ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:487/2544)

pychotka, pani Walewska :-) 179

jest pyszne :-) Składa się ze spodów kruchego ciasta, posmarowanych dżemem porzeczkowym , z bezą i orzechami. Spody przełożone są kremem. Ciasto jest pyszne. No to zaczynamy: SKŁADNIKI:  *przepis na dużą blachę  CIASTO:  -2,5 szkl mąki (szklanki z małą górką) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -1/2 szkl cukru pudru -200g margaryny(...)połowy skałdników czyli ubijamy 4 białka, dodajemy cukier puder i mąkę ziemniaczaną.   Całość wykładamy na blat, posypujemy orzechami. Pieczemy około 10-15 minut w temp 170 stopni, do zezłocenia się bezy. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta, i drugą połową składników na bezę. Musimy mieć 2 spody. Teraz przechodzimy do przygotowania kremu.  -3 szkl mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekkie ciasto tylko 4 składniki! 413

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Macie ochotę na coś słodkiego ? Dziś proponuję Wam sprawdzony przepis na lekkie ciasto z 4 składników. Prościutkie w wykonaniu, a na dodatek bez pieczenia. !! Puszyste, ze śmietaną i porzeczkową masą. Szczerze mówię, że jest bardzo pyszne, znika z talerzy w mgnieniu oka. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekkie ciasto składniki: 2 śmietany 30% około

Olcia gotuje!
Napoleonka z truskawkami 1290

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc na moim blogu ląduje przepis na kolejne pyszne ciasto z truskawkami. Tym razem bardzo proste, łatwe i szybkie do zrobienia klasyczne ciasto w trochę innej odsłonie. Mianowicie jest to napoleonka bez pieczenia, zrobiona na kakaowych herbatnikach z truskawkami i galaretką na wierzchu. Bardzo lubię kremy budyniowe i truskawki, więc dla mnie(...)waniliowy 0,5szkl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 3 jaja 225g masła 2 galaretki truskawkowe  3szkl. gorącej wody świeże truskawki Sposób przygotowania: Blachę o wymiarach ok. 25x30cm (wymiary rantów blachy, dno jest trochę mniejsze) wyłożyłam folią aluminiową i dodatkowo papierem do pieczenia, aby ciasto nie przeszło zapachem blachy. Na dnie blaszki ułożyłam warstwę

Waniliowe Improwizacje
Rolada z budyniem kokosowym 140

przypadku klasycznie gotowanego budyniu. Budyń zabezpieczamy folią spożywczą, żeby nie wysychał i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Nasz biszkopt odwijamy, delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i smarujemy budyniem zostawiając około 2 cm ciasta bez nadzienia na końcu dłuższego boku. Na dłuższym boku, który będzie w środku rolady rozkładamy żurawiny, kuleczka po kuleczce obok siebie. Musi powstać "pociąg

MamaOskarka
Muffiny z rodzynkami posypane cukrem pudrem 176

cukru waniliowego. Suche składniki przemieszać, następnie dodać jajko i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Na koniec dodajemy rodzynki. Foremki napełnić do połowy ciastem. Piekarnik ustawić na 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu). Babeczki piec 15-17 minut. Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły. Gdy już wystygną posypać je cukrem pudrem. Szybko znikają

Kredowe Menu
Chleb bananowo-pekanowy 119

keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Chleb bananowo-pekanowy Danie Ciasto , Pieczywo , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 16 Porcje 16 Składniki 200 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 szt banan 2 szt jajko 50 g olej

Kucharzyca
Migdałowe ciasto ze śliwkami 100

mogę opisać to ciasto.  Migdały i śliwki,jak dla mnie połączenie idealne.  ciasto:  2 szkl. mąki tortowej 100 g zmielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru 4 żółtka 1 łyżka cukru migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  beza: 4 białka szczypta soli 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru migdałowego 2 łyżeczki mączki(...)włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Przygotować blaszkę (ja użyłam kwadratowej 26/26 cm) wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno,nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w temp. 180*C Na podpieczony spód ułożyć połówki śliwek i przygotować bezę. Białka ubić ze szczyptą soli,dodać cukier. Ubijać aż piana stanie się gęsta i błyszcząca po czym

Kolorowa kuchnia Elki
5 inspiracji na zimowe desery na ciepło – wykorzystaj sosy do deserów! 135

