ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1624/2544)

Marlenka 477

ustach ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem kajmakowym. Całość oblana domową polewą. Ciasto jest dosyć pracochłonne, ale możemy go przygotować z tygodniowym wyprzedzeniem. Składniki blaszka 23/33: ciasto: masło 180 g, cukier puder 120 g, jajko małe 2 szt, płynny miód 225 g, mąka pszenna 675 g, soda 1,5 łyżeczki, krem: mleko 750 g, budyń waniliowy bez cukru(...)Następnie dodać przesiane suche składniki i zmiksować do połączenia. Jeśli ciasto jest zbyt suche, to należy dodać odrobinę miodu. Ciasto powinno być miękkie  i gładkie.  Ciasto podzielić na 6 równych części. Każdą z nich rozwałkować na wielkość blachy najłatwiej jest to zrobić bezpośrednio na papierze do pieczenia, od góry przykryć drugą częścią papieru do pieczenia

kulinarne odsłony pati
Amerykańskie ciasteczka z czekoladą / Chocolate Chip Cookies 206

czekolady. Są słodkie, chrupiące, idealne do kawy, herbaty lub kubka mleka. Zobaczcie, jak łatwo przygotować amerykańskie ciasteczka bez foremek na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Amerykańskie ciasteczka  przygotowuje się błyskawicznie, bo nie musimy wałkować ciasta i wykrawać foremkami. Są idealne do przygotowania dla niespodziewanych gości, bo większość składników zazwyczaj mamy w domu(...)oryginalnego przepisu). Aby nasze amerykańskie ciasteczka maślane udały się idealnie, należy pamiętać o kilku sprawach. W związku z tym, że do ciasta dodajemy czekoladę, dość łatwo przypalają się od spodu - aby tego uniknąć, ja zawsze piekę je na najwyższym poziomie piekarnika i staram się ich pilnować. Są gotowe, gdy wyraźnie się zarumienią. Gorących ciastek nie ściągamy z blachy - należy odczekać

Lekcje w kuchni
Tarta z porami, boczkiem i groszkiem 98

ciasta. Jeśli poświęcisz nieco czasu w trakcie zakupów na wyszukanie spodu o dobrym składzie, w niczym nie będzie on odbiegać od tego wykonanego w zaciszu twojej kuchni, a ty zaoszczędzisz sporo czasu. Tarta z porami świetnie smakuje na spodzie z ciasta francuskiego, ale bardzo dobrym wyborem będzie również kruche ciasto. Aby urozmaicić nieco jego smak, robiąc domowe kruche ciasto, możesz(...)Wymieszaj pory z boczkiem i mrożonym groszkiem, a następnie rozłóż je równomiernie na cieście francuskim. Przygotuj masę jajeczną. Przy pomocy blendera zmiksuj jajka, śmietanę i musztardę. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem, a następnie zalej nimi tartę. Włóż foremkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 20-25 minut do momentu aż masa jajeczna się zetnie

okolicepalnika.pl
Sernik idealny 3276

Sernik idealny , to sernik waniliowy, sernik bez mleka, bez budyniu, bez oleju, czy masła. Nie trzeba do tego sernika ubijać białek! Bez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gofry mango bez cukru 132

słodko lub na wytrawnie. Nikt też nie mówił, że te bez cukru nie są słodkie? :) Przedstawiam Wam gofry mango ze zblendowanych owoców mango (oczywiście mango można zastąpić np brzoskwinią). Spróbujcie :) Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki naturalnej maślanki zblendowane mango - 7 dużych łyżek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mąki orkiszowej + 1 łyżka mała(...)części mokrej i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy dobrze gofrownicę (pamiętajmy, że dobre gofry wychodzą kiedy moc gofrownicy jest dość duża, inaczej mogą być zbyt miękkie). Z racji tego, że ciasto jest dość gęste, rozsmarowujemy je łyżką w urządzeniu i pieczemy ok 4 minut. Studzimy na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

ChilliJemy
Zielona keto babka szpinakowo- kokosowa (Paleo, LowCarb) 181

kawałki Sposób przygotowania Ciasto szpinakowo- kokosowe Szpinak całkowicie rozmrozić na sitku, po czym całkowicie odsączyć z wody. Zblendować go z olejem. Jajka ubić na puszystą jasną masę razem z erytrytolem. Pod koniec ubijania dodać szpinak z olejem oraz ekstrakt z wanilii. Suche składniki wymieszać i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki na babkę. Piec w piekarniku nastawionym(...)Ostudzić. Polewa Mus kokosowy podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać jogurt i stewię. Wymieszać. Lekko ostudzić. Polać nim babkę. Wierzch obsypać siekanymi pistacjami. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez skórki z pomarańczy): Wartość energetyczna: 215 kcal Tłuszcz: 20,1 g Węglowodany: 3,2 g Błonnik 2,4 g Białko 4,4 g   Artykuł Zielona keto babka szpinakowo

Modern Cave Girl
Muffinki pizzowe 149

oliwę. Wyrabiamy ciasto dodaj równocześnie wodę i obserwując konsystencje ciasta. Nie możemy przesadzić z wodą ( ciasto musi być elastyczne). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 24 równe części. Uformować kuleczki i wyłożyć nimi foremki na muffinki wcześniej wysmarowane np. oliwą. Przygotowujemy sos.  Pomidory obieramy ze skórki i kroimy  ( jeśli używamy pomidorów(...)Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Muffinki smarujemy sosem i układamy na nich pokrojoną szynkę parmeńską oraz „poszarpaną” mozzarellę. Muffinki wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (220 stopni), pieczemy ok. 15 minut.  Gotowe Artykuł Muffinki pizzowe pochodzi

I LOVE LIFE
Sernik na maślance z porzeczkami 119

Smaczna nowa wersja serniczka, bardzo polecam. Możecie zrobić z innymi owocami np malinami, wiśniami itp. Wykonanie ciasta kruchego – masło, żółtka, cukier puder, mąkę, szczyptę soli

Kuchnia Pokoleń
Proste ciasteczka czekoladowe 126

Możliwości jest naprawdę dużo. Proste ciasteczka czekoladowe są idealną przekąską do popołudniowej kawy. Dzisiejsze kruche ciasteczka kakaowe robiłam z myślą o Dniu Matki, zdecydowałam się na przepis bez proszku do pieczenia, są cieniutkie, chrupiące i obłędnie pyszne – musiałam bardzo się hamować, żeby nie wsunąć wszystkich przed zrobieniem ostatnich zdjęć :) Jeśli tak jak ja, chcielibyście upiec komuś takie(...)wanilii 1 jajko Jak zrobić proste ciasteczka czekoladowe? Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Nie przejmujcie się, jeśli Wasze ciasto będzie na tym etapie dość mocno kleiło się do dłoni, to normalne. Nie trzeba dosypywać do niego dodatkowej mąki – z tym warto zaczekać, aż ciasto będzie dobrze schłodzone. Ciasto

Ciastkozercy
Chleb maślany 146

wyrośnięcia.  5. Następnie ciasto zagniatamy, przekładamy do keksówki i odstawiamy na około 40-60 minut, żeby wyrosło. 6. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra - dół), przygotowujemy smarowidło (do miseczki dajemy żółtko i mieszamy go z cukrem) smarujemy wierzch chleba i posypujemy sezamem lub makiem.  7. Wstawiamy do piekarnika i przez 20 minut chleb pieczemy na funkcji(...)góra - dół), potem zmieniamy tylko na "dół" i pieczemy kolejne 20 minut. Łącznie pieczemy 40 minut. 8. Po wyjęciu stukamy w spód blaszki. Jak dźwięk będzie głuchy to znaczy, że chleb jest upieczony, jak nie to pieczemy jeszcze jakieś 5 minut. 9. Po upieczeniu przekładamy na kratkę i studzimy już bez blaszki. Smacznego

kruche babeczki
Gofry orkiszowe 105

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny, jajka i krople aromatu pomarańczowego. Wlewamy je do suchych składników i mieszamy trzepaczką. Ciasto wlewamy do nagrzanej gofrownicy

VioletoweKucharzenie
Orzechy w cukrze 184

wsadzamy do piekarnika. Pieczemy 90 minut, mieszając co 15 minut. Jeśli wyjdzie wam za dużo białek, bo różnej wielkości są jajka, to po wymieszaniu z cukrem będzie masa z orzechami. Nie przejmujcie się tym, tylko rozłóżcie ją na blasze. Jak wyciągniecie blachę do pierwszego mieszania, to zobaczycie jednolitą powierzchnię, gdzieniegdzie podniesioną jakby z bezą. Nie wpadajcie w panikę, tylko zamieszajcie(...)mieszaniem, orzechy będą się rozdzielać bardziej. Po upieczeniu odstawcie do przestygnięcia. Wybierzcie orzechy do miseczki. Zostanie wam cukier z kawałkami bezy cynamonowej i małymi kawałkami orzechów – nie wyrzucajcie, to genialny dodatek do jogurtów, owsianki, jako zamiennik kruszonki do ciast, do muesli lub do wyjedzenia łyżką. Ja użyłam surowych orzeszków ziemnych, ale możecie to zrobić z migdałami, macadamia, ziarenkami słonecznika

ladykitchen
Czekoladowe ciasto z dwóch składników - bez glutenu, bez laktozy, LOW FODMAP 255

Pyszne ciasto czekoladowe dla osób na diecie bez glutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony Tasty . Zapraszam do przygotowań!  Składniki (8 porcji): 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka Dodatkowo (opcjonalnie): świeże truskawki i jagody cukier puder CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy(...)sztywną pianę. Do czekolady dodajemy po 1 żółtku i po każdym dokładnie ucieramy. Dodajemy połowę piany z białek, mieszamy. Dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy. 3. Spód formy do pieczenia o średnicy 15 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. 4. Ciasto wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Możemy podawać

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania