Witajcie:) Zapraszam na pyszne, puszyste pączki z dziurką, Donaty z czekoladą. Do czwartkowej kawki w sam raz, jeśli ktoś nie lubi pączków:) Zapraszam do
Sama słodycz i szczypta chiliProsty, pyszny chleb dziś przedstawiam. Uwielbiam chleb litewski w którym jest sporo kminku a dziś ten smak zamknęłam w innym pysznym chlebie foremkowym. Zachęcam do spróbowania
Moje Małe CzarowanieGdy dokarmiam zakwas część zawsze muszę odrzucić bo takie są zasady aby zakwas był zdrowy i świetnie pracował. Aby jednak nie wyrzucać zakwasu do śmieci powstały
Moje Małe CzarowanieDo wypieku chleba użyłam dzikich drożdży które poczęły się z fermentacji winogrona. Chleb na takich drożdżach ma piękny zapach, cudny smak i jest pyszny. Znika szybko
Moje Małe CzarowanieTak, wiem – pieczone pączki, to nie pączki :) Owszem, nie da się ukryć, że to nie to samo i nie da się ukryć, że sto razy
brunetkawkuchniWitajcie :) Dzisiaj tak na szybko pyszna przekąska do przegryzienia, z ciasta francuskiego z kindziukiem od firmy Duda. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego
Sama słodycz i szczypta chiliChleb orkiszowy, to bardzo zdrowy chleb, dlatego warto sobie taki upiec aby brzuchy były zadowolone. Można dodatkowo pokusić się i zrobić zakwas orkiszowy ale dziś na
Moje Małe CzarowanieKolejny rok zaczynamy w Piekarni Amber w styczniu, karnawałowym pysznym wypiekiem. Za oknem przez chwilę zima, śnieg sypie od kilku dni i nawet mróz się pojawił
Moje Małe CzarowaniePrzedstawiam kolejny pyszny bochen, których jest na blogu sporo, zajrzyjcie a może coś znajdziecie dla siebie. Przepisy pod etykietą chleby . Tym razem dzikie drożdże wyhodowałam z
Moje Małe CzarowaniePrzyznam, że nie planowałam w tym roku żadnych smażonych karnawałowych smakołyków, bo generalnie nie lubię smażenia i wiążącego się z tym zapachu oleju rozchodzącego się po
brunetkawkuchniPonieważ za mną dłuuugi, pełen wrażeń weekend, dziś z przyjemnością korzystam z przywilejów pracy z domu i bez najmniejszych wyrzutów sumienia zaszywam się pod kocykiem, z
brunetkawkuchniDziś przedstawiam szybki i pyszny chleb, który nie wymaga dużo pracy, potrzebuje chwili aby wyrosnąć a potem należy go upiec i zajadamy smakowity chleb. Najlepszy jest
Moje Małe CzarowanieWyobraźcie sobie taki scenariusz: w sobotę wieczorem zagniatacie ciasto, a w niedzielę rano, swojej rodzince, na śniadanie podajecie świeżo upieczone, chrupiące i pachnące drożdżówki :) Ja sobie
Moja DelicjaDo produkcji chleba użyłam renklody dużej z sadu moich znajomych. Idealnie zrodziła - śliwka - dzikie drożdże abym potem mogła upiec pyszny chleb. To niesamowite jak obserwuje się
Moje Małe CzarowanieNo więc tak: wiem, wiem, nie zaczyna się zdania od: no więc, ale tak mi tu pasuje, to jest zarąbiasty chleb dla wszystkich: dla bezglutenowców, wegan
Moje Małe Czarowanie