Wykorzystaj do niej sosy do deserów . Do szarlotki na ciepło idealnie pasuje polewa wiśniowa – możesz użyć jej zamiast lodów. A może sos czekoladowy ? Gdy ciasto ostygnie, możesz bez problemu podgrzać je w piekarniku. Pieczone jabłka i sos toffi – najlepszy deser na ciepło Pieczone jabłka z cynamonem i orzechami przygotujesz bardzo szybko: wystarczy wydrążyć owoce i włożyć do środka orzechy(...)kompozycji . Pieczone jabłka możesz przygotować jako deser po obiedzie lub jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Do tego grzane wino, gorąca czekolada lub zimowa herbatka – i przepis na udane spotkanie gotowy. Gofry: deser, który uwielbiają wszyscy! Nie musisz mieć specjalnej maszyny do gofrów, by przygotowywać ten deser: wiele opiekaczy posiada dodatkową funkcję wymiany płytek na takie, dzięki którym bez

Słodkie okruszki
Przepis z maminego starego zeszytu -Harłowiec 166

pieczenia łyżeczka octu cukier waniliowy wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę i dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy kakao tak ok 1 łyżka i wyrabiamy. 1 część białą i ciemną dajemy do zamrażalnika . Tą część co pozostała rozwałkować ,i wyłożyć na blachę ,przepis jest na dużą blachę .Teraz smarujemy ciasto dżemem ,ja miałam z czarnego bzu nisko(...)cukru kryształu a na koniec wsypujemy 1/2 paczki jasnego kisielu . Teraz tą masę wykładamy na masę serową ,a na masę serową ścieramy ostatnią już część jasnego ciasta . Pieczemy w temp 180 st ,a wykończenie ciasta to w moim przypadku polewa jasna i ciemna takie esy floresy ,można też zrobić lukier . polecam i smacznego

Moje Wyroby
Rolada drożdżowa z nadzieniem serowo-budyniowym z truskawkami 154

mi pękła (rozwałkowałam na prostokąt o wymiarach 45 x 35 cm). W przepisie koryguję wymiary na takie, aby roladę dało się bez problemu przenieść na blaszkę i aby nie pękła w trakcie pieczenia. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 70 g cukru(...)wymieszać. Wyrośnięte ciasto drożdżowe mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ciasto krótko zagnieść, po czym podzielić na dwie równe części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach 42 x 32 cm. U podstawy każdego prostokąta wyłożyć nadzienie zachowując odstęp od brzegów ciasta (patrz zdjęcie) i rozprowadzić je równomiernie do połowy. Górę ciasta pociąć w paski, zaś brzegi

Passions hobbies life
Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką 191

akcesoriów kulinarnych typu mikser czy malakser.   Tak więc: b ez miksera! bez wagi! wystarczy zamieszać łyżką i gotowe! Na blogu wychwalałam do tej pory następujące wersje ciasta jogurtowego, z użyciem jogurtów leśnego i naturalnego: Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowe z owocami letnimi Tym razem czas na połączenie jogurtu brzoskwiniowego i czerwonej(...)połączenia - nie przejmować się jeśli pozostaną grudki. Ciasto wyjdzie dość gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić zamrożone porzeczki. Piec około 45-55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, na środku piekarnika . Koniecznie sprawdzać stan upieczenia "testem patyczka

Grunt to przepis!
Kruche ciasto z budyniem, bezą i porzeczkami 590

godzinę do lodówki. Schłodzone, kruche ciasto przełożyć na blat, rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut  w 180ºC (aż do lekkiego zezłocenia ciasta).  Następnie przygotować budyń : do rondelka wlać 1,5 szklanki zimnego mleka i wsypać cukier, zagotować(...)koniec zabrać się za przygotowanie bezy . Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać szczyptę soli i powoli dodawać cukier. Cały czas ubijać. Musi powstać gęsta i puszysta masa. Gdy białka będą sztywne, dodać przesianą skrobię ziemniaczaną. Całość lekko wymieszać. Przygotowaną pianę przełożyć na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec około 70-80 minut

Ugotować
Jabłka w cieście 190

proszkiem do pieczenia. Dobrze rozgrzać patelnię z odrobiną oleju kokosowego (pół łyżeczki) i zmniejszyć ogień na najmniejszy możliwy. Każdy krążek jabłka zanurzyć w cieście i przy pomocy widelca albo mocnego patyczka do szaszłyków, przekładać na patelnię (mnie oczywiście ciasto permanentnie zalewało dziurki w jabłkach, ale ćwiczenie czyni mistrza!). Smażyć z jednej strony pod przykryciem, aż ciasto się zezłoci(...)złoto już bez przykrywki. Można też w nieco lżejszej formie rozgrzać piekarnik do 200 stopni, umoczyć jabłka w cieście, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać 10-15 minut, aż się ciasto zarumieni. My pożeraliśmy bez niczego, ponieważ same ze sobą są po prostu pyszne! Jabłek było trochę za mało na taką ilość ciasta, wiec

Przepysznik - BLW i nie tylko