burak - 4917 przepisów (strona:176/328)

Kiełki w słoiku – domowa plantacja 122

oraz minerałów takich jak: jod, wapń, żelazo, fosfor, cynk, mangan, magnez i potas. Kiełki rzeżuchy pozytywnie wpływają na wygląd włosów i paznokci a także wspomagają proces krwiotwórczy. Kiełki buraka to źródło witamin A, B i C oraz minerałów takich jak magnez, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo. Dodatkowo uzupełniają niedobory białka i błonnika. Wspomagają proces krwiotwórczy oraz dzięki zawartości betacyjaniny mają

Gotujemywdomu.pl
Ciasto czekoladowe 233

Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka zapiekana w burakach i gruszkach 166

Pierś kacza marynowana w czosnku, miodzie i soku z pomarańczy. Wykwintne danie na domową kolację.… Czytaj dalej Kaczka zapiekana w burakach i gruszkach

Pij soki wyciskane
Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem 129

Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem to szybka propozycja na lekką i zdrową kolację. Sałatka składa się praktycznie z 3 składników. Szpinak to bogactwo składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka Caprese 139

Sałatka Caprese to jedna z ulubionych przekąsek Włochów. Składa się z kilku prostych składników, a jej smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Najlepiej smakuje w sezonie letnim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraczków i pestek granatu 126

pestek granatu to smaczny dodatek do drugiego dania, ponadto prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Dodatek pestek z granatu z ogromnym potencjałem antyoksydacyjnym czyni z sałatki prawdziwą bombę witaminową. Słodkie buraki i kwaśne, orzeźwiające w smaku pestki granatu to znakomity duet. Sałatka podana z plastrami białego sera to pyszny lunch lub kolacja dla wegetarian i wszystkich dbających o linię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie pod pierzynką 135

Szuba, bo taką nazwą określana jest sałatka śledzie pod pierzynką, wywodzi się z Rosji. Jest to warstwowa sałatka śledziowa z ziemniakami, burakami, jajkiem i ogórkami konserwowymi lub kiszonymi, przekładana majonezem. Continue reading Śledzie pod pierzynką at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Krem z buraków z mlekiem kokosowym 109

Gdyby w dzieciństwie ktoś powiedział mi, że w dorosłym życiu będę zajadać się burakami, z pewnością rzuciłbym w niego najbliższą dostępną zabawką. Jednak czasy się

Vegan Taste
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler 463

Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler Zapraszam również po inne świąteczne przepisy tutaj: Przepisy na Boże Narodzenie Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler – Składniki: 1 kg buraków 1 borowik (sam The post Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) 100

Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
chłodnik litewski 198

smaku. Wstawiam do lodówki na godzinę lub dwie. Podaję dobrze schłodzony z gotowanymi młodymi ziemniakami z koperkiem i masłem. Chłodnik bierze udział w akcji kulinarnej MAM SMAKA NA BURAKA

babka w formie
Ciecierzyca z botwinką i suszonymi pomidorami 139

olej z suszonych pomidorów lub oliwa (przepis na 3 porcje) Ciecierzycę moczymy przez 12 godzin w wodzie, a następnie gotujemy al dente. W międzyczasie szatkujemy umytą botwinkę, jej małe buraki kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią botwinkę, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy do tego pokrojoną w małą kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Pod koniec smażenia dorzucamy

Kardamonovy
Ekspresowe śniadanie- Orkiszowe płatki z musem jabłkowym i awokado (vege) 147

łyżeczka soku z limonki  1 cm kawałek imbiru świeżego 3 łyżki płatków orkiszowych  1/4 szklanki wody  siemię lniane  1 kiwi 1 łyżka melasy z buraków cukrowych  Wykonanie :  1. Płatki wsypujemy na patelnię i prażymy ok 0,5 minuty zalewamy wodą i gotujemy 2 minuty. Płyn odparuje. Płatki mieszamy z syropem buraczanym (melasą) 2. Awokado

vaniliowoczekoladowa
Wielkanocne, różowe jajka z łososiem 121

przygotowane do jedzenia, mogą stać się dekoracją świątecznego stołu. Nasza propozycja na jajka z łososiem to nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Różowe jajka barwione świeżymi burakami, z pewnością przyciągną uwagę i zachęcą do próbowania. Post Wielkanocne, różowe jajka z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Pikle z rzepy i buraka 131

tłustych mięs, wędlin czy kanapek. Wyglądają pięknie a smakują jeszcze lepiej. Teraz warto je zrobić aby potem cieszyć się fajną jarzyną na stole. Warzywne pikle - biała rzepa i buraki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję