jajek: Taka "poduszka" może utrzymywać jajko ciepłe nawet przez godzinę od przygotowania. To dobry sposób np. wtedy gdy czekamy na domownika aż wróci z piekarni, z ciepłymi bułeczkami na śniadanie :) Ogrzewacz dostępny jest w trzech kolorach: czerwonym, turkusowym i fioletowym. Na pewno spodoba się również dzieciom. Oprócz zabawnych akcesoriów kuchennych, które poprawią nastrój w szarobury, jesienny
Poranek na słodkorzodkiewka i natka do dekoracji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Utarte na pianę masło mieszamy z rozdrobniona metką i roztartym twarogiem.Masę ubijamy mikserem,dodając cukier,pieprz i sól.Wyciskamy gotową masę na bułeczki lub jajka szprycą i przybieramy rzodkiewką i natą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBułeczki drożdżowe bez jajek na serku waniliowym, puszyste i bardzo smaczne, długo zachowują świeżość ;) SKŁADNIKI 1 szkl. mleka, 70 g masła, mąka pszenna (ok. 2 szkl.) 25 g świeżych drożdży, 100 g serka waniliowego, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżki cukru szczypta soli dodatkowo: ½ szkl.jagód, 4 łyżki cukru, 3-4 łyżki mleka, Kruszonka: 4 łyżki mąki
słodki bratekkolejne bułki ,które sobie wymyśliłam :) nic nie poradzę ,że ostatnio bardziej ciągnie mnie do pieczywa niż do słodkich wypieków :) bułeczki są pulchne w środku ale skórkę mają chrupiącą , do tego dorzuciłam nasionka Chia ,które ostatnio biją rekordy popularności w zdrowych dietach :) Składniki na 11 bułek : - 500 g mąki typ 650 - 200 g mąki razowej typ 1850 - 50 g świeżych drożdży
Wypieki Reneszafranie, jest to chyba jedna z najdroższych przypraw na świecie, a ja jestem w nim zakochana. Uwielbiam jego zapach i ciepły, czerwono-pomarańczowy kolor. Ostatnio piekłam Lussekater – bułeczki z szafranem i rodzynkami, teraz postanowiłam zrobić ponowny wybieg świąteczny i upiec coś a’la piernik. Mieszkanie wypełniło się przyjemnym zapachem miodu, szafranu i orzechów – nieziemski klimat. Do tego
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: 1,2 kg łopatki 2 jajka 1 czerstwa bułeczka 2 ząbki czosnku polskiego przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego , majeranek Sposób wykonania: Namoczyć starą bułkę w wodzie i gdy zmięknie dokładnie ją odcisnąć. Łopatkę zmielić. Do mięsa dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, majeranek, czosnek,i przyprawę do mięsa mielonego Składniki dokładnie wymieszać.Gdyby mięso było zbyt mocno
Darcia w kuchniKocham piec chleb, bułeczki i wszystko co drożdżowe. To przez ten zapach piekącego się pieczywa, od którego powoli się uzależniam. Ten chleb pachniał podwójnie, bo dodałam do niego sporo czarnuszki, która nie tylko świetnie pachnie i oryginalnie smakuje ale też jest bardzo zdrowa. Chyba nie muszę mówić, jaki był pyszny. Do zdjęcia kroiłam jeszcze ciepły, dlatego jest taki poszarpany
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaformując podłużny kotlecik. Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej z każdej strony aż mięsko ładnie się przyrumieni. Kofty podałam z mizeria oraz gotowanym kalafiorem polanym masełkiem z bułeczką
Monia miesza i gotujeMój ulubiony dodatek do wypieków. Pasuje do mnóstwa z nich! Do serników, drożdżowych bułeczek, kruchych tart i ciasteczek, pod bezą i kruszonką.... A także wyjadany łychą ze słoika czy garnuszka. Dla miłośników kwaśnych smaków idealny :) Składniki: 3 cytryny 80ml wody 50g masła 200g cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej (+2 łyżki wody) Przygotowanie: Cytryny sparzyć, wyszorować. Zetrzeć
Cakes By KejtMiś panda jest dowodem na to, że można jeść samo zielsko i mieć duże dupsko. Wiadomo jak to jest, bu bułeczka wegańska tam ciasteczko. Poszperałam trochę w necie i znalazłam przepis na sławną swego czasu „odchudzającą” zupę kapuścianą, cały bajer tej zupy polega na tym tłumacząc łopatologicznie (Miśkowi tak tłumaczyłam ;-), że aby strawić tą zupę organizm zużywa więcej
greenscarfKozi ser ma specyficzny, ostry smak. Świetnie łączy się ze słodyczą miodu, orzechami i masłem czosnkowym. Do tego chrupiąca bułeczka prosto z pieca. CUDO! Dlaczego warto jeść wyroby z koziego sera? ludzki organizm trawi je do 12 razy szybciej niż mleko krowie kozie mleko nie uczula tak bardzo jak mleko od krowy posiada więcej białka niż mleko krowie
Pora na pora i pomidoraznów weekend... a jak weekend to znów wspólne Wypiekanie na śniadanie. .i po raz kolejny Paweł z Madzią zaproponowali pyszne bułeczki...Moje już zjedzone..a Wy już piekliście czy jeszcze będziecie ? Lista piekących - Paweł z Madzią , Joasia , Ela ..cdn. Masa makowa 250 g suchego maku 60 g miodu 100 g ulubionych bakalii ( daktyle, morele i śliwki
Moje domowe kucharzeniewyjątkowo twarde i kwaśne, które w pieczeniu lekko zmiękły i prawie nie puściły soku. Ich mocno kwaśny smak przyjemnie kontrastował ze słodyczą brązowego cukru i lagodnością migdałowych płatków. Idealne bułeczki do mleka lub kawy. Składniki ciasta: 25-30 g drożdży świeżych 500 g mąki 60 g cukru 175 ml ciepłego mleka 150 - 200g g serka homogenizowanego (ilość w zależności
Kuchnia PrezydentowejPyszne domowe bułeczki do hamburgerów ale nie tylko. Można je też wykorzystać do zrobienia pysznej kanapki. Nic tylko piec i robić pyszne domowe hamburgery. składniki: 700 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 200 ml letniego mleka 200 ml letniej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży 2 łyżki oleju oraz mleko do posmarowania
Monia miesza i gotujeWygrywają: -Pizzerinki na brokułowym spodzie, przepis pani Marty G. -Enchilada w formie tortu, przepis pani Wiolety Sz. -Koszyczki z warzywami i sosem serowym -Bułeczki drożdżowe ślimaczki z nutellą, przepis pana Emila K. -muffinki z masłem orzechowym i bananami, przepis pani Anety K. Wszystkie osoby które wygrały proszę o wysłanie na mojego
Marta Gotuje