buraczki czerwone - 1409 przepisów (strona:57/94)

Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości 261

razu. Razem z kaczką można upiec w folii aluminiowej 3-4 buraczki, jadalne kasztany albo całe jabłka z wydrążonymi gniazdami nasiennymi – wkładamy je na kratkę po 1h pieczenia mięsa. Podajemy z ziemniakami z wody lub pieczonymi, okraszonymi tłuszczem z kaczki. Do kaczki świetnie pasuje żurawina, czerwona kapusta, konfitura porzeczkowa, agrestowa lub CHUTNEY Z RABARBARU . Tłuszcz z brytfanki zlewamy

Karo in the Kitchen
Barszcz czerwony do słoików 338

musicie koniecznie spróbować SKŁADNIKI: 2,5-3 kg buraków czerwonych 100ml octu 10% 2 łyżki cukru 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por  1 cebula kilka rosołków w kostce vegeta  sól pieprz majeranek czosnek kilka ząbków koncentrat buraczany(nie koniecznie) PRZYGOTOWANIE: buraczki obrać pokroić w plastry ok 1 cm wymieszać z octem ,cukrem

Swojskie jedzonko
Kożuch ze śledzia 177

średnie cebule; 3 ziemniaki (ugotowane w mundurkach i obrane); 2 średnie czerwone buraki (ugotowane i obrane); 3 jajka (ugotowane na twardo); kilka łyżek kremowego majonezu; sól i pieprz do smaku; Wykonanie: Płaty śledzia pokroić w tzw. dużą kostkę, natomiast cebulkę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki, buraczki i jaja zetrzeć na tarce  na grubych oczkach.  Składniki

In my kitchen
Śledź pod pierzynką z buraczkami 108

Połączenie tak pyszne, że uwielbiam się nim raczyć całe święta! Polecam i Wam Co nam trzeba? 4płaty śledziowe- ja kupuje gotowe Matjasy 3 duże ziemniaki ugotowane 3 duże buraki czerwone ugotowane 1 biała cebula 2 ogórki konserwowe Majonez 4 jajka szczypiorek sól i pieprz do smaku Robimy! Śledzie moczymy w wodzie. Następnie kroimy je w kostkę Jajka(...)tarkujemy na grubych oczkach. Buraki tarkujemy na grubych oczkach na wiórka. Ogórka konserwowego siekamy na kosteczkę, tak samo cebulę Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Szykujemy miskę Na dnie układamy warstwę buraczków-połowę. Na to wykładamy majonez, następnie cebulkę, połowę ziemniaków i połowę białek. Lekko oprószamy solą i pieprzem, dajmy warstwę majonezu i wykładamy drugą połowę buraczków, ogóreczki, połowę ziemniaków

Latosiowydom
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 483

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa z soczewicą 62

tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem –  zupa taco – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie  co jeść na diecie ZUPA POMIDOROWA Z SOCZEWICĄ PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: 1 szklanka czerwonej soczewicy (suchej) 1,5 l bulionu warzywnego

nietylkopasta.pl
Mielone z suszonymi pomidorami 118

sztuk kotletów: – 400 g mięsa mielonego z indyka – 1 mała czerwona cebula – 1 jajko – ok. 5 dużych suszonych pomidorów – sól i pieprz do smaku – ząbek czosnku – bułka tarta do obtoczenia  – 1/2 małej najlepiej czerstwej bułki  – woda lub mleko bez laktozy do namoczenia bułki – do podania: buraczki, ziemniaki Przygotowanie: Bułkę do kotletów namaczaj w wodzie lub mleku

I LOVE LIFE
Przepisy z łososia- kanapki 213

kromki chleba twarożkiem, ułóż pokrojone szparagi i łososia. Udekoruj zieleniną i czerwoną cebulką. Poniżej znajdziecie więcej pomysłów na szybkie i łatwe przepisy z łososia. Mini przekąski z łososia to idealne danie bufetowe. Małe kanapeczki z gremolatą udekorowane plastrami łososia to domowa tradycja. Tatar z łososia z buraczkami to kolejna przekąska na zimno. Zabłysłam nią kiedyś na Sylwestra

codojedzenia
Barszcz ukraiński. Smaczna, pożywna buraczkowa zupa. 239

cebula, czosnek 1 ząbek - ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, kminek mielony, czerwona mielona papryka, sól, pieprz - natka pietruszki Wykonanie Umyte żeberka dzielę na mniejsze kawałki i wraz z boczkiem przekładam do większego garnka, zalewam wodą, dodaje sól, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuję na wolnym ogniu. Buraczki, marchewkę, seler kroję w kostkę, kapustę szatkuję, fasolkę szparagową w paseczki

