ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1669/2544)

Ciasto pomarańczowe z ciecierzycy 121

Moje nowe ulubione ciasto – przepysznie pomarańczowe i sycące! Ciasto bez mąki, które wcale nie smaku ciecierzycy. Do tej pory uwielbiałem ciasta czekoladowe, ale teraz ich pozycja jest zagrożona, odkąd znam pomarańczowe ciasto z ciecierzycy. Ciasto pomarańczowe z ciecierzycą – bez mąki (bez glutenu), bez nabiału (laktozy i kazeiny): ciecierzyca (gotowana albo z puszki(...)zblenduj do konsystencji kremu bez grudek. Zanim przejdę dalej, to ważna uwaga – powyższy przepis dotyczy ciecierzycy zaraz po ugotowaniu w wodzie albo z puszki. Zawiera ona dużo wody i przez to nie można do niej dodać za dużo soku z pomarańczy. Ten przepis jest za to szybki. Żeby uzyskać najlepsze ciasto, trzeba się jednak trochę pomęczyć. Ciecierzycę ugotuj

PaleoSMAK
Chałka 120

mąki i sól, dodajemy rozczyn, roztopione i przestudzone masło, jajka i miód, wyrabiamy. Wyrabiamy kilka minut do czasu, aż ciasto przestanie się kleić do miski. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i chwilę wyrabiamy. Dzielimy na 6 równych kawałków (po 3 kawałki na jedną chałkę) i z każdego robimy(...)wałeczek długości około 35 cm. Z trzech wałeczków pleciemy warkocz, a końce zawijamy pod spód. Chałki kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte chałki smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy makiem lub wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 30-35 minut. Jeśli zbyt

To co lubię - gotuję i polecam
Rurki z kremem waniliowym z mascarpone 157

urodziny i powiem, że jako pierwsze znikały z patery z ciastami. Nic dziwnego, kruche ciasto w połączeniu z puszystym kremem to coś pysznego :) Z tych proporcji wyszło mi dokładnie 40 sztuk. Gotowe rurki bez nadzienia można przechowywać w szczelnym pojemniku ok tygodnia. Przepis ze strony Moje Wypieki. Ciasto półkruche: 500 g mąki pszennej 250 g zimnego masła(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego 3-4 łyżki cukru pudru Ciasto: Wszystkie składniki posiekać i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić przynajmniej godzinę. Po tym czasie podzielić na 3-4 części i bardzo cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić na długie paseczki o szerokości ok 1,5 cm.  Ciasto nawijać na posmarowane tłuszczem foremki, zaczynając z węższej

Smakołyki Asi
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 134

Wyśmienite, szybkie ciasto ze starego zeszytu Babci. Ten przepis, jak wiele innych, przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Przygotowany na bazie kakao, którego właściwości zdrowotne doceniali już Majowie i Aztekowie. Do Europy ziarna kakaowca trafiły za sprawą Krzysztofa Kolumba. Najzdrowsze jest surowe kakao, bowiem wykazano, że surowe ziarna kakao mają piętnastokrotnie wyższą zawartość antyoksydantów niż czarne jagody(...)sklepach ze zdrową żywnością możemy kupić surowy produkt, a spośród oferty sklepowej wybierajmy naturalne ciemne kakao bez dodatku cukru. Unikajmy kakao instant, ponieważ ma dużo dodatków. Składniki: 2 jajka 125 g margaryny 1 szklanka mleka ¾ łyżeczki sody 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao 3 łyżki gęstej marmolady Na formę do babek o średnicy 24cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepisy Babci
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 164

Wyśmienite, szybkie ciasto ze starego zeszytu Babci. Ten przepis, jak wiele innych, przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Przygotowany na bazie kakao, którego właściwości zdrowotne doceniali już Majowie i Aztekowie. Do Europy ziarna kakaowca trafiły za sprawą Krzysztofa Kolumba. Najzdrowsze jest surowe kakao, bowiem wykazano, że surowe ziarna kakao mają piętnastokrotnie wyższą zawartość antyoksydantów niż czarne jagody(...)sklepach ze zdrową żywnością możemy kupić surowy produkt, a spośród oferty sklepowej wybierajmy naturalne ciemne kakao bez dodatku cukru. Unikajmy kakao instant, ponieważ ma dużo dodatków. Składniki: 2 jajka 125 g margaryny 1 szklanka mleka ¾ łyżeczki sody 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao 3 łyżki gęstej marmolady Na formę do babek o średnicy 24cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepisy Babci
Babka budyniowa 168

przepisy. Jest tego trochę, do wyboru. Są nawet takie bez mąki, na samych budyniach. Tak więc poczytałam i zrobiłam swoją. Powiem szczerze, że podczas robienia ciasta, miałam pewne wątpliwości, co z tego będzie. W pewnym momencie konsystencja ciasta, była dość dziwna. Na szczęście, po dodaniu piany z białek ciasto zrobiło się gładkie. Mimo to czekałam, aż się upiecze(...)mniam ...... jest pyszna, wilgotna i ma taki fajny, budyniowy posmak. Polecam :) Składniki: 4 jajka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej, tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i budynie. Wlać olej. Zmiksować. Białka

