budyń - 12640 przepisów (strona:78/843)

GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 84

Składniki: Biszkopt ciemny: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie galaretki(...)foremek, wystudzić i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu galaretki pokroić w średnią kostkę lub wyjąć z foremek. Wszystkie kolory wymieszać.  Masa waniliowa -  2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
KOMBINATOR 85

Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru   0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Lodowiec z malinami i borówkami 111

pysznymi sezonowymi owocami. U mnie w połączeniu z malinami i borówkami. Gościom smakował, a to jest dla mnie najważniejsze 😊  Składniki (tortownica 26cm ): biszkopty 220 g, mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 8-9 łyżek,  masło 200 g, kakao 2 łyżki, maliny 250 g, borówki 250 g, galaretka malinowa 3 szt, woda gorąca(...)pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz mąkę. Gdy mleko zacznie wrzeć to powoli wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy ok 5 min. Ugotowany budyń przykrywamy folią tak aby dotykała budyniu, zapobiegnie ona powstawaniu kożucha. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec masę dzielimy

kulinarne odsłony pati
CIASTO "GÓRA LODOWA" BEZ PIECZENIA (NA HERBATNIKACH KAKAOWYCH) 110

tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na  Instagramie  -->  kliknij tutaj Składniki na krem budyniowy: (blacha kwadratowa 22 cm) * 0,5 l mleka * 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 100 g cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka mąki pszennej * 2 żółtka jaj * 120 g masła(...)Wykonanie: Krem budyniowy: 150 ml mleka wymieszać z żółtkami. Wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Pozostałe 350 ml mleka zagotować, wlać masę budyniową, ugotować budyń. Budyń zakryć folią spożywczą tak, by folia dotykała wierzchu budyniu, w ten sposób nie powstanie kożuch, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo zimny

Zrób to smacznie
Ciasto Kukułeczka kuka 174

Ciasto Kukułeczka kuka Co powiecie na coś słodkiego do kawki? Masa z cukierkami i budyniem czekoladowym każdego skusi. 30 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: ·        5szklanek mleka ·        200 g cukierków kukułek ·        2 budynie czekoladowe ·        4 łyżki(...)gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia 2.    2 szklanki mleka gotujemy razem z cukierkami, do chwili ich rozpuszczenia 3.    W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie czekoladowe z 4 łyżkami cukru i wlewamy do mleka z cukierkami, gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty 4.    Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń

Kulinarna Chwila
Kostka orzechowo - kajmakowa 126

Ciasto składa się z trzech warstw. Pierwsza to masa kajmakowa/krówkowa. Druga to warstwa z kaszy manny ugotowanej jak do stefanki, a trzecia to krem czekoladowo - orzechowy na bazie budyniu, z mielonymi orzechami włoskimi. Krem jest bardzo intensywny w smaku i mało słodki, więc idealnie uzupełnia się ze słodką masą krówkową. Całość zwieńcza polewa z mlecznej i gorzkiej czekolady. Ciasto(...)mannowa: 500ml mleka 0,5szkl. kaszy manny 0,5szkl. cukru 150g masła Masa czekoladowo - orzechowa: 2szkl. mleka 1,5szkl. zmielonych orzechów włoskich 2 czubate łyżki cukru pudru 1 duży budyń czekoladowy na 3/4l mleka 100g masła Polewa: 100g czekolady (u mnie mleczna i gorzka) 4 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam na dnie papierem

Waniliowe Improwizacje
148. Różowe szaleństwo, czyli ciasto ucierane z rabarbarem i budyniem waniliowym pod owsiano-razową kruszonką 145

trzcinowego - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 3/4 szklanki cukru drobnego do wypieków (lub innego słodzidła) - 4 żółtka  - 3/4 kostki zimnego masła  - szczypta soli  BUDYŃ: - 1 op. budyniu waniliowy  - 500ml mleka krowiego (może być też napój kokosowy, owsiany, ryżowy itp) - 3 łyżki syropu z agawy lub cukru  KRUSZONKA: - 1/4 szklanki mąki razowej żytniej(...)Piekarnik nastawiamy na 190*C (góra dół). Umyty rabarbar obieramy ( z obierek polecam zrobić kompot ) i kroimy w dość drobną kostkę. Zasypujemy go 1 łyżką cukru trzcinowego. Następnie sporządzamy budyń według przepisu na opakowaniu( ja osłodziłam go syropem z agawy, Wy możecie wybrać zwykły cukier ). Budyń powinien być gładki i nie mieć grudek. Gdy taki uzyskamy zestawiamy go z ognia

Symfonia Smaków
Ciastka budyniowe 148

Ciastka budyniowe to szybkie do zrobienia ciasteczka z dodatkiem budyniu w proszku. Można je zrobić w dowolnym smaku, dobierając odpowiedni smak budyniu. U mnie tym razem ciasteczka o smaku waniliowym. Te ciastka są bardzo proste do zrobienia, ze składników, które przeważnie każdy ma w swojej kuchni. Można je wycinać różnymi foremkami lub stemplami, nadając im tym samym różne kształty. Takie(...)wspólnie z naszymi pociechami. Ciasteczka będą również dla dzieci odpowiednie do zjedzenia. Są kruche ale nie twarde, raczej rozpływają się w ustach. Mają trochę taką piaskową konsystencję za sprawą budyniu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1/3szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 40g budyniu bez cukru o dowolnym smaku (u mnie waniliowy) 100g

