wymieszać jajka, miękka palma, cukier, cukier wanilinowy ubic mikserem z 5 minut - wsypać mąkę z proszkiem i mikserem z 1 minutę wymieszać - tortownica 24 cm, wysmarować masłem i tartą bułką obsypać - do blaszki dać 3/4 ciasta, wyłożyć jabłka rozsmarować resztę ciasta na jabłkach i piec w 200C około 45 minut ciasto z blaszki wyjąć całkiem wystudzone, posypać pudrem cukrem ciasto
W Mojej Kuchni Lubięwiem czemu, ale od czasu do czasu w sklepie kusi mnie cebularz, wiecie taka bułka z podduszoną cebulką. Oczywiście taki cebularz kosztując 1.50 zł, nie ma szans zawierać w sobie, żadnych cennych składników odżywczych, mąki z dobrego zboża, najlepiej bezglutenowej, natomiast ma szansę na tonę chemii, przeróżnych EEE, polepszaczy,... Gryczany cebularz z karmelizowaną cebulką, serem i ziołami prowansalskimi
Nie Bo Piekłociasto, wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Jabłka obrać pokroić w kosteczki, skropić sokiem z cytryny, dosypać cukier, rodzynki i cynamon. formę do tarty wsmarować masłem i wysypać bułką tartą, wykleić ciastem- pozostawiając 1/3. Wyłożyć jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić w paseczki szerokości ok 1,5- 2 cm. piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym
Luźna Kuchniacytryny na lukier do dekoracji. Do sera dokładamy żółtka, cukier waniliowy, bakalie i zaczyn drożdżowy. Energicznie mieszamy, po czym delikatnie dokładamy białka Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy masę. Pieczemy ok 50 minut w temp 200"C. Smacznego! P.S. Gotowy sernik zostawiamy do ostudzenia w piekarniku, aby nie opadł. Gotowy możemy polać czekoladą, lukrem lub oprószyć cukrem pudrem
Luźna Kuchniakubka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kostki masła 0,5 kubka orzechów włoskich 2 łyżki zimnej wody cynamon Przygotowanie: formę smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułka tartą lub okruszkami z ciastek 2 jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, margarynę rozpuszczamy na małym ogniu i stopniowo dolewamy do masy jajecznej mąkę przesiewamy, dosypujemy
Luźna Kuchniadodajemy do masy razem z posiekaną pietruszką i serem żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę pokrojonych paluszków krabowych oraz marchewki. Zalewamy warstwą ciasta i ponownie układamy resztę paluszków i marchewki i znowu zalewamy pozostałością ciasta. Pieczemy
Zainspirowana w kuchnijedna robota a więcej domowych pyszności do konsumpcji. A wielbicieli domowych konfitur jest u nas coraz więcej. Dodajemy je do jogurtu naturalnego, do naleśników lub (najczęściej) do kanapek i bułek (oczywiście domowego wypieku). Składniki: - 1kg czarnej porzeczki (bez szypułek), u mnie mrożone - 0,5 kg* ksylitolu - 1 op.żel-fix 2:1* (bez dodatku cukru) * czarna porzeczka należy owoców bardzo
Smaczne Zdrowedodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Skracamy patyczki do szaszłyków mniej więcej
Ciastkozercybardziej męski niż ta wampirza wróżka ze „Zmierzchu”. Nadchodzi druga randka, trzecia i kolejna. Któraś się musi skończyć śniadaniem. Jak śniadanie będzie u niego to dostaniecie parówki, ketchup i bułkę. Doceńcie. Jednak jeśli skończy się u was pamiętajcie, że być może macie potencjalnego nosiciela genów, a pula w miarę ogarniętych plemników jest wąska i nie należy wybrzydzać jak umieją trzymać
ladykitchenłyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle, ogórek i cebulę kroimy w kostkę, potrawę układamy w misce: ryby na przemian z ogórkiem i cebulą, całość zalewamy gorącą zalewą A teraz rozkoszujemy
Kuchnia Beatyoleju, łyżka masła klarowanego farsz: 500 g łopatki zmielić na grubych oczkach 1 cebula sól, vegeta, pieprz i papryka 100 g śmietany 12-18% 1 jajko dodatkowo: 1 jajko bułka tarta oraz rozkruszone płatki kukurydziane olej do smażenia WYKONANIE: wszystkie składniki na ciasto miksuję na gładką masę zmielone mięso smażę ze wszystkimi przyprawami dodaję śmietanę, jajko i mieszam farsz
Kuchnia Beatyśniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI: 6-8 jajek szczypiorek masło klarowane bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy
Kuchnia Beatymięsa mielonego (ja używa szynki wieprzowej i mielę, myślę że drób też może być) 2 łyżeczki papryki ostrej 1 pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz 3 małe papryki czerwone czerstwa bułka 1 jajko 2- 3 cebule tłuszcz do smażenia opcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu) WYKONANIE: Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu
Kuchnia Beatydzielimy na 4 równe kawałki, owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut, blachę o wymiarach ok. 21 c na 29 cm odwracamy smarujemy tłuszczem, posypujemy delikatnie bułką tarta i wyklejamy ciastem, pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 13-15 minut (ciasto powinno być złote), Po upieczeniu zdejmujemy,pieczemy następne. KREM: 8 łyżek kaszy manny
Kuchnia Beatyrazie potrzeby podlewamy wodą, w której gotowały się grzyby), pod koniec dodać masło w wiórkach, wymieszać , w tym czasie ubijamy lekko plastry karkówki, maczamy w mące, jajku i bułce i smażymy najlepiej na klarowanym maśle, na talerzu układamy kapustę, na niej sznycel i możemy zajadać się smakiem
Kuchnia Beaty