Agusiowe smakołyki
Mini pączki serowe. Prawie FIT! 128

Mini pączki serowe ❣️ Delikatne, lekkie i bez wyrzutów sumienia... Bo co to jest taka mała kuleczka 😁 Robię je lekko słodkie by na końcu oprószyć je cukrem pudrem, jednak możecie dodać do masy więcej słodzidła jeżeli nie chcecie tego robić. Składniki : 500 g sera białego (zmielonego, można użyć chudego, półtłustego lub tłustego) ok. 450 g mąki (można użyć również(...)proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka spirytusu/rumu lub octu 4 łyżki erytrolu/cukru + 1 litr oleju do smażenia 1 ziemniak (wyszorowany i pokrojony na frytki) Przygotowanie : Żółtka ucieramy z ksylitolem/erytrolem, octem/spirytusem oraz sokiem z cytryny. Do miski przekładamy zmielony ser biały i jogurt. Mąkę przesiewamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto ręką. Ciasto

Czarnawisienka
Ciastka owsiane z mascarpone i orzechami laskowymi – Blogmas 2019 #3 165

bez cukru około 25 ciastek 180 g mielonych płatków owsianych lub mąki owsianej 1 jajko 50 g syropu klonowego 70 g ksylitolu lub erytrytolu szczypta ekstraktu ze stewii – opcjonalnie (można dodać trochę więcej sypkiego słodzika) 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju 40 g sypkiego budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)płatki owsiane (lub mąkę owsianą) wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, orzechami laskowymi i karobem. Dodać do mokrych składników i zmiksować lub wymieszać ręcznie do uzyskania gładkiej masy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Odrywać łyżką po kawałku ciasta i formować niewielkie kulki, spłaszczyć je i ułożyć

Fitkot
Bezglutenowe kruche ciasteczka 151

mąki pszennej. Mieszanka mąki jaglanej, ryżowej i ziemniaczanej nadaje ciasteczkom wyjątkowej kruchości, takiej, której nie uzyskamy z użyciem mąki pszennej Dlatego, jeśli musicie unikać glutenu, a ciężko Wam wytrzymać bez słodkości to ten przepis jest zdecydowanie dla Was Choć nawet jeśli gluten to nie jest słowo dla Was zakazane to i tak powinniście upiec sobie te ciasteczka Nie pożałujecie(...)dokładnie. Następnie dodaj masło pokrojone na małe kawałki, cukier i jajko. Całość zagniataj energicznie ręką, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą, potem wstaw je do lodówki na ok. godzinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Blat oprósz delikatnie mąką ryżową, a następnie schłodzone ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj

365 dni dookoła kuchni
Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym 173

budyniowy to mój ulubiony. Powiew świąt pod postacią deseru. ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 50 g masła 250 ml wody 3 jajka szczypta soli krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru  250 ml mleka 100 g masła 3 łyżki cukru dekoracja: migdały oblane czekoladą winogrono kurczaczki: 170 g cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny płaska 15 ml wody(...)energicznie. Ciasto zrobi się lśniące i zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmuje z gazu i odstawiam do przestudzenia. Do lekko ciepłego ciasta wbijam jajko i mieszam mikserem, potem kolejne jajko i mieszam i na końcu trzecie jajko. Dodaję je stopniowo, nie od razu. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka i wyciskam na papierze do pieczenia kółka. Żeby

wesoła kuchnia
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 219

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki serowe 162

postępować z nimi podobnie jak z sernikami, czyli studzić powoli, bez dużych zmian temperatury. Na 6 sztuk. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 60 g masła 100 g twarogu 100 ml mleka 80 g cukru trzcinowego 80 g mąki pszennej tortowej 30 g płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik(...)żółtek. Do żółtek dodać masło, twaróg, mleko, cukier trzcinowy, mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia, po czym dobrze zmiksować. Białka ubić w osobnej misce ze szczyptą soli. Do mieszanki serowej dodawać po łyżce ubitej piany i każdorazowo wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać równomiernie do foremek i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Babeczki podawać na ciepło lub zimno

Passions hobbies life
Wielkanocne buraczki z chrzanem 272

Buraczki z chrzanem to doskonały dodatek na wielkanocnym stole. Buraki możemy upiec w trakcie pieczenia świątecznych mięs, by oszczędzić czas. 2 średnie buraki 4 łyżeczki tartego chrzanu 0,5 łyżki miodu 1 łyżka oleju sól do smaku Buraki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na godzinę. Jeśli mamy duże buraki możemy wydłużyć(...)tartego chrzanu i pół łyżki miodu. Podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Domowy zakwas na żurek Żurek bez mleka i śmietany Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka i prosta szarlotka

Dieta bez mleka
Chleb cebulowy 181

Domowy chlebek bez konserwantów, żadnych ulepszaczy, z mocno wyczuwalnym smakiem prażonej cebuli to idealna propozycja dla smakoszy własnych wypieków. Składniki: 130g mąki kukurydzianej 100g mąki żytniej 250g mąki pszennej 2 jajka 8g suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 65g masła 100ml wody 100ml mleka 130g prażonej cebuli 1 łyżka maku 1 jajko do posmarowania chleba(...)prażoną cebulę  i rozpuszczone w mleku i wodzie masło (ma być letnie). Ciasto zagnieść, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. 2.  Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia keksówce o wymiarach 12 cm x 30 cm. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania