chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:35/64)

Podpłomyki z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkami.(vege & gluten free) 190

dzisiaj nie korzystna aura więc trzeba sobie jakoś ten brak słońca zrekompensować. A co byście powiedzieli na słoneczne podpłomyki wykonane z wody, mąki z ciecierzycy i mąki kukurydzianej??? Pyszne chrupiące i do tego zdrowe. Ja swoje podpłomyki smażyłam na niemalże suchej patelni. Dodatek talarków ziemniaczanych oraz świeżych papryczek chili a także czarnych oliwek i czerwonej cebuli czyni danie piękną(...)cayenne szczypta cukru  1/2 łyżeczki kurkumy  Dodatkowo:  3 średniej wielkości ziemniaki  2 małe lub 1 duża cebula czerwona  garść czarnych oliwek  200 świeżych pieczarek  1/2 papryczki chili czerwonej (świeżej)  pęczek świeżego koperku  oregano  bazylia  tymianek  sól i pieprz  2 łyżeczki - oliwy z oliwek  Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Najlepsze Ciasto na Pizze 6040

Ciasto na pizzę to połowa (jak nie więcej) sukcesu na idealną pizzę. Według mnie najlepsze ciasto na pizzę to lekko chrupiąca skorupka z delikatnym, puszystym i

Słodka Strona
Śniadanie mistrzów :)) 152

ogniu, układamy na niej obrane pieczarki, salami oraz umyte pomidorki. Smażymy ok. 5-10 minut. Kromki chleba przekrawamy na pół, skrapiamy olejem jw. i posypujemy bazylią i oregano. Z racji tego, że nie mam wypasionego opiekacza, użyłam tostownicy - wyszło genialnie. Trzymamy przyprawiony chlebek w tostownicy ok. 2 minut, tak aby stał się chrupiący. W osobnym garnuszku dodajemy kilka kropel

Emcia Pichci
Placki z warzyw korzeniowych 132

placki z kurczaka z dodatkiem pieczarek i sera żółtego. Kiedyś przygotowywałam placki z kalafiora i bardzo nam zasmakowały dlatego na ich podobieństwo przygotowałam placki z warzyw korzeniowych. Znalazły się w nich marchew, pietruszka, seler, ziemniaki i mnóstwo aromatycznych przypraw. Są bardzo lekkie, pożywne i smaczne. Zwłaszcza teraz gdy śnieg leży za oknem takie chrupiące placuszki to doskonały sposób na obiad

Życie ze smakiem
Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami 163

podsmażamy czosnek z cebulą. Dodajemy pieczarki i brukselkę. Mieszamy. Całość możemy podlać wodą, aby brukselka szybciej zmiękła. Innym sposobem jest wcześniejsze obgotowanie brukselki we wrzącej wodzie (blanszowanie), dosłownie 5 minut. Później wystarczy zahartować warzywo (czyli zanurzyć w lodowatej wodzie) i pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników. Lubię, gdy brukselka jest półtwarda i chrupiąca. Całość doprawiamy do smaku. Mieszamy

Moja smaczna kuchnia
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3251

imprezy! Wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym. ROLADA SEROWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS TUTAJ Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami to pyszna przystawka, którą można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje, a wcale nie jest trudna w wykonaniu. Polecam! PIECZEŃ(...)chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Zawijane naleśniczki z mięsno-warzywnym farszem zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego i żółtego sera. Bardzo smaczne danie. TORCIK MEKSYKAŃSKI Z TORTILLI PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczna i efektowna zapiekanka meksykańska w kształcie tortu, z tortillą, warzywami i mięsem mielonym. ROLADKI NALEŚNIKOWE ZAPIEKANE POD BESZAMELEM PRZEPIS TUTAJ Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Blog z Apetytem
smaczna pizza... 196

pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy pieczarki podsmażyć na łyżce oleju z łyżeczką kucharka, wystudzone rozłożyć na cieście, dodać plastry szynki konserwowej rozłożyć pokrojone cebule, paprykę, pomidory, mozzarellę, plastry sera, piekarnik nagrzany na 200 C, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu na 160 C z 10 minut, podawać z keczupem - smaczna, sycącą pizza z chrupiącym ciastem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza z pomidorkami koktajlowymi 147

