kuchni moich bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa? Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100
Ratunku obiadPowtórzę to, co napisałam już wcześniej. Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 9. Ulubiony przepis … Klasyczne risotto, bo daje niemal nieograniczone
Ratunku obiadwięcej. Ja rozpędziłam się i zagotowałam 400 ml śmietanki, wrzuciłam 2 tabliczki czekolady i dopiero wtedy poszłam szukać pozostałych 200 g.... No i nie znalazłam ich... Uratowałam farsz dodając budyń - jedyne co przyszło mi do głowy. Jest smaczna, ale to nie jest to :( Natomiast ciasto jest genialne - polecam!!! Ciasto na tartę: Składniki na formę
Miksturownikdodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy około minuty. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ucieramy masło na puszystą masę. Dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy dalej. Krem wykładamy na jeden z blatów i przykrywamy drugim blatem. Ciasto należy schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Miksturownikwystarczy odrobina by przyrządzić pyszny napój. Podaję go rodzine, np. po obiedzie. Gasi pragnienie, a jeg słodki smak zastępuje deser. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów. Polewam nim budyń lub kaszę manną. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pozostałych produktów Premium Rosa: http://premiumrosa.eu/ Zajrzyjcie też na fan page: https://www.facebook.com/PremiumRosa
kolorowotorcikowożelatynę. Napój czekoladowy połączyć z cukrem, mąką i żółtkami. Podgrzewać, ciągle mieszając - do zgęstnienia. Dodać żelatynę - pozostawić do ostygnięcia. Owoce - jagody i truskawki ułożyć na spodzie. Zalać lekko ciepłym budyniem czekoladowym. Zostawić do stężenia. Udekorować bitą śmietaną i jagodami. Smacznego
kolorowotorcikowoSkładniki: CIASTO: 25 dag mąki 1/3 szkl. cukru 1 jajko 1/2 kostki masła MASA: 25 dag mleka kondensowanego słodzonego 10 dag kwaśnej śmietany 1 torebka budyniu waniliowego 4 jajka około 0,5 kg śliwek Wykonanie: Zimne masło pokroić na małe kawałki. Z mąki, masła, cukru i 1 jaja - zagnieść szybko ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć
kolorowotorcikowomasło - mieszamy, do momentu rozpuszczenia tłuszczu. Jaja roztrzepujemy rózgą. Pod gotującym się sokiem zmniejszamy płomień do minimum, wlewamy jaja - ciągle mieszając. Gotujemy, aż masa zgęstnieje ( stanie się jak budyń ). Do namoczonej żelatyny dolewamy odrobinę wrzątku - rozpuszczamy. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha
kolorowotorcikowomasło - mieszamy, do momentu rozpuszczenia tłuszczu. Jaja roztrzepujemy rózgą. Pod gotującym się sokiem zmniejszamy płomień do minimum, wlewamy jaja - ciągle mieszając. Gotujemy, aż masa zgęstnieje ( stanie się jak budyń ). Do namoczonej żelatyny dolewamy odrobinę wrzątku - rozpuszczamy. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha
kolorowotorcikowowypadałoby spróbować wszystkiego i uczciwie napisać o swoich wrażeniach. Panna Cottę oceniam zdecydowanie lepiej, a i wszystkim w domu smakowała. Mi panna cotta przypominała trochę w smaku budyń, a sos kisiel truskawkowy (który niewiele z truskawkami miał wspólnego), ale poza tym nie mam do niej większych zastrzeżeń. Może jeszcze to, że wystarcza tylko na 3 porcje w średnich filiżankach
Pasja Smakujeszcze nie raz! Składniki na 12 mini serniczków: 250 g białego, tłustego sera 2 duże jajka 1 dojrzały banan 3 łyżki nutelli 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/3 szklanki śmietany 30 lub 36% 12 okrągłych biszkoptów 6 dużych truskawek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser (najlepiej w temperaturze pokojowej) mielimy
Poezja smakuwaniliowy i bakalie(mielone orzechy i migdały). Dzielimy ciasto na trzy równe części i pieczemy trzy placki(po 30 minut każdy w temp. 180 stopni C). Wykonanie masy: Budyn gotujemy na mleku i studzimy. W 2 łyżkach koniaku namaczamy na kilka godzin rodzynki. Do masła dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy masę. Do gotowej masy, wlewamy resztę koniaku, wsypujemy
Smaczne Zdrowetemp. 190 stopni C przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: -3/4 szklanki ksylitolu -5 białek -1/2 szklanki oleju słonecznikowego -2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (2x40g) -1 opakowanie cukru waniliowego(16g) Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka(muszą być bardzo dobrze ubite). Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka
Smaczne Zdrowerozkruszyć na wyłożoną papierem blaszkę. Dokładnie "wygnieść" spód placka. Drugą część odłożyć na kruszonkę. Masa serowa: -0,5 kg sera na serniki( przeważnie używam ser Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy(bez cukru) - 0,5 szkl. zmielonego ksylitolu(lub pudru) - 125g masła Masło utrzeć z ksylitolem lub cukrem, dodać jajko, a następnie po łyżce ser. Na końcu dodajemy
Smaczne ZdroweSkładniki na masę śmietanową: - 1200g kwaśnej śmietany ( u mnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego) - 5 białek - szczypta soli - 1/4 szkl ksylitolu - 60 kropli stewii fluid - 2 op. budyniu waniliowego bez cukru Dodatkowo : - 400g malin ( dałam mrożone) Białka umieścić w misie miksera i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodać kroplami stewię
Smaczne Zdrowe