ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1158/2544)

Kruche ciastka 212

początkowo jeszcze mikserem, następnie ręką wyrób ciasto. Włóż na około 8 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i odrywaj kulki, które wałkuj i lekko spłaszczaj. Za pomocą widelca nadaj im wzorzysty kształt. Rozkładaj na papierze do pieczenia zachowując odstępy. Kruche ciastka piecz na środkowej półce w temp. 180C przez około 15 minut bez termoobiegu grzaniem góra plus dół

Zasmakuj Kuchni
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana 214

drugiej - mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do masy wmieszać banana uprzednio pokrojonego w kostkę.     Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około(...)suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.   (*) Masło orzechowe powinno być 100% i bez zbędnych dodatków - u mnie

Di gotuje
SZYBKA BABKA Z KISIELEM 207

opakowanie kisielu np. truskawkowego bez cukru 38g ¾ szklanki oleju Wykonanie: białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier,   potem żółtka , do masy   jajecznej dodajemy   pozostałe składniki czyli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem oraz majonez całość miksujemy do połączenia składników ( masa będzie gęsta) ciasto przekładamy do foremki np. silikonowej

Słodkie zapomnienie
Waniliowa babka z jabłkami 329

foremka aluminiowa wyłożona silikonowym papierem do pieczenia, zapobiegającym przywieraniu ciasta do formy. Dzięki użyciu takiej formy nie tylko nie muszę smarować formy tłuszczem i jej obsypywać np. kaszą manną, ale również mogę zabrać mój wypiek w gości. Waniliową babkę z jabłkami pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Stan upieczenia

Słodkie okruszki
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 169

woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać, daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody, w której moczyły się daktyle Masę wlać do formy, ja wykorzystałam małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia

HealthyCreations
Rolada z białą kiełbasą i konfiturą z czerwonej cebuli 213

Piekarnik rozgrzewamy do 200*C bez termoobiegu. W małej miseczce roztrzepujemy jajko. Schłodzone ciasto rozwijamy, smarujemy warstwą konfitury z cebuli, zawijamy rogi ciasta i układamy pierwszą kiełbaskę. Ciasto zawijamy, tak by kiełbasa była przykryta, kładziemy drugą kiełbasę i znów zawijamy, tak samo postępujemy z trzecią kiełbaską.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, delikatnie przekładamy roladę i smarujemy

Gotowanie i blogowanie
MARCHEWKOWE MUFFINKI 186

babeczki, zrobiłam i oniemiałam z zachwytu. Ciasto z nutką przyprawy korzennej, wyszło genialnie, mięciutkie i puszyste. Najważniejszą sprawą jest jeszcze jego bardzo proste wykonanie, bez konieczności włączania miksera. Polecam :)  SKŁADNIKI: 2 szklanki startej na grubych oczkach marchewki niepełna szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 łyżeczka

Pani na deser
Pasztet drobiowy z grzybami 212

stopniach - ostatnie 10-15 minut bez folii.    (*) Piekłam w keksówce i w foremce aluminiowej Stella (długość - 31 cm, szerokość - 10 cm, wysokość - 5,5 cm). Dużym plusem foremki Stella jest to, że nie musimy używać tłuszczu, jest wysłana papierem do pieczenia. Ładnie formuje każdy wypiek i równomiernie rozprowadza ciepło. Wszelkie ciasta, czy pasztety idealnie odchodzą

Di gotuje
placuszki na śniadanie 158

miski przesypujemy mąkę i proszek do pieczenia w środku robimy otwór i wbijamy do niego jajo wlewamy połowę mleka i dokładnie mieszamy  stopniowo dolewamy resztę mleka aż wszystkie składniki się połączą - ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub masła (można również bez tłuszczu) - ok 2 łyżek ciasta na placuszek

Gotowanie z pasją
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 225

około 70-90 minut (im większe buraki, tym dłuższy czas pieczenia). Buraki przygotowane w poniższy sposób idealnie się obiera :) Ponadto pieczone buraki to baza idealna do koktajli, ciast, surówek jak i sałatek.  Składniki: buraki o podobnej wielkości naczynie żaroodporne Buraki umyć, odciąć końcówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem w 180 ºC  przez około(...)minut (wszystko zależy od wielkości buraków). Najlepiej w upieczonego buraka wbić widelec - jeżeli bez problemów można wbić widelec, to buraki są idealnie upieczone. Gotowe buraki ostudzić i obrać ze skórki. Do tych przepisów możecie wykorzystać pieczone buraki: 1. Sałatka z mieszanką sałat, pieczony burakami, czerwoną cebulką i gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz

Ugotować
Bananowy tofurnik bez cukru 260

uwielbiamy a takiego sernika - tofurnika nigdy nie piekłam. Szkoda bo jest to mega ciasto i polecam każdemu. Kremowy środek i strzelające pod zębem pestki granatu,zachęcam do zrobienia. Tofu to taki ser sojowy uzyskiwany podczas fermentacji mleka sojowego, idealnie nadaje się na sernik - tofurnik. Idealny na świąteczny stół. Bananowy tofurnik bez cukru. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka śmietanowe 205

proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego (bez cukru) łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 120 g cukru cukier z wanilią (łyżka) 1 jajko 1/8 l śmietany 18% Jajko rozkłócić, wymieszać ze śmietaną. Masło posiekać z mąką, proszkiem i proszkiem budyniowym. Dodać jajko ze śmietaną, cukier, cukier z wanilią. Zagnieść ciasto. Podzielić na części, wałkować na stolnicy podsypanej mąką

Słodkie inspiracje
nietłuste pączki z piekarnika 180

lepienia :) Odrywamy po małym kawałku ciasta, "kulkujemy", rozpłaszczamy...nakładamy dżem :) i zalepiamy. Gotowe pączki układamy na blaszkę, w foremkach do babeczek, żeby jeszcze trochę "podrosły"... ...smarujemy rozbitym jajkiem... ...i wstawiamy do pieczenia na 20 min w temperaturze 185 st. C ... Jak widać na zdjęciu wszystkie pączki ładnie się upiekły, bez smalcu czy oleju :) Teraz wystarczy ostudzić i polukrować

chleba naszego
CHAŁA PURIMOWA 181

wyrośnięcia na godzinę. Po godzinie lekko zagniećcie ciasto jeszcze raz. Podzielcie na trzy części, z każdej z nich uformujcie wałek. Z trzech wałków splećcie warkocz dobrze sklejając początek i koniec. Ułóżcie na blasze, nakryjcie i odstawcie jeszcze na pół godziny. Nagrzejcie piekarnik bez termoobiegu do 180 st. Chałkę posmarujcie roztopionym masłem. Pieczcie około 30-40 minut. Studźcie na kratce

OliveandThyme
Ciasto kakaowo korzenne z gruszką 232

przygotowaniu a nawet zrobimy go bez pomocy miksera. W oryginale gruszki powinny pozostać na powierzchni ale moje zanurkowały w cieście. Oryginalny przepis znajdziecie  klikając tu ;) . Składniki: 250 g mąki pszennej 170 g cukru trzcinowego 2 jajka 130 ml kwaśniej śmietany 18 % 130 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 cm kawałek świeżego startego

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania