ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:215/2544)

Banoffe pie 311

To ciasto chodziło za mną od długiego czasu. Połączenie ciemnych ciastek, bananów i pysznego karmelu... na same wspomnienie ślinianki zaczynają mi pracować :). Pyszne pod każdym względem

Malinowe Pocałunki
Raffaello na krakersach 207

Kokosowe, delikatne ciasto z nutką migdałów i alkoholu. Słodycz masy przełamują słone krakersy. Efektowne ciasto, które nie wymaga za wiele wysiłku i czasu. Przepyszne, w dodatku

Domowa cukiernia Ewy
Lady Laura 493

  Ciasto to powstało na cześć mojej kochanej córci. Z wyglądu słodkie, w środku kryjącą się niespodzianką ;). Bardzo do niej pasuje. Ma swój charakter, ale jest

Malinowe Pocałunki
Rafaello 336

Składniki na ciasto: 2 paczki krakersów 200 g wiórków kokosowych 125 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego ½ l mleka 250 g margaryny Kasia ¾ szklanki cukru 2

Świat Ciasta
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 905

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil

Z Majeczką w kuchni
TORCIK Z KASZKI Z MUSEM ANANASOWYM 216

Ciasta z dodatkiem kaszy manny nie tylko są pyszne  ze względu na swoją lekkość, ale też szybkie do zrobienia i zawsze się udają ;-)  To

Walijskie Pichcenie
Rafaello- szybkie 268

Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień. SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych  1 czekolada biała 3

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką 216

smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia (łatwiej się przykleja). Wylewam ciasto, wyrównuję łyżką, układam równomiernie kawałki owoców. Przygotowuję kruszonkę : w misce mieszam ręką wszystkie składniki, wyrabiam szybko dłonią do uzyskania kawałków ciasta. Tak powstałą kruszonką posypuję równomiernie ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobigu. Ciasto piekę ok. 50-60 minut

Zasmakuj Kuchni
Serniczek noworoczny 63

blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Studzimy w uchylonym piekarniku. Sernik gdy stygnie zawsze choć trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miało(...)jeszcze chwilę, aż składniki się połączą *** *** Całość wykładamy na serniku, wyrównujemy. Na wierzch ciasta ścieramy na tarce czekoladę *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny przed krojeniem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Serniczek noworoczny 915

blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Studzimy w uchylonym piekarniku. Sernik gdy stygnie zawsze choć trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miało(...)jeszcze chwilę, aż składniki się połączą *** *** Całość wykładamy na serniku, wyrównujemy. Na wierzch ciasta ścieramy na tarce czekoladę *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny przed krojeniem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Prosta szarlotka 114

Dzięki temu, szarlotka zyska ciekawą fakturę. W jakiej temperaturze piec szarlotkę? W tym wypadku odpowiedź jest bardzo prosta – szarlotkę należy piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Aby ciasto upiekło się równomiernie, najlepiej będzie włączyć grzankę góra-dół. Pamiętaj, że czas pieczenia ciasta jest uzależniony od jego grubości. Zwykle zajmuje to około 50 do 60 minut(...)się piec przez 55 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, oprósz wierzch ciasta cukrem pudrem. Ciasto doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i lekko podgrzane. Zobacz też inne przepisy na ciasta https://okolicepalnika.pl/przepis/kostka-pomaranczowa/ Piernik dojrzewający Sernik z marakują Ciasto Maxi King bez pieczenia Bounty bez pieczenia Sernik wiedeński Zobacz też nowe przepisy Prosta szarlotka

okolicepalnika.pl
Kremowy sernik w orzechowej otoczce 115

Kremowy sernik w orzechowej otoczce Pyszny kremowe sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej w orzechowej otoczce, to moja dzisiejsza propozycja na deser i nadchodzące święta. Bo czy

Słodkie okruszki
Chatka Puchatka 114

Ciasto, które tym razem zrobiłam to ciasto bez pieczenia, czy też deser na zimno na bazie białego sera i herbatników. Nosi on wiele nazw, między innymi: chatka Puchatka, chatka Baby Jagi, psia buda, domek Baby Jagi i inne. Mi osobiście najbardziej spodobała się nazwa :Chatka Puchatka" i taką też będę się posługiwała. Podobnie jak nazw, również przepisów(...)ciasto jest wiele. Są one bardzo podobne, ale różnią się pewnymi szczegółami. Jedne są z galaretką, inne bez, jedne mają w składzie jajka inne nie, mają inne proporcje składników itp. Ja osobiście zrobiłam to ciast bez jajek i z dodatkiem galaretki. Ciasto wyszło pyszne, tak jak się tego spodziewałam, choć nie do końca wyszedł mi taki kształt jaki

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Kinder Bueno 289

Składniki: (blaszka 25x35) Herbatniki opakowanie 250 g Mascarpone 250 g Śmietanka 30 % 400 ml Masło 50 g Orzechy laskowe 150 g ( użyłam prażonych bez brązowej skórki) Krem czekoladowy 2 pełne łyżki Cukier łyżka Cukier puder łyżka Mleko w proszku 2 szklanki Czekolada gorzka 50 g + łyżeczka oleju kokosowego Do garnka wlewamy 200 ml śmietanki, łyżkę cukru, masło mleko(...)wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pierwszą warstwę ciastek. Wykładamy białą masę z mascarpone i ponownie układamy herbatniki. Kolejno wykładamy masę z kremem czekoladowym i równomiernie rozsmarowujemy. Następnie rozpuszczamy gorzką czekoladę nad parą wodną. Dodajemy łyżeczkę oleju. Dodałam koksowy. (Jeśli czekolada nadal nie będzie odpowiednio płynna dodajemy więcej oleju). Polewamy po cieście tworząc wzorki. Na koniec ułożyć

Kulinarne przygody