Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino

Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino

Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino

Ryż uwielbiam pod każdą postacią, w gołąbkach, kotletach, na słodko, zapiekany, czy taki jak dziś duszony w formie potrawki.Przepis nie różni się od tego na typowe risotto, ale to danie nim nie jest z uwagi na ryż.Ciemny i twardy , po ugotowaniu w bulionie i winie nie jest klejacy jak risotto, a wręcz sypki. Mi osobiście bardzo smakuje, choc Mama stwierdziła, że woli wersję tradycyjną z ryżem arborio. Ja jednak polecam , bo idealnie się moim zdaniem komponuje z chrupkimi szparagami. Składniki : 150 g dzikiego ryż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, szparagi, gołąbki, marchewka, groszek, risotto, pieczarki, zielone szparagi, dekoracje, kotlet, kotlety, wegetariańska, pieczarki z ryżem, ser biały, kotlet z marchewki

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.