Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów 5644brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Sałatka z brokułami i serem feta. Palce lizać! Artykuł Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów pochodzi z serwisu
Kuchnia Bazylii
Buraczki kiszone z dressingiem czosnkowym 244Bardzo lubię kiszone buraczki, zawsze mam je w domu szczególnie teraz kiedy cały czas sporządzam zakwas buraczany a buraki wykorzystuję do różnych sałatek i surówek. Najbardziej smakują mi takie z dresingiem czosnkowym, idealnie pasują do mięsa. Składniki: 5 kiszonych buraczków 3 łyżki oliwy 0,2 łyżeczki soku z cytryny 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Kilka gałązek natki pietruszki Sposób
Bajeczna Kuchnia
Jesienny koktajl z dyni oraz recenzja Blendera Amica BTK5011 IN 294dworze coraz mniej słońca za to więcej wirusów, na ratunek przychodzą nam odżywcze koktajle z dyni lub buraków. Lubicie ? ja się tylko takimi wspomagam w sezonie grzewczym. Wartości dyni nie sposób przecenić i wcale nie musimy używać tylko puree, doskonale nadaje się do miksowania na surowo, bogata w beta karoten i cenne minerały doskonale wzmocni nasz organizm
Wanilia i Kardamon
Piernik przełożony powidłami. 220bułki na kolację, a mi nie trzeba dwa razy mówić, to zrobiłam i bułki. Na wieczór byłam umówiona z mężem na oglądanie filmu, więc zrobiłam sałatkę ze śledziem i burakami. W między czasie ugotowałam jeszcze obiad. Przepis na bułki i sałatkę wrzucę niebawem, a dziś zapraszam na piernik :) Muszę Wam powiedzieć, że ten piernik przywołał we mnie wspomnienia
Agusiowe smakołyki
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 206Zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Dzisiaj Wam polecam na obiad pyszne faszerowane zrazy z mięsa mielonego, podane z ziemniakami i tartymi burakami. W necie widziałam nazwę na tak przygotowane mięso – oszukane zrazy, które do złudzenia wyglądają jak wołowe zrazy zawijane , ja nawet farsz robię do nich taki sam jak do nadziania rolad wołowych: ogórek kiszony, cebula, boczek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Blender kielichowy IN Amica i jesienne koktajle owocowo-warzywne 240kurkumę. Całość zmiksować do odpowiedniej gładkości. Gdyby napój był zbyt gęsty, wtedy można dolać więcej wody i ponownie chwilę miksować. Koktajl różowy: 2 jabłka 1 brzoskwinia 1 średni burak 250 ml mleka migdałowego szczypta ostrej papryki Buraka umyć i obrać ze skóry. Owoce umyć. Z jabłka wyciąć gniazdo nasienne, z brzoskwini usunąć pestkę. Wszystko pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć
Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi w TRUSKAWKOWE ŁATY Z JABŁKAMI I MUSEM JABŁKOWO-CYNAMONOWYM (wegańskie) – Foods by Ann 302naszą energię! LIO SHAKES Lio shakes to sproszkowane liofilizowane owoce i warzywa, czyli koncentrat, w którym jest wszystko co najlepsze z danego produktu. Po otworzeniu opakowania poczułam intensywny zapach buraka i truskawki. Smak również jest bardzo silny, dzięki temu lio shake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego(...)przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej) 50 g oliwy ok. 150 ml ciepłej wody dodatkowo do połowy ciasta 50 g truskawki LIO shakes i 40 ml ciepłej wody Nadzienie: 5 jabłek cynamon, kurkuma Mus: 2 jabłka 50 ml wody 1 łyżeczka cynamonu
Via Gusto
Potencjał witamin z grupy B 197biotyna): Objawy niedoboru tej witaminy to m.in. niedokrwistość, słaby apetyt i łuszczenie się skóry. Występuje np. w mące sojowej, orzechach, jajkach, warzywach (m.in. w kalafiorze, szpinaku, kukurydzy, cebuli, burakach, marchewce) i innych produktach żywnościowych. Jest niezbędna do prawidłowego wzrostu i rozwoju człowieka w każdym aspekcie. Witamina B9 (kwas foliowy) : Jest to bardzo cenna witamina - jest niezbędny do syntezy
MintTaste
