Chleb wiejski z ziarnami długorosnący

Chleb wiejski z ziarnami długorosnący

Chleb wiejski z ziarnami długorosnący

Dorosłam aby zacząć eksperymentować z wypiekiem chlebów, choć i tak dużo wcześniej próbowałam metod i sposobów. Ten chleb tutaj wyrasta powoli a potem pięknie rośnie i jest pieczony w garnku żeliwnym. Polecam ten sposób bo łatwiej można kontrolować czas wypieku a drożdże zakwasowe - dzikie - tak samo pięknie rozmnażają się i podniosą ciasto. Zabawa i obserwacja takiego procesu jest warta tego aby potem zjadać pyszny chleb, spróbujcie. Dodam także że w przepisie jest 1 g zakwasu i nie pytajcie czy się pomyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb z ziarnami, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.