bułki - 33426 przepisów (strona:1677/2229)

Pierogi z serem 175

moim przypadku foremki). Pierogi wrzucamy do osolonej gorącej wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gotujemy ok 3 minuty po wypłynięciu na wierzch. Podajemy polane sosem owocowym, bądź zasmażoną bułką tartą z dodatkiem cukru

Kuchenne aromaty
Domowa nutella - bez czekolady i cukru 714

domową. Świetna alternatywa dla wegan i osób na diecie - ma tylko 200 kcal w 100g (sklepowa nutella ma 530 kcal).Polecam na śniadanie, deser lub przekąskę. Najlepsza na świeżej bułce z truskawkami. DIY. Smacznego (;                 Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 3 płaskie łyżki kakao 3 pełne łyżki mleka kokosowego (lub innego jeśli

Pora na pora i pomidora
Ciasto bananowe z jagodami goji i kajmakiem 231

cynamon, maślankę, banany rozdrobnione widelcem i mąkę. Jak uzyskamy jednolitą masę dodajemy jagody goji i całość jeszcze przez krótką chwilę mieszamy. Przelewamy do okrągłej blachy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto smarujemy pozostałym kajmakiem, posypujemy chipsami bananowymi i jagodami goji. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto z advokatem i krówkami 170

ciastem ].  Ciasto przełożyć do formy [ u mnie część ciasta, krówki i reszta ciasta ] z kominem o średnicy 22cm [ u mnie tortownica bez kominka] posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 50-55 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika.  Po wyjęciu z piekarnika babkę

Moje domowe kucharzenie
Proste piernikowe ciasto bananowe 169

czekoladowe kolorowe posypki) Mieszamy suche produkty, następnie dodajemy do zmiksowanej masy z masła, cukru, jajek i bananów. Znów wszystko razem mieszamy. Ciasto nakładamy do foremki, którą nacieramy margaryną i bułką tartą. Pieczemy w temp. 175 stopni przez 60minut. Ciasto w smaku pyszne! I choć nie mam zdolności plastycznych to miałam wyjątkową wenę i cukrowymi pisakami udekorowałam wypiek

upichcona
Rzeżucha z uprawy balkonowej :) 127

Balkonowa rzeżucha gotowa do zbiorów! :) Świeżo posiekana jest fenomenalna jako dodatek do pieczonych ziemniaków oraz do śniadaniowej bułki z masłem czosnkowym

upichcona
Chleb z siemieniem lnianym i płatkami owsianymi 135

minut. Następnie ciasto umieszczamy w naczyniu w którym będziemy piekli. Aby chleb nie przywierał do ścian naczynia należy je dokładnie wysmarować tłuszczem (masło/margaryna etc.) i obsypać bułką tartą. Pieczemy ok. 1godziny w piekarniku rozgrzanym

upichcona
Ucierane ciasto z chałwą - najlepsze 223

Mąkę połaczyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać dokładnie z utartą masą chałwową. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Dużą keksówkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 – 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnikiem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto

Na słodko lub wytrawnie
Pyttipanna czyli Smazone Miesne Kaski z warzywami i DUFF... 170

Rano na czczo badania, w końcu... potem słodka bułka na śniadanie z kawą w duecie i książka, i muzyka w tle. W perspektywie odbiór paczki z t-shiratami i ugotowanie obiadu... Morzy mnie sen... poddaję się i po pół godzinie wstaję jak nowo narodzona, włączam jeszcze głośniej Duffa i ruszam do garów! Będzie Puttanesca ale wczoraj było coś jeszcze lepszego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jagodzianki od Jagodzianki 104

Blueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne, słodkie, drożdżowe bułki z jagodami. Wśród moich bliskich cieszą się dużą popularnością. Jagodzianki robiłam już dwa razy w ciągu … Przeczytaj cały artykuł Post Jagodzianki od Jagodzianki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Risotto ze szparagami i kurczakiem 172

Szparagi najczęściej podaje się jako dodatek do obiadu, ugotowane i posypane zasmażką z bułki tartej. Warto je jednak wykorzystać do przygotowania bardzo aromatycznego, kremowego risotto ze szparagami i kurczakiem. Delikatne mięso świetnie komponuje się z wyraźnym smakiem szparagów. Pyyycha!   Składniki Pęczek białych szparagów Sól łyżka cukru pomidor świeża szałwia 2 łyżki masła 50 ml słodkiej śmietanki 4 ząbki czosnku

Pyry na Gaz
Kotlety mielone w sosie "3 sery" 229

mięsa mielonego  1 jajko szczypta soli, świeżo mielony pieprz (więcej niż szczypta), czosnek (może być granulowany czy suszony, ale także można użyć w ząbku, świeżego) 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody opcjonalnie cebulka zeszklona na patelni (tym razem jej nie dodałam... równie wspaniałe) do smażenia olej (używam mieszanki oleju rzepakowego, słonecznikowego oraz oliwy z oliwek) + 2 łyżki

Jedzeniomania
kotlety drobiowe z szynką 68

Produkty:na jedna osobę 1 filet z kurczaka 1 plaster dobrej szynki 2 plastry sera żółtego sól,pieprz,czosnek granulowany,papryka ostra odrobina oregano jajko bułka tarta olej do smażenia+ łyżka masła Wykonanie

Ugotujmy Coś
Muffiny z rabarbarem i kruszonką. 188

rozcierając palcami połączyć ,aż otrzymamy grudkowatą konsystencję. Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki (ok 1cm grubości ) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub też wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. W każde wgłębienie wkładać ok 1 łyżki ciasta , ułożyć kilka kawałków rabarbaru i posypać dość obficie kruszonką.  Piec ok 15 min w 170'C Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Drożdżówka z kruszonką. Najlepsza. 153

minut. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na godzinę w temperaturze pokojowej. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy i kilka sekund wyrabiamy. Przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy - u mnie keksówka o wymiarach górnych 30 x 11 cm, dolne 27 x 8 cm. Przełożone ciasto przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia - na 45 - 60 minut

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania