Czaniecki 1/3 brokuła 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki sera żółtego startego 2 szklanki mleka sól, pieprz 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka masła 1 burak pieczony Mielone: Mięso, cebulę, czosnek miele maszynką. Bułkę namaczam w mleku. Do mięsa dodaję odciśniętą bułkę, dodaję kaszkę, jajko, sól, pieprz, paprykę, majeranek i wyrabiam. Formuję nieduże kule. Na patelni(...)dojdą w sosie podczas pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni, zmniejszam na 170 wstawiam naczynie i piekę około 40 minut. Przed podaniem dekoruję natką i sercami z buraka pieczonego
wesoła kuchniaogórka. W tle pikantne chorizo. Szybkie danie, do zrobienia w pół godziny, sycące i zdrowe – idealne na lunch do pracy. Sprawdź przepis. 3XB – czyli brukselka, batat i buraki Wiecie co najbardziej kochają krewetki? Brukselkę! Tak – to nie żart. Będziecie zaskoczeni (tak jak my byliśmy) jak cudownie pasują do siebie składniki tej kolorowej, sycącej sałatki. Miękkie
Niedzielny kucharzmożemy podać sałatkę z rukoli z sosem balsamicznym. Polecam Wam serdecznie :) * Jeżeli lubicie frittaty, polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na frittate z cukinią , kolorowymi warzywami , dynią , burakami , topinamburem , fetą, pesto i pomidorkami a w wersji słodkiej na frittate z jabłkami . **** Oggi Vi propongo invece una deliziosa frittata al forno con broccoli e ricotta. Grazie all'agiunta della
La grande e la piccola cuocaObie propozycje można znaleźć w specjalnym numerze magazynu Aromat. Składniki na 2 porcje placków: oliwa do smażenia placków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 ziemniak 1 średni burak 1 marchewka 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pęczek natki pietruszki sól pieprz na sos chorizo: 100 gram chorizo łyżka koncentratu pomidorowego bulion lub woda do sosu aby stał się lekko(...)płynny suszone pomidory w zalewie lub przyprawa suszone pomidory sól pieprz dodatkowo: 2-4 jajka woda ocet sól Przygotowanie: Ziemniaka, buraka oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, wcześniej obierając ze skóry. Przekładamy starte warzywa do miski, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy jajka, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i dużym pęczkiem natki pietruszki. Mieszamy dokładnie masę warzywną
Życie zaczyna się w kuchniszybkie i proste. A żeby nie były takie zwyczajne nafaszerowałam je serem feta. Całość podałam z ryżem i sałatką z białej kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1/2 łyżeczki tymianku
magiczna kuchnia Kasiklik! ). Dziś totalna klasyka - królik duszony w wywarze warzywnym, który trzeba przygotować wcześniej. Jeśli nie zużyjecie całego, nic straconego, można na nim przygotować jakąś zupę lub dodać trochę czerwonych buraków i ugotować barszczyk czerwony do popijania . Składniki : tusza królicza zioła prowansalskie gorący wywar warzywny (na bazie marchewki, pietruszki, selera, imbiru, pora z dodatkiem lubczyku i kozieradki) sól pieprz olej
Weekendy w domu i ogrodzieObie propozycje można znaleźć w specjalnym numerze magazynu Aromat. Składniki na 2 porcje placków: oliwa do smażenia placków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 ziemniak 1 średni burak 1 marchewka 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pęczek natki pietruszki sól pieprz na sos chorizo: 100 gram chorizo łyżka koncentratu pomidorowego bulion lub woda do sosu aby stał się lekko(...)płynny suszone pomidory w zalewie lub przyprawa suszone pomidory sól pieprz dodatkowo: 2-4 jajka woda ocet sól Przygotowanie: Ziemniaka, buraka oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, wcześniej obierając ze skóry. Przekładamy starte warzywa do miski, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy jajka, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i dużym pęczkiem natki pietruszki. Mieszamy dokładnie masę warzywną
Życie zaczyna się w kuchniśledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Śledzie w pomarańczach i szafranie Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania 2 dni Składniki
Kulinarne przygody Gatitytego lekko kwaskowy granat i na talerze, nie dość, że jest pięknie, to i bardzo zdrowo. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z czerwonymi pomarańczami: sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy sałatka z czerwonymi pomarańczami i fetą szybkie tarty z czerwona pomarańczą pomarańczowy koktajl oczyszczający czerwony koktajl owocowy koktajl: jogurt naturalny kukurydza i czerwone pomarańcze szybkie ciasto
Kulinarne przygody Gatitynasze zdrowie. Składniki: 2 skrzydełka kurczakowe szponder wołowy- kawałek 1 żeberko wieprzowe 1/4 kapusty 2 garście fasolki szaragowej garść fasoli typu jaś 2 marchewki 1 pietruszka 2 średnie buraki kawałek selera 6 ziemniaków Wykonanie: *Fasolę moczymy całą noc. *Wszystkie rodzaje mięsa wrzucamy do wody z moczenia fasoli, dolewamy wody - tak ok 2,5 l. Wrzucamy fasolę. Podczas gotowania
Z Majeczką w kuchniDziś na przekór Tłustemu Czwartkowi proponuję sałatkę z pieczonych buraków z awokado. Niebo w gębie, tylko tyle powiem! 5 średniej wielkości buraczków 1 opakowanie serka feta półtłustego garść rukoli 1 avocado 1/2 szklanki nasion słonecznika sól, pieprz sos 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka
Jadło i czytadłośledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Marynowane śledzie II Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki: 10 płatów śledziowych
Kulinarne przygody Gatitymarchew 1 pietruszka 1 mały seler 30 g chrzanu 250 ml kwasu z ogórków kiszonych 1 główka czosnku 1 łyżeczka kminku (całego) 3 łyżeczki soli szczypta cukru Przygotowanie Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem go „spłaszczamy, wtedy łatwiej brać. Warzywa przekładamy do naczynia z kamionki (wcześniej wyparzonego), dodajemy
R'n'G KitchenTort biszkoptowy z kwiatami w pastelowych kolorach jest mało słodki, dobrze nasączony i przełożony różowym kremem. Krem swój kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi z suszonych czerwonych buraków
Przepisy KulinarnePASECZKI 1 puszka fasoli białej perłowej 4 UGOTOWANE JAJKA-ZETRZEĆ NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH 5 MAŁYCH ZIEMNIAKÓW-UGOTOWANE I STARTE NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH 5 MAŁYCH BURAKÓW-- LUB MAŁY SŁOICZEK GOTOWYCH-UGOTOWAĆ I ZETRZEĆ 2 CEBULE-SPARZYĆ I DROBNO POSIEKAĆ MAJONEZ SÓL,PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W SZKLANEJ MISCE UKŁADAĆ WARSTWOWO: -ŚLEDZIE -NA NIE MAJONEZ -STARTE ZIEMNIAKI -MAJONEZ -PIEPRZYMY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki