(...)PIERNIK Z KREMOWYM SERKIEM, DESER BEZ CUKRU I MĄKI Ciasto Puszka czerwonej fasoli Banan 2 jajka Pół szklanki daktyli 50 g twarogu sernikowego bez cukru Łyżka miodu Łyżka zmielonego siemienia lnianego Łyżka kakao Łyżka cynamonu Łyżeczka zmielonych goździków Pół łyżeczki imbiru Pół łyżeczki kardamonu Krem 200 g twarogu sernikowego bez cukru 2-3 łyżki miodu Odrobina soku

HealthyCreations
Szarlotka z bezą kokosową 196

opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne  :) Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu 1 łyżka bułki tartej(...)Skworcu 50 g orzechów włoskich Skworcu Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i wyrobić . Następnie wstawić do lodówki na 60 minut. Po wyznaczonym czasie , ciasto rozwałkować tak , aby pokryło dno i boki foremki i włożyć do posłanej papierem do pieczenia tortownicy. Wstawić do nagrzanego

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowo-marchewkowe 682

Bez mleka, maślanki czy masła. Szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w misce i wymieszać rózgą kuchenną. Polecam wystudzone ciasto polać domową polewą czekoladową. Ciasto czekoladowe smakować będzie także z kruszonką. To puszyste, bardzo smaczne ciasto, idealne do popołudniowej kawy, kubka kakao lub aromatycznej herbaty. Zapraszam po sprawdzony przepis na ciasto czekoladowo-marchewkowe bez miksera. Ciasto(...)nieco większej formie, wtedy czas pieczenia może się różnić. Przed przewidywanym końcem pieczenia, np. 10 minut wcześniej warto sprawdzić patyczkiem ciasto, gdy jest gotowe – powinien wyjść suchy. W większej formie ciasto upiecze się szybciej, będzie niższe. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Do miski wsypuję suche składniki, dodaję mokre

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno na biszkoptach 65

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rewelacyjny w smaku i prosty do zrobienia sernik na zimno na biszkoptach. Ten pyszny serniczek to idealny pomysł na smaczny deser, który nie

Przepiski.pl