twarogu półtłustego, zmielonego trzykrotnie 8 średnich jajek ( białka i żółtka osobno) 1½ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie (16g) cukru waniliowego 100g roztopionego przestudzonego masła 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki mąki pszennej 250ml zimnej śmietanki kremówki 30% / 36% Wykonanie: formę (31x22cm i wysokości 6 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki
Słodkie zapomnieniejajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika autorka przepisu pisze żeby dodać niepełną 1 szklankę mleka ja dałam
Słodkie zapomnieniemasła aromat waniliowy (kilka kropli) Na bezę: 5 białek 10 łyżek cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na krem agrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto
My sweet a lifesera białego (najlepiej półtłustego lub tłustego w kostce) 10 dag rodzynek (można pominąć) 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 jajka 10 dag masła 1 budyń waniliowy szczypta soli skórka z cytryny sok z cytryny do smaku Na kruszonkę (posypkę): 250 g mąki 185 g cukru pudru 1 żółtko 65 g margaryny 100 g masła 1 łyżeczka cukru
My sweet a lifedokładnie wszystko zmiksować. Do rondelka wlać mleko, wrzucić masło i doprowadzić do wrzenia. Ustawić malutki ogień i dodać masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotować, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z kremem pâtissière. Następnie za pomocą szprycy wypełnić ostudzone ptysie. Schłodzić. Sos czekoladowy
Oryginalny smakalbo psikus? Ciasteczka czarne kotki z karobem (pełnoziarniste, bez cukru) 56 ciasteczek 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżki karobu 2 żółtka 60 g schłodzonego masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki mielonych migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3-4 łyżki mleka do dekoracji: kasza jaglana ekspandowana (jagły) Mąkę wymieszać
Fitkotpsikus? :D Ciasteczka czarne kotki z karobem (pełnoziarniste, bez cukru) 56 ciasteczek 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżki karobu 2 żółtka 60 g schłodzonego masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki mielonych migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3-4 łyżki mleka do dekoracji: kasza jaglana ekspandowana (jagły) Mąkę wymieszać
FitKotBudyń marchewkowy z Quinoa, - 2 szklanki mleka kokosowego plus 1/3 szklanki do rozrobienia mąki - 1 duża marchew - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki syropu daktylowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki kurkumy - Quinoa, ekspandowana do posypania Marchewkę pokroić w malutką kosteczke. Do garnuszka wlać 2 szklanki mleka kokosowego. Dodać marchewkę, syrop
Szkrab Je Samrazemz cukrem pudrem i śmietan-fixami, wyłożyć na ciasto. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta. W blaszce 36 cm × 25 cm ułożyć warstwę herbatników, następnie budyń, warstwę krakersów, mleko skondensowane (toffi), warstwę krakersów, bitą śmietanę i gorzką czekoladę. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Słodka Strefaśmietanki kremówki 80 g wiórków kokosowych 125 g cukru drobnego 180 g margaryny Kasia do pieczenia 4 duże jajka (L) 1 opakowanie budyniu o smaku krówki lub śmietankowym 40 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej tortowej 1/2 proszku do pieczenia sok z połowy pomarańczy 1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej
vaniliowoczekoladowaZainteresowani przepisem na pełnowartościowy mocno kokosowy budyń jaglany?👀 Składniki: -70 g kaszy jaglanej -pół szklanki mleka zwierzęcego/roślinnego np kokosowy -kilka kropel aromatu jeśli daliście mleko zwierzęce (u mnie kokosowy) -15 g wiórków kokosowych -80 g twarogu chudego +1 brzoskwinia, krem czekoladowo orzechowy przepis Przygotowanie: 1. Wlewamy mleko (dosładzamy słodzikiem wedle uznania, aromatem)i gotujemy. Pod koniec
Zdrowie i pysznie na talerzuprzygotować równie dobrze z brzoskwiniami, truskawkami, jagodami, jabłkami czy śliwkami. Składniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru (160 g) szklanka mąki pszennej (200 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego łyżeczka proszku do pieczenia około 300 g owoców Przygotowanie Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Mieszamy. Masło ucieramy z cukrem na jasną
e-PrzepisyKulinarnetwarogu trzykrotnie zmielonego 250 g mascarpone 4 jajka duże 170 g masła 160 g miałkiego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego sok z połowy cytryny 80 g budyniu śmietankowego Wykonanie: 1. Ser mielimy a następnie łączymy z mascarpone . Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy. Wlewamy sok z cytryny
vaniliowoczekoladowajaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Desery , ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej dodatkiem smakują fenomenalnie! Dziś mam dla Was pyszną, jaglaną propozycję. Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana – 200 g * mleko roślinne – 3/4 szkl * maliny – 1 szkl * daktyle
Ostra na SłodkoTrochę budyń jaglany, a trochę rozpustny deser 😂. Jednak kto by się przejmował nazwą, bo to co najważniejsze w tym wszystkim - to przecudowny, przesłodki, mega kremowy i wyraziście karmelkowy smak! Genialna propozycja na słodkie, ale nadal zdrowe, ponad to bezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej
Zdrowie na języku :P