Waniliowe Improwizacje
Kruche z rabarbarem jabłkami i budyniem 85

mnie w ogródku pojawił się już rabarbar, więc teraz czas na kwaskowate ciasta. W ten weekend przygotowałam kruche ciacho z rabarbarem w połączeniu z jabłkami oraz waniliowego budyniu. Zapraszam kochani :) Składniki (blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, margaryna 1 kostka, cukier 1 szklanka, śmietana 18% 3-4 łyżki, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, skórka starta(...)cytryny 1 łyżeczka, nadzienie: rabarbar 500 g, jabłka 1 kg, budyń: mleko 1 litr, cukier 6 łyżek, budyń waniliowy 2 szt, dodatkowo: bułka tarta 1,5 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki ciasta siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki, najlepiej jest to zrobić bezpośrednio na papierze

kulinarne odsłony pati
CIASTO KICAK (ZAJĄCZEK) 112

bidi-language:#0400;} Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżka proszku do pieczenia Masa mandarynkowa: 250 g margaryny 2 opakowania budyniu śmietankowego 0,5 l mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru pomarańczowego sok wyciśnięty z 4 - 5 mandarynek 1 olejek spirytusowy pomarańczowy  Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa mandarynkowa - 2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Szarlotka z budyniem i pianką 122

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta przypomina mi lata dziecięce, wydaje mi się, że moja mama robiła kiedyś podobną. Ciasto bardzo smakowało rodzince, dzieciaki były zachwycone bezową pianką. Jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Składniki ciasta są trochę podobne(...)Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto kroić dopiero do całkowitym ostudzeniu, najlepiej nożem z piłką, inaczej masa owocowa może wypłynąć, ciasta nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką

moj przepis na
Ciasto góra lodowa (przepis na dużą blaszkę) 106

łyżek mąki krupczatki 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru (poj.250 ml) Na masę budyniową: 1 litr mleka 320 g prawdziwego masła 3 budynie waniliowe szczypta startej laski wanilii 3 żółtka 2/3 szklanki cukru (poj.250 ml) Na polewę: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki 2 łyżki dobrego kakao 125 ml wody(...)opadła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na papier. Piec w 180 st C przez 30 min. Biszkopt ostudzić. Krem. W czasie gdy biszkopt się piecze gotujemy budyń. Szklankę mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. Do szklanki mleka dodajemy żółtka, budynie i wanilię dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje wlewamy miksturę do mleka i gotujemy energicznie mieszając, aż się

Krylowa Kuchnia
Torcik pomarańczowy 92

rozrobić w nim mąkę z jajkiem. Resztę płynu przelać do garnka, w którym jest starta skórka, wsypać cukier, zagotować. Wlać zawartość szklanki, gotować, często mieszając, aż uzyska się konsystencję budyniu. Zdjąć z ognia, na powierzchni położyć folię spożywczą, odstawić do wystygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1 / 2 szklanki gorącej wody, wmiksować ją w budyń pomarańczowy. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmieszać(...)nią budyń. Wykonanie Dolny blat biszkoptu skropić pomarańczówką, wyłożyć na niego krem pomarańczowy, przykryć drugim blatem i jego również nawilżyć pomarańczówką. Na wierzchu rozprowadzić pomarańczową marmoladę. Torcik pomarańczowy wstawić na kilka godzin do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Torcik pomarańczowy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Tort kawowy z wiśniami 86

wlać żółtko jajka. Dokładnie rozrobić składniki, wlać je do wrzącej kawy, bardzo energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, gotować ok. 2 minuty. Kawowy budyń zdjąć z palnika, przykryć dokładnie folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia, uważając jednak, aby budyń nie zaczął tężeć. W czasie, kiedy budyń na krem studzi się, przygotować wiśnie. Wsypać(...)galaretka zaczęła tężeć, ale aby dało się ją wylewać łyżką. Miękkie masło ucierać 10-15 minut mikserem na puszystą masę. Następnie miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce kawowego budyniu, za każdym razem dokładnie ją wmieszać przed dodaniem następnej. Wykonanie Dolny blat czekoladowego biszkoptu włożyć do tortownicy, nasączyć go odlanym sokiem z wiśni. Wyłożyć na niego 1 / 3 kawowego kremu

niecodziennikpary
Cynamonowa tarta z budyniem i jabłkami. 133

tygodnia przymusowe siedzenie w domu więc postanowiłam nadrobić zaległości na blogu.     Dziś tarta z budyniem i karmelizowanymi jabłkami. Pachnie cynamonem cały dom... W smaku rewelacja, polecam przetestować bo jest szybka i pyszna.   Idealna do popołudniowej kawy ;) Składniki na formę 24cm Ciasto kruche: -200g mąki, u mnie typ 650 -100g masła -50g cukru pudru -jedno(...)żółtko -pół łyżeczki cynamonu -2 duże łyżki śmietanki 30% Masa budyniowa: -budyń waniliowy -300ml śmietanki 30% -200ml mleka 3,5% -jedno żołtko -łyżka masła -łyżeczka cynamonu Mieszamy wszystkie składniki na ciasto, wkładamy do woreczka i do lodówki. Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Robimy budyń wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie wałujemy schłodzone

Wypieki Rene