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 240obieramy ze skórki, dzielimy na kawałki. Z jarmużu usuwamy nerwy, rwiemy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy 1 minutę. Rozlewamy do szklanek i podajemy od razu. Koktajl z buraka. Przepis na 1 porcję: 1 jabłko ½ surowego lub pieczonego buraka 1 marchewka 1 szklanka przegotowanej, zimnej wody Wszystkie obrane warzywa wkładamy do blendera, dolewamy wodę i miksujemy na gładką masę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuskus z pieczonymi warzywami 211ciepło lub na zimno, jak wolicie, ponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego! Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (200 g) kaszy kuskus 1 machewka 1 pietruszka 1 średni burak czerwony kawałek (ok. 50 g) selera kilka (ok. 300 g) różyczek kalafiora 1/2 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki
Fitsweet.me
Pesto z czerwonych buraków 211podałam z makaronem, serem feta i prażoną ciecierzycą. Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przygotować prażoną ciecierzycę, koniecznie kliknijcie tutaj . Do przygotowania porcji pesto potrzebujemy: - 1 ugotowanego, obranego ze skórki buraka - 2 łyżki startego parmezanu - 1 ząbek czosnku - 2 łyki oliwy z oliwek - sok z 1/3 cytryny - szczyptę granulowanego czosnku do smaku - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - porcję makaronu - garść(...)słonecznika - odrobinę sera typu feta - prażoną ciecierzycę (przepis znajdziecie tutaj ) 1. Buraka blendujemy na gładką masę. 2. Następnie dodajemy do niego parmezan, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość mieszamy i otrzymujemy gotowe pesto. 3. Tak przygotowane pesto dodajemy do odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy. Dla urozmaicenia na moim talerzu znalazł się również ser feta
Bez Cebuli
Zakwas buraczany 459minut Czas zakwaszania: 7-10 dni Ilość porcji: zakwas na barszcz dla 4 osób - słoik pojemności 700 ml Składniki: • 500 g buraków ćwikłowych (3 małe) • 4 ząbki czosnku (u mnie pół główki) • 350 ml letniej wody • przyprawy: duży liść laurowy, 6 ziaren pieprzu, 4 ziela angielskie, łyżeczka soli
AniaGotuje.pl
Tradycyjny barszcz wigilijny 917esencjonalny.. taki powinien być barszcz wigilijny na zakwasie buraczanym. Czas przygotowywania: około 2h + moczenie grzybów i zakwas Ilość porcji: 8-10 Składniki: • 1 kg buraków ćwikłowych • 1,5 litra wody • 1 średnia marchew • 1 mały korzeń pietruszki • kawałek pora - około 10 cm • szklanka zakwasu buraczanego • pół szklanki wody z moczonych grzybów
AniaGotuje.pl
Czerwony koktajl wzmacniający 199zrealizuję swój cel Trzymajcie kciuki PS. Macie jakieś sposoby na dobre przygotowanie się do półmaratonu :)? Czerwony koktajl wzmacniający porcja dla jednej osoby 200 ml soku z buraka łyżka nasion chia pół jabłka sok wyciśnięty z połowy cytryny pół łyżeczki miodu Do naczynia blendera przelej sok, dodaj nasiona chia, miód, sok z cytryny oraz jabłko obrane i pokrojone na małe kawałki
365 dni dookoła kuchni
Pomysł na przekąskę – hummusowe trio 206parze Bonduelle 3 łyżki sezamu 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sok z cytryny do smaku Sól i kmin rzymski wg uznania do smaku 2 łyżki posikanego koperku ½ średniego buraka lub 1 jeden malutki (ma dać piękny kolor i charakterystyczny posmak) Posypka orzechowa (orzechy włoskie, kminek, kolendra, sól) Przygotowanie: Sezam uprażyłam na suchej patelni na złoto. Przesypałam do blendera, zmieliłam(...)drugiej dodałam koperek i ponownie zmiksowałam. Po umieszczeniu w miseczce polałam odrobiną oliwy i posypałam odrobinką posiekanego koperku – hummus z koprem. Do trzeciej dodałam pokrojonego na mniejsze części buraka i również zmiksowałam. Po przełożeniu do miseczki polałam odrobiną oliwy i zaserwowałam z posypką orzechową. Wszystko podałam z bezglutenowymi grzankami z TEGO przepisu
Kate's Kitchen