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka śledziowa warstwowa z buraczkami 943

cudownie. Warstwy przedstawiają się cudownie i dodatkowego ślicznego efektu daje warstwa buraczków. Sałatka jest prosta w wykonaniu i przygotowanie jej zajmuje bardzo mało czasu. źródło : na podstawie bloga /klik/ Składniki: 4 płaty śledziowe 1 marchew 2 ziemniaki 1 burak 2 ogórki kiszone 3 jajka 1 cebula czerwona łyżka oleju 150 ml majonezu natka pietruszki do dekoracji sól

Słodkości i nie tylko
Zimowa pizza 192

parkowymi alejkami, oblodzonymi szybami i szosami (szczególnie o trzeciej nad ranem), oszronionymi konarami nagich drzew i temperaturą zdecydowanie ujemną. Minus dziesięć to już nie przelewki! Na szczęście mam cieplutki, czerwony płaszcz i nowy szalik, który udziergała mi na drutach Siostra ( dziękuję! ). I choć marznę permanentnie, uśmiecham się, gdy biały puch skrzypi pod stopami, a niesamowicie jaskrawe słońce świeci prosto(...)chrupkości. Na wierzchu buraki i ser pleśniowy. Hmm ... Nie jestem fanką tego ostatniego... Tutaj smakował nieźle, ale z kozim byłaby jeszcze lepsza (moim zdaniem, rzecz jasna). Za to pieczone buraczki, mmm... Poezja.  Jeśli więc macie trochę czasu, zachęcam do wypróbowania przepisu. Pizza z burakami i serem pleśniowym Składniki: (na 3 pizze) spód: 350 g mąki pszennej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Łopatka w sosie z pieczarkami i papryką 214

ziemniakami, kaszą lub ryżem. Podajcie do niej ulubioną surówkę lub sałatkę, buraczki albo inne ulubione warzywne dodatki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na łopatkę wieprzową :) Łopatka w sosie z pieczarkami i papryką, składniki: ok. 800 g łopatki wieprzowej, duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, duża czerwona papryka, ok. 250 g pieczarek, ok. 3 szklanek wody

Lekcje w kuchni
Wieprzowina duszona w sosie własnym, tradycyjny polski obiad 132

5 / 5 ( 41 votes ) Wieprzowina w sosie własnym, tradycyjny polski obiad Wieprzowina w sosie własnym towarzyszyła mi przez całe dzieciństwo z ziemniakami i buraczkami, grzybkami

Ogrodnik w podróży
Restauracja Cyrano de Bergerac 176

zamówiłam. Absolutna bomba. Najlepiej podany dzik jakiego kiedykolwiek jadłam. Rydze, buraczki, sos na bazie wina i kasza komponują się idealnie z mięsem. Pomimo, że danie wygląda na małe to tylko pozory, ponieważ talerze są bardzo duże. Porcje są naprawdę sycące. Do dania kelner polecił mi rewelacyjne czerwone włoskie wino. Mój najszerszy uśmiech ever. Oznacza on tylko

Karola gotuje
Sałatka z burakiem, ryżem i tuńczykiem 233

mniej - 2 małe czerwone buraki - 1 mała czerwona papryka - pęczek rzodkiewki (5-6 szt) - 1 czerwona cebula - łyżka masła - pęczek kopru - woda do gotowania buraków Przygotowanie: Buraki myjemy, ale nie obieramy. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez minut do godziny. Następnie odsączamy, studzimy. Zimne obieramy. Na średnich oczkach ucieramy buraczki. W garnku rozgrzewamy

Życie zaczyna się w kuchni