ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1210/2544)

Kopciuszek 243

cukier i całość zmiksować na puszystą masę. Partiami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania. Wsypać mak i delikatnie połączyć składniki. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka malinowa :  2 galaretki o smaku malinowym 400 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki(...)Odstawić do ostygnięcia. Do miski wlać śmietankę, dodać cukier puder. Ubić na sztywno. Wolnym strumieniem nie przerywając miksowania wlać galaretkę.  Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 1 kostka margaryny Budynie rozpuścić w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać budynie.Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń wystudzić. Masło utrzeć

Moje domowe kucharzenie
Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu, bez laktozy) 244

wiórków kokosowych – 20g mąki ryżowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (w sklepach dostępny jest bezglutenowy proszek do pieczenia) – kostka gorzkiej czekolady Jajka delikatnie ubić, dodać śmietankę i wodę kokosową i jeszcze raz ubić. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni na małym ogniu(...)Gorący placek posypać posiekaną czekoladą, po chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy

Smaki Armine
Ciasto owsiane 200

brakiem mąki w szafce, gdy ma się płatki owsiane? Ciasto bez mąki i bez cukru. Składniki: 1.5 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki wiórek kokosowych 1/3 szklanki łuskanego słonecznika 2 duże banany lub 3 małe + 1 banan do dekoracji 6 łyżek mleka (użyłam migdałowego ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia woda przyprawy: cynamon Przygotowanie(...)pieczenia. W osobnej misce banany ugniatamy na papkę (można to zrobić używając tłuczka do ziemniaków). Do bananowej papki dodajemy mleko, mieszamy. Mokre łączymy z suchymi. Jeśli po połączeniu ciasto nie jest lepkie, dodajemy trochę wody, aby takie się stało. Chodzi o to, by płatki nie oddzielały się od siebie, tylko tworzyły jednolitą masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Weganizm infantylny
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i migdałową kruszonką 164

roku przeciągam pieczenie ciasta ze śliwkami. Takie ciasto nieodzownie kojarzy mi się z końcem lata. Spieramy się o to z M. On tłumaczy mi zawsze, że lato jest do 23.09. Ale co tam kalendarz. Ja wiem swoje. Jesień u mnie zaczyna się kiedy z piekarnika czuć aromat ciasta ze śliwkami. Mam nadzieję, że jesień będzie złota jak ta kruszonka(...)Wyrobić elastyczne ciasto. Odłożyć do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto odpowietrzyć uderzając i jeszcze raz szybko zagnieść. Ciasto rozciągnąć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście poukładać połówki śliwek (skórką do dołu). Odstawić na 20 minut. Na ciasto rozkruszyć kruszonkę. Piec w 180C przez 50 minut. Smacznego

Pełny talerz
Bezglutenowe bułki dyniowe z czarnym sezamem (bez glutenu, mleka i jajek) 267

Jeśli zamiast mleka używasz wody, to można dodać 1 łyżeczkę cukru. Wymieszać łyżką lub mikserem z końcówką do gęstych ciast. Dodać pestki dyni i słonecznika oraz sezam, wymieszać. Czarnego sezamu nie moczyć w wodzie razem z pestkami, bo farbuje ;) Przełożyć ciasto do nasmarowanych tłuszczem i oprószonych mąką (kukurydzianą, ryżową) foremek, wyrównać wierzch zmoczoną wodą dłonią, przykryć i pozostawić na około(...)kisielem" przygotowanym z pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej i 1/4 szklanki wody, z dodatkiem oleju. Zabieg ten sprawi, że skórka będzie cienka, delikatna i ładnie się zarumieni.  Piec około 40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjąć z foremek i pozostawić do ostygnięcia na bambusowej macie, lnianej ściereczce lub metalowej kratce. Zapraszam do zakładki  "Porady i triki" , gdzie znajdziesz

głodny alergik
Mini babeczki waniliowe do święconki 494

Sobotę. Babeczki waniliowe - 6 sztuk: 1 duże jajko 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (lub jogurtu) 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru z wanilią (ewentualnie wanilinowego) 5 łyżek mleka 6 łyżek mąki tortowej niepełna płaska łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny, woda lub syrop malinowy listonic(...)łyżki cukru z wanilią (ewentualnie wanilinowego) 5 łyżek mleka 6 łyżek mąki tortowej niepełna płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny, woda lub syrop malinowy'; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem (bez – 170°C). Silikonowe foremki na babeczki lub tradycyjne na muffinki (6 szt.) smarujemy olejem. W jednej miseczce łączymy

Poezja smaku
Murzynek z wiśniami 184

kubkiem herbaty w ręku.  A jutro polowanie na kasztany :) Wypadałoby wspomnieć co nieco o poniższym cieście:) Cóż, kolejny rodzinny przepis, który zawsze spotyka się z adoracją z mojej strony:) Murzynek :D Puszysty i wilgotny zarazem, bardzo czekoladowy :) Z dodatkami lub bez:) W sam raz na początek weekendu: :) P.S. Wiśnie są mało widoczne na zdjęciu jednak zapewniam, że się(...)cały czas mieszając gotować 5 minut na wolnym ogniu. wystudzić. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do masy kakaowej i cały czas mieszając dodać 5 żółtek i wlać alkohol. Następnie delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Na wierzchu poukładać wiśnie. Piec w temperaturze 190 stopni

My simple kitchen
miodownik z orzechami bez jajek 167

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki na ciasto miodowe: 660 g mąki 135 g masła 145 g cukru 6 łyżek miodu 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Sernik gotowany na kruchym cieście makowym 4244

garść orzechów laskowych do dekoracji Wykonanie: - składniki na ciasto kruche powinny być zimne, na masę serową - w temperaturze pokojowej  KRUCHE CIASTO MAKOWE - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać wypłukany i odsączony mak, zimne masło, jajko, żółtko i śmietanę - składniki posiekać razem, zagnieść elastyczne ciasto - ciasto podzielić na trzy równe części, zafoliować, schłodzić w lodówce(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia - jeden z kawałków ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować, w razie potrzeby lekko podsypując mąką - placek przełożyć do tortownicy, wyrównać, nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika, piec około 20 minut - po upieczeniu delikatnie wyjąć z tortownicy (ciasto jest dość kruche) - w taki sam sposób upiec pozostałe dwie części ciasta - upieczone placki ostudzić MASA SEROWA - mąkę ziemniaczaną

Smakołyki Bereniki
Bardzo prosty tort bezowy 110

jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 200 g cukru pudru(...)szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Jajka rozbijamy oddzielając żółtka

Kulinarna Patilogia
Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami (bez miksera) 144

dojrzałych bananów, które z dnia na dzień nie będą nadawały się do jedzenia? Przyznam, że mam kilka sprawdzonych patentów na ich wykorzystanie i właśnie jednym z nich jest to ciasto! Czasami specjalnie przetrzymuję banany, aby móc je upiec. Jest przeeepyszne, niezwykle puszyste i lekko wilgotne. Dodatkowo obłędnie pachnie oraz nie wymaga wielkich umiejętności, bo wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką, przelać(...)pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: około 1/2 szklanki posiekanych suszonych fig Ponadto: cukier puder do posypania Banany należy obrać, a następnie rozdusić widelcem lub potłuc tłuczkiem do ziemniaków. Dodać cukier, mąkę, jajko, olej oraz sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć za pomocą łyżki i na końcu wymieszać z kawałkami fig. Ciasto przelać do keksówki

Di gotuje
Sernik Krakowski 207

jest to, że wszystkim w domu smakowało ;) Sernik zrobiłam bez rodzynek bo u mnie w domu nie wszyscy lubią sernik z rodzynkami. Szczerze powiem, że nawet bez lukru jest dobry ;) Zamiast kratki na moim serniku zawitały tulipanki :D A o to przepis: Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła, zimnego(...)połączyć razem, szybko zagnieść i wyrobić ciasto. Owinąć folią spożywczą, lekko spłaszczyć, włożyć do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek, wyłożyć nim dno formy o wymiarach 35 x 25 cm (wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia), po nakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze

Motylkowa Kuchnia
Sernik czarny las.  145

ulubiona letnia uczta, niezależnie od tego czy uwielbiamy je w świeżo upieczonym cieście z czereśniami czy jako energetyzująca przekąska. Czereśnie są również niewiarygodnie dobre dla nas – i oferują szeroką gamę korzyści wykraczających daleko poza bycie pysznymi. To jedne z najbardziej lubianych owoców i nie bez powodu. Są nie tylko pyszne ale także zawierają witaminy, minerały i związki roślinne(...)śmietany kremówki 36% – 200 g gorzkiej czekolady Mąkę, erytrytol, sól, kakao wsypujemy do maki, mieszamy. Dodajemy żółtko i masło. Zagniatamy ciasto. Powstanie nam zbita kulka. Następnie rozwałkowujemy ją. Tortownice o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy spód. Blachę wkładamy do lodówki na 30 minut. Wyciągamy blachę, spód przykrywamy papierem i posypujemy grochem albo kładziemy coś

Zdrowy Styl Joanny
Mrożone jagody – co można z nich zrobić? 127

Czarne jagody jako dodatek do deserów Mrożone owoce jagód doskonale sprawdzają się jako dodatek do ciast, babeczek, rogalików czy innych słodkich wypieków . Wystarczy tylko rozłożyć je na powierzchni surowego jeszcze ciasta i umieścić blachę czy tortownicę w piekarniku. Piec zgodnie z przepisem. Po ostygnięciu ciasta czy babeczek można posypać ich wierzch cukrem pudrem. Jagody dodawać można także do deserów lodowych(...)mrożonych jagód leśnych Mrożone jagody leśne sprawdzają się doskonale jako dodatek do pierogów . Jak stworzyć pierogi z nimi? Dokładnie tak samo jak te ze świeżymi jagodami! Należy przygotować ciasto na pierogi według swojego ulubionego przepisu i wycięte krążki nadziewać jagodami wyjętymi z zamrażalnika – nie ma potrzeby rozmrażać ich wcześniej. Po ulepieniu gotujemy pierogi kilka minut w osolonym wrzątku

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania