budyń - 12640 przepisów (strona:82/843)

15 deserów dla niemowlaka (bez mleka) 241

Ciasteczka owsiane (bez mleka, jajek i glutenu) Od 8 miesiąca Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki Szybki deser brzoskwiniowy (bez mleka) Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) Kremowy budyń jaglany z malinami Od 10 miesiąca Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) Prosty chlebek bananowy Budyń czekoladowy bez mleka Tarta rustykalna z papierówkami Od 11 miesiąca Proste

Dieta bez mleka
Sernik z frużeliną malinową. 182

malinowy, wyszedł mi idealny, lekki i owocowy. Macie ochotę na taki sernik? Upieczcie koniecznie, zapewniam, że Wam posmakuje :) Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na frużelinę malinową: 6 szklanek świeżych malin 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie(...)masła lub margaryny Wykonanie pysznego sernika z frużeliną malinową: 1. Frużelina malinowa: Maliny płuczmy i dokładnie osuszamy. Przekładamy do garnka, wsypujemy oba cukry i zagotowujemy. Następnie wsypujemy budynie w proszku i gotujemy do zgęstnienia. Frużelinę studzimy. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy

Izabelawkuchni
Góra lodowa 397

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do nasączenia: kawa (warto dodać do niej 2-3 łyżki likieru orzechowego) Krem maślany: 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 250 g miękkiego masła Polewa z mleka w proszku: 2 szklanki mleka w proszku + 1 czubata łyżka 1 czubata łyżka gorzkiego kakao(...)Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie śmietankowe – rozcieramy, stopniowo dodając pozostałe pół szklanki mleka. Dokładnie mieszamy, aby rozpuściły się wszystkie grudki. Wylewamy masę na gotujące się mleko i szybko, energicznie mieszamy, aż masa mocno zgęstnieje

Poezja smaku
Cytrynka bez pieczenia 169

delikatny smak   składniki 2 paczki herbatników kakaowych blaszka 24 x 24 masa cytrynowa 6 szt cytryn – wycisnąć z nich sok 1 szklanka cukru 100 g masła 2 budynie waniliowe masa śmietankowa 500g kremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową(...)cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy 125 ml wody i rozpuszczamy w tym budynie jak się woda cytrynowa zagotuje wlewamy budynie i gotujemy aż będą geste . Teraz czekamy aż budyń będzie zimny i margarynę miksujemy z budyniem i wylewamy na herbatniki . masa śmietankowa galaretkę rozpuścić w 200ml wody i czekamy aż zacznie gęstnieć, śmietanę ubić

Moje Wyroby
Drożdżówki z budyniem 169

kawki albo herbatki. Składniki: 1 kg mąki 25 dag margaryny 2 szklanki mleka 8 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 10 dag drożdży 4 żółtka szczypta soli Na nadzienie: 2 budynie śmietankowe (na 3/4 litra) 6 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 jajko do posmarowania drożdżówek 1. Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami cukru i ciepłym(...)żółtka, resztę cukru , cukier waniliowy i odrobinę soli. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od ręki, wtedy przykrywamy je ściereczką i dajemy do wyrośnięcia. W tym czasie rozrabiamy budyń według przepisu na opakowaniu (ja rozrobiłam dwa budynie w 6 szklankach mleka i dodałam 4 łyżki cukru). Gdy ciasto wyrośnie, robimy z niego kuleczki i lekko rozwałkowujemy małe placuszki

Kuchnia u Bietki
Ciasto z kremem i jeżynami 843

cukier wanilinowy, postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Zagotować. Zestawić z ognia i mieszając wlać zmiksowaną mieszankę. Postawić z powrotem na palniku i cały czas mieszając ugotować budyń. Należy mieszać energicznie, aby nie zrobiły się grudki. Gdy budyń zabulgocze zdjąć go z ognia, przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia(...)Studzenie budyniu można przyspieszyć wstawiając garnuszek do zimnej wody. Gdy budyń stygnie można przygotować frużelinę : Żelatynę zalać wodą, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Jeżyny umieścić w garnuszku ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ), wymieszać z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia cukru i częściowego rozpadnięcia jeżyn. Można w tym momencie przetrzeć jeżyny przez sitko

Opowieści z piekarnika
Ciasto balowe 2349

pół szklanki mąki pszennej – ok. 80g pół szklanki mąki ziemniaczanej – ok. 100g 3/4 szklanki cukru – ok. 160g 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 gotowe budynie waniliowe w proszku (bez cukru, każdy po 40g) 500ml mleka 200g masła 6 czubatych łyżek cukru – ok. 110g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16g Poncz: ok. 1 szklanka soku(...)piec przez ok. 18-23 minuty (do zarumienienia i suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt ostudzić, a później przekroić wzdłuż na dwa blaty. MASA BUDYNIOWA: Ugotować 2 gotowe budynie waniliowe w 500ml mleka, z dodatkiem cukru zwykłego do smaku (u mnie ok. 110g) i cukru wanilinowego. Po ostygnięciu budyniu, utrzeć go z masłem (czyli do utartego na puszystą masę masła, dodawać

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4308

Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 700 ml mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła Marmolada owocowa: 500 g śliwek 3 duże brzoskwinie 5 - 6 łyżek cukru(...)łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia? Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszane w 200 ml mleka budynie i gotować na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty budyń. Cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykryć ręcznikiem papierowym i dokładnie wystudzić. Masło zmiksować

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką 113

kruche ciasto śliwkowe. Ciasto : 25 dkg mąki 6 dkg cukru pudru szczypta soli 12 dkg margaryny (bez laktozy) 1 jako 40 dkg śliwek Pianka : 4 białka 4 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 1 łyżka bułki tartej i 1 łyżka margaryny do wysmarowania formy, papier do pieczenia oraz ziarna do obciążenia ciasta, cukier puder do posypania ciasta. Kruche(...)stopni Celsjusza na 15 minut. Pianka : białka ubić na szytwno z szczyptą soli. Kiedy są już wystarczająco sztywne partiami dodawać cukier puder. Na końcu dodać po łyżce budyniu, cały czas ubijając pianę. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić każdą wzdłuż. Podpieczony spód ciasta po 15 minutach ostrożnie wyjąć z lodówki. Na ciasto wylać pianę budyniową, na wierzch której wyłożyć połówki śliwek, jednka

mecooks
Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami 178

jest świetny sposób,by drożdżówki przygotować w skróconym czasie z ciasta francuskiego, które jest niezwykłym wynalazkiem w kuchni. Sprawdza się w kuchni słodkiej jak i wytrawnej. Ciasto francuskie, budyń i owoce to genialne połączenie. Można je zrobić szybko, tanio i cieszyć się słodyczą smaku. Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami ciasto francuskie 2 op. budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru(...)mleko 500 ml. cukier 2 łyżki masło 2 łyżki cukier puder do obsypania borówki 300-400 g.  Budyń przygotować według wskazówek na opakowaniu, dodając na końcu masło. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.  Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce od piekarnika z papierem do pieczenia. Wyciąć szklanką kółka. Na środku każdego kółka nałożyć budyń i kilka borówek. Wstawić

Kuchnia Paulettes
CIASTO "KOKOSOWA DAMA" 98

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.  Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej * 1 szklanka wiórków kokosowych (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka z cukrem(...)Pozostałe 200 ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń i ciągle mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać.  Dodatkowo:  * konfitura porzeczkowa (użyłam

Zrób to smacznie
Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami 105

tortownicę o średnicy 24 cm   SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru kilka kropli aromatu cytrynowego 2 czubate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru do budyniu 1/2 szklanki cukru pudru 50-100 ml ajerkoniaku ( według upodobań ) 100 g masła Dodatkowo: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka(...)obręcz od biszkoptu, ciasto wyjąć, usunąć papier. Ciasto ponownie przełożyć do formy i zapiąć obręcz tortownicy. Sok z cytryny wlać do wody, wymieszać, posłodzić i nasączyć biszkopt. Krem - z budyniu w proszku, podanej ilości mleka i cukru ugotować budyń, zakryć folią spożywczą i wystudzić. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać

WSZYSTKO SMACZNE
Krajanka czekoladowa z wiśniami 118

szczypta soli 25 ml mleka wiśnie w zalewie Krem czekoladowy 250 g masła 150 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy 400 ml śmietanki kremówki 50 g utartej czekolady złota posypka do ciasta 2 łyżki kakao 2 łyżki złotej posypki Nastaw piekarnik(...)masę. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez 10 minut. Ciasto jest bardzo puszyste i miękkie. Nie wymaga nasączania. Upieczone spód wyjmij z piekarnika i odstaw do ostudzenia. Ugotuj budyń. Do garnka wlej 600 ml mleka, wsyp kawę i zagotuj. W reszcie mleka rozpuść budyń i wymieszaj z żółtkami. Wlej do wrzącego mleka stale mieszając. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij

codojedzenia
tartaletki z owocami 233

Zwłaszcza sezonowymi, które pojawiają się na krótko. W tym roku krzaczki w moim ogródku aż uginają się od owoców więc przerabiamy jak się da. Dziś zapraszam na tartaletki z budyniem, owocami i nutką masła orzechowego, które ciekawie smakuje w tym połączeniu.  Składniki na 6 sztuk: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka szczypta(...)soli na nadzienie: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki łyżka cukru  100 g masła 4 kostki czekolady z nadzieniem z masła orzechowego owoce: jagody, porzeczki, maliny, nektarynki, maliny, poziomki, agrest dodatkowo: papilotki na tartaletki Składniki ciasta zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie foremki do tartaletek wysmarować masłem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 162

bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 szkl mleka 80 gr masła polewa czekoladowa z żelatyną: 50 g masła 1/4 szkl cukru pudru 1 łyżka mleka(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach a 1/2 rozmieszamy proszek budyniowy). Następnie, ugotowany budyń, odstawiamy do prawie całkowitego wystudzenia (przykrywamy folią spożywczą, wierzch budyniu

Gotowanie...to proste !