Pizza na cienkim, chrupiącym cieście z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na dwie pizze o śr ok 35cm 4 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki przegotowanej letniej wody 1/3 szklanki oleju słonecznikowego ok 7 dkg drożdży łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru +mąka do podsypywania Ok 500g pomidorków koktajlowych 0.5 kg pieczarek 1 puszka kukurydzy 0.5 kg startego żółtego

Kuchnia w czekoladzie
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE ( NAJLEPSZE CIASTO NA PIZZĘ ) 370

inni na bardzo cienkim ( prawdziwą włoską ). Ja należę do tych pierwszych smakoszy i im grubsza, to tym bardziej mi smakuje! Uwielbiam takie puszyste ciasto, z delikatnym wnętrem i chrupiącą skórką. Do tego ulubione dodatki, fajny ciągnący ser i odpływam! Dziś właśnie taki przepis dla Was mam – pyszna, gruba i puszysta pizza ląduje na Waszych stołach! Ps. ZAWSZE się udaje(...)minut. Pod tym czasie rozciągamy albo delikatnie wałkujemy, wylepiamy formę i dajemy ulubione dodatki. U mnie jest to sos pomidorowy albo majonezowy – z ziołami. Ulubiona wędlina , pieczarki , ser mozzarella. Uważajmy, by nie przeciążyć pizzy! Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180C na 17-20 minut ( z termoobiegiem ). Smacznego

Ostra na Słodko
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 186

pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem. Postanowiłam zrobić mały test i część kotlecików usmażyłam na oleju, a część całkowicie beztłuszczowo. Przy smażeniu na oleju zewnętrzna część kotlecików była bardziej chrupiąca, natomiast na zimno nie były

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 143

pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem. Postanowiłam zrobić mały test i część kotlecików usmażyłam na oleju, a część całkowicie beztłuszczowo. Przy smażeniu na oleju zewnętrzna część kotlecików była bardziej chrupiąca, natomiast na zimno nie były

Smaki Na Talerzu
DZISIAJ CO? MOŻE JAJKO? 287

razem wymieszać. Dołożyć przesmażone pieczarki i pokrojoną zieloną cebulkę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz zamieszać. Nalać trochę oleju na patelnię i rozgrzać na średnim ogniu. Kiedy olej będzie gotowy rozbić jajka i smażyć przez chwilę według uznania. Posypać solą, pieprzem i papryką. Mi najbardziej odpowiada wersja jajka sadzonego, kiedy jest chrupiące po bokach. Białko jest dobrze

kuchniabellissima.wordpress.com
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 154

chrupie dzięki orzechom. Kawałek został skonsumowany w okamgnieniu, a resztę zamroziłam na świateczny stół. Składniki: • 1 gotowana kaczka z rosołu • warzywa z rosołu – 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 pory, 3 cebule • tłuszcz z rosołu • 1 szklanka rosołu • 500 g wątróbki z indyka • garść suszonych grzybów leśnych • 250 g pieczarek

To co kocham
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 277

dzisiaj ochotę na coś o chrupiącej, złocistej skórce, skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz

Rozpustne gotowanie
Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino 163

podsmażone na maśle pieczarki. Dolać wino i przyprawy i dusić od czasu do czasu mieszając aż płyn wyparuje, a ryż będzie miękki. Dodać ser i wmieszac aby się rozpuścił. Na patelnię wrzucić łyżkę masła, szparagi, posolić i dusić około 5-7 minut w zależności od tego czy szparagi mają być bardziej czy mniej chrupiące. Zdjąć z patelni i przełożyć

Gosia gotuje