ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:518/2544)

Jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bezjajek 103

się przepisem. 'jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bez jajek' Składniki (na standardową blachę do ciasta 21x32 cm): - 3 szklanki mąki pszennej - 200g masła - 1/2-3/4 szklanki cukru pudru - 200g serka waniliowego homogenizowanego (jeśli serek będzie bardzo słodki, radzę dodać mniej cukru pudru) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ziarenka z 1 laski(...)szczyptę soli. Wymieszać. Dodać serek homogenizowany, miękkie masło i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na 2 części. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z rozwałkowanego ciasta zdjąć papier i przełożyć ciasto do formy, delikatnie dociskając do formy (szczególnie w rogach). Na ciasto wyłożyć, obrane jabłka (bez skórki i gniazda nasiennego), oprószyć cynamonem i przykryć drugim (rozwałkowanym) ciastem

CookYourself
Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonką 139

Prześwietne ciasto według receptury mojej mamy. Zapraszam! Składniki: Ciasto: 50 dag mąki 1 kostka margaryny 1 całe jajko 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 łyżki śmietany Beza: 3 białka niecałe pół szklanki cukru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 50 g margaryny 100 g mąki 50 g cukru Dodatkowo(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - moja blaszka ma wymiary 25x30cm. 2. na cieście układamy wypestkowane śliwki skórką do dołu. Śliwki oprószamy cynamonem i ewentualnie cukrem. 3. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier, a na koniec mąkę. Miksujemy. 4. Pianę wykładamy na śliwki. 5. Składniki na kruszonkę mieszamy i rozkruszamy w palcach. Posypujemy bezę kruszonką. 6. Ciasto wstawiamy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z porzeczkami i bezą 135

siekaczką do kruchego ciasta. Gdy składniki zaczną formować się w kruszonkę szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę ( ciasto można przygotować wieczór wcześniej, można je również zamrozić ). Formę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie(...)dokładnie wylepić nim jej spód. Na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 18 minut w temperaturze 180°C, na jasnobrązowy kolor. Nadzienie z porzeczek: Odszypułkowane i umyte porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną.  Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka

Opowieści z piekarnika
Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 184

papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 50 minut. Beza: 6 jaj szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy po odrobinie cukru miksując na najwyższych obrotach. Gdy już zużyjemy cały cukier dodajemy mąkę i ocet, krótko miksujemy, wykładamy bezę do formy. Bezę suszymy(...)serek mascarpone masa krówkowa (400 g) Śmietanę miksujemy na piankę, dodajemy mascarpone i masę kajmakową miksujemy krótko.   Będzie nam jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami.   Artykuł Ciasto czekoladowe

MojaQchnia.pl
Pierniki norymberskie 272

pomarańczową, mąkę ryżową i ziemniaczaną, przyprawy korzenne, proszek do pieczenia, sól. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję pasty. Na papierze do pieczenia narysować 20 kółek o średnicy 8 cm. Na każde narysowane kółko nakładać ciasto piernikowe**. Wygładzić i wyrównać. W każde wbić 3 obrane migdały. Zostawić (bez przykrycia) na 24 godziny, by przeschły. Piec w piekarniku rozgrzanym

Rodzinka w kuchni
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 102

pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nimi dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie śliwki i posypuję resztą ciasta. Kruche ciasto piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika aż ładnie się zarumieni. Wystudzone oprószam cukrem pudrem, delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Kruchy ananasowiec 248

Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium

Jedzeniomania
Kruche ciasto z truskawkami 244

masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z powyższych składników szybko zagnieść ciasto. Tak by powstała gładka kula. Połową ciasta wylepić blaszkę (23×33 cm). Resztę podzielić na dwie części, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Na ciasto wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki. Skropić sokiem z cytryny. Beza: 5 szt białek 1 szklanka cukru 2,5 łyżki(...)proszku, delikatnie mieszamy. Beza będzie delikatnie zaróżowiona. Z zamrażalnika wyjmujemy jedną część ciasta i na tarce o dużych oczkach ścieramy nad truskawkami tak by je przykryć. Całość smarujemy bezą. Wyjmujemy z zamrażalnika drugą porcję ciasta i znów ścieramy na tarce, tym razem przykrywając bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C termoobieg i pieczemy ok. 45 min. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Ciasto czekoladowe z białek 724

pieczeniu niemalże hurtowych ilości jagodzianek, miałam zamrożonych sporo białek.  Na bezę nie bardzo mam amatorów w domu, więc trzeba było wymyślić coś innego.  Znalazłam doskonały przepis u Arabeski .  Ciasto podobne do murzynka, miękkie, delikatne, mocno czekoladowe.     Składniki: 100 g masła (temp. pokojowa) 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 150 g mąki 8 białek(...)czekolady 25 g masła płatki migdałowe do posypania (ok 1 łyżki)   Wykonanie: Formę keksówkę o długości 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i ostudzić.  Masło utrzeć z cukrem. Kiedy będzie puszyste dodać przesiane kakao i mąkę.  Wymieszać.   Ostudzoną czekoladę dodać do utartego masła

Sto kolorów kuchni
Dziesięciominutowy łatwy placek z jednego jajka na kwaśnej śmietanie 81

cukrem ze słoika, które przygotowałam latem. Wszystko posypałam mnóstwem chrupiącej kruszonki. Uwielbiam takie wyzwania i tworzenie potraw z tego co jest w domu, bez specjalnej wyprawy na zakupy, a poza tym poza czasem pieczenia, ciasto jest mega ekspresowe i jego przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Na tortownicę o średnicy 24 cm: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (poj250

Krylowa Kuchnia
Pani Walewska 1710

bank mniej słodkie ;). Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki .  Z delikatną moją modyfikacją. Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru pudru 200 g masła Polskiego Mlekovita 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki(...)pieczenia 2 blaszki o wymiarach 25 x 33 cm.  Do każdej wkładamy  jedną część ciasta na spód i wyrównujemy. Na każdym cieście rozsmarowujemy połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy po połowie masy bezowej. Na masę bezową wysypujemy posiekane  orzechy włoskie. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni C i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Sernik z jogurtów bałkańskich 239

słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo(...)wymiarach 35x25 cm:  3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej

Grunt to przepis!
Z ŁĄKI NA TALERZ: Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu 137

ciasta, pamiętając, że jego przodkami jego brownies i blondies, to podzielcie się koniecznie w komentarzach! :D A jeżeli połączenie truskawek z kwiatami czarnego bzu Wam zasmakuje (a myślę, że tak właśnie będzie ;) ) i chcielibyście zachować je na dłużej, to wskoczcie jeszcze po przepis na właśnie taki dżem, coby zamknąć kawałek Czerwca w słoiczkach :) Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu Potrzebujesz(...)czarnego bzu Sposób przyrządzenia: 1. Masło roztop i odstaw do lekkiego przestygnięcia. 2. Wrzuć do płynnego masła pokrojone truskawki i rozgnieć je dokładnie tłuczkiem lub widelcem (można też zmiksować blenderem). 3. Zmieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. 4. Do suchych składników dodaj jajka i truskawkowe masło- zmiksuj na jednolite ciasto. 5. Do ciasta dodaj oberwane kwiatki czarnego bzu i delikatnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką 387

Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką – Nowe, pyszne ciasto makowe z czekoladą w Małej Cukierence. Wygląda bardzo apetycznie z różnymi warstwami. Jest wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe, orzechowe. Takie ciasto dla fanów czekolady na wyjątkowe okazje. W przygotowaniu nie jest trudne. Radzę podawać je w temperaturze pokojowej wtedy krem jest miękki, kremowy i myślę, że wtedy ciasto lepiej smakuje. Polecam(...)Składniki: Biszkopt: 6 jajek osobno – żółtka i białka 180g cukru kryształu 80ml oleju 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml świeżo zaparzonej, ostudzonej kawy Ciasto makowe – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 130g masła w temperaturze pokojowej 90g cukru kryształu 200g suchego, zmielonego maku (użyłam kupnego, zmielonego

Mała Cukierenka
Chleb zwykły pszenny na pszennym zakwasie 97

naczynia, w którym będziemy piec chleb, wyłożonego papierem do pieczenia i posypanego mąką. Ja piekę ten chleb w półokrągłym garnku. Powierzchnię chleba posypujemy mąką, robimy 3 nacięcia, przykrywamy ścierką, zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 7 godzin w temperaturze pokojowej.  Po tym czasie garnek z ciastem na chleb bez przykrycia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, pieczemy

Bułka z Chlebem