buraki zasmażane - 127 przepisów (strona:3/9)

Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 179

oleju, posolić lekko i posypać grubo zmielonym pieprzem. Mięso posolić. Patelnię wstawić do piekarnika i upiec wszystko razem do miękkości mięsa i lekkiego zrumienienia warzyw. Buraczki zasmażane: 1 kg buraków, najlepiej mniejszych , 2 łyżki masła , 1 mała cebula , 2 ząbki czosnku , 2-3 łyżki słodkiej śmietany , 2 łyżeczki mąki pszennej , sól , cukier , ocet winny - do smaku. Buraczki wyszorować(...)smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilkanaście minut. Upieczone mięso oddzielić od kostki. Przełożyć na talerze wraz z warzywami. Podawać z buraczkami zasmażanymi i sosem koperkowym. Mięso upieczone w taki sposób zachowuje wszelkie walory pieczeni, a jednocześnie nie jest suche. Warzywa podczas pieczenia zyskują doskonałego smaku, są z wierzchu delikatnie przypieczone, a w środku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Buraczki zasmażane 100

Składniki na buraczki zasmażane: Około 5 średnich buraków 2 łyżki mąki łyżka masła łyżka soku z cytryny, lub łyżeczka octu łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku Przygotowanie buraczków: Buraki szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy. Obrane ścieramy na tarce o dużych, lub małych oczkach. W głębokiej patelni robimy zasmażkę – roztapiamy masło, wsypujemy(...)mąkę i energicznie mieszamy. Na zasmażkę wrzucamy starte buraki, dodajemy resztę składników, podsmażamy całość 2-3 minutki, sprawdzamy smak, ewentualnie jeszcze doprawiamy i nasze zasmażane buraczki gotowe. Zasmażane buraczki możemy udekorować świeżo posiekanym koperkiem, lub natką pietruszki. Artykuł Buraczki zasmażane pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Sałatka rukola z burakami, kozim serem, pieczoną papryką i pestkami dyni 192

szybko wynagradzała całe bordowe dłonie i czas, który na to poświęcałyśmy.  Oprócz koktajli i sałatek przygotowuję także chłodniki, barszcz ukraiński, także nie pogardzę pieczonymi burakami, grillowanymi i tymi zasmażanymi do mięs (nawet gotowymi, o bardzo dobrym kilkuskładnikowym składzie). A sałatka - pycha! To solidna porcja śniadania lub lekka przystawka przed niedużym obiadem.   Składniki, na dwie

Zasmakuj Kuchni
buraczki zasmażane z cebulą i chrzanem z żurawiną... 171

chrzan tarty z żurawiną, 1 łyżka mąka pszenna ugotowane buraki utrzeć na tarce grubsze oczka na smalcu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukremdodać starte buraki, sól,chrzan z żurawiną i zasmażać z 5 minut mieszającna koniec wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia burakówsmaczny dodatek do obiadu........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowe na parze kokosowej z buraczkami 211

gotuję w mundurkach, studzę, obieram ze skóry i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę kroję w kostkę , podsmażam na gorącym maśle, dodaję mąkę i delikatnie zasmażam. Następnie wrzucam starte buraki, zagotowuję i doprawiam do smaku solą, czosnkiem przeciśniętym  przez praskę, cukrem i sokiem  z cytryny. Całość zagotowuję i zabielam słodką śmietanką. Ziemniaki obieram i gotuję

Bea(u)ty kitchen
Buraczki zasmażane z cukinią 128

buraczków zasmażanych z jabłkiem, a dzisiaj polecam buraczki z cukinią. Łagodne w smaku, można je również przygotować w wersji do słoików na zimę. Polecam! Buraczki zasmażane  cukinią Składniki: 4 buraki, ugotowane w mundurkach 1 mała cukinia 1 cebula płaska łyżka mąki łyżeczka cukru przyprawy: sól, pieprz, ocet spirytusowy Wykonanie: Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach

Smak mojej kuchni
Buraczki zasmażane 142

Buraczki to wspaniały dodatek do mięs, lubię je w każdej postaci np. marynowane, w postaci surówek na zimno ale najbardziej na ciepło zasmażane. Buraczki zasmażane Składniki: - 500 g buraków - 200 ml śmietany 18% - koncentrat buraczany - sól - pieprz - kwasek cytrynowy - mąka - 1 łyżka masła - cukier Przygotowanie: Buraki myjemy, gotujemy do miękkości. Po wystygnięciu obieramy ze skóry i trzemy

Kulinarne życie
TARTE BURACZKI NA CIEPŁO DO OBIADU 103

przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Oto składniki i przyprawy na buraczki na ciepło. Buraczki na ciepło do obiadu fot. Moja Książka Kucharska Składniki na buraczki zasmażane do obiadu: 1 kg buraków ćwikłowych 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki octu winnego 1-2 łyżeczki cukru sól do smaku Przygotowanie buraczków zasmażanych do obiadu - przepis krok

Moja Książka Kucharska
Ćwikła z chrzanem 201

Kolejny pyszny dodatek do obiadu.  U mnie buraczki goszczą bardzo często w różnej postaci, z kminkiem, na ostro, zasmażane  czy   surówka z kiszonych buraków . A dziś zapraszam na buraczki z chrzanem . Składniki: 1 kg buraków 5-6 łyżek startego chrzanu 2 łyżki soku z cytryny cukier sól, pieprz Wykonanie: Buraki wyszorować, włożyć

magiczna kuchnia Kasi
Buraczki zasmażane 173

Składniki: 5 buraków (jednakowej wielkości) 1 łyżka mąki 1 łyżka smalcu (masła) 1/2 łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier do smaku

magiczna kuchnia Kasi
Wiosenne porządki w diecie - zrób pierwszy krok do zdrowego odżywiania 131

czego dawno lub w ogóle nie jadłeś. Otwórz się na nowe smaki. Eksperymentuj też z techniką przygotowania. Dodatek obiadu w postaci buraczków nie musi oznaczać tych zasmażanych ze słoika. Przykładowo pieczone buraki są pyszne. Pieczony kalafior zyskuje zupełnie inny smak niż ten klasycznie gotowany w wodzie. Możesz podać warzywa w postaci puree, świetne będzie na przykład z zielonego groszku

HealthyCreations
Barszcz czerwony czysty na zakwasie 209

idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Ugotowane buraki można wykorzystać do przygotowania surówki z czerwonych buraków, surówki z buraków z jogurtem czy buraczków zasmażanych.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
OBIADOWA SAŁATKA Z BURACZKÓW I CEBULI 161

Lubię buraki pod każdą postacią. Często robię zasmażane do obiadu albo sałatkę z buraczków i cebulki. Świetnie pasuje szczególnie do mięs i ciemnych sosów: bitek, mielonych, gulaszu... Polecam gorąco!Składniki:6 buraczków średniej wielkości1 cebula (10 dag)4 łyżki oliwy lub oleju2 płaskie łyżki cukru1 łyżeczka soli¼ łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny do smakusól(...)cukier, pieprz do smakuWykonanie: Buraki oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości. Obieramy całkiem     przestudzone i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ja korzystam z już ugotowanych, hermetycznie pakowanych, które znacznie ułatwiają mi ... życie :-) Dodajemy pokrajaną w drobną kostkę cebulę. Dajemy 1 płaską łyżeczkę soli, 2 płaskie łyżki cukru, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy, pieprz

Walijskie Pichcenie
Sałatka z pieczonym buraczkiem, mandarynką, fetą i orzechami 180

Buraki to bardzo niedoceniane warzywa, wiele osób traktuje je jedynie jako materiał na barszcz lub podaje zasmażane jako dodatek do obiadu. A tym czasem buraki są o wiele bardziej użyteczne :) Można z nich zrobić sałatki, ciasta, kremy, a nawet burgery czy pralinki. Są pyszne zarówno pieczone, jak i gotowane, i na słodko i na słono. Trzeba tylko dać

DefinicjaSmaku
Kaczka pieczona przepis + z czym podawać? 108

chrupiącymi ziemniakami zasmażanymi na złoto; ziemniaki posypujemy świeżym koprem; z pierogami nafaszerowanymi jabłkami z cynamonem; z rozmaitymi kaszami, np. pęczak, gryczaną, perłową, jaglaną; z burakami na ciepło, w wersjach puree czy kawałki zasmażane, pieczone słupki czy kostka; z kapustą czerwoną – surówką lub zasmażaną, na ciepło bądź zimno; z bigosem, młodą kapustą, w wersjach na ciepło; z surówkami, najczęściej

Zasmakuj Kuchni