budyń - 12640 przepisów (strona:416/843)

Tartaletki (kruche babeczki z owocami i budyniem) 167

małe ciacho na talerzyku. Składniki na ciasto kruche: 200 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 200 g masło 100 g ksylitol Kłos Pol 2 żółtka   Nadzienie: budyń 64 g mleko 1.1/2 szklanki ksylitol 1 łyżka Kłos Pol Dodatkowo : galaretka czerwona ( połowę z niej wsypujemy do szklanki) galaretka żółta ( połowę z niej wsypujemy do szklanki) jagody(...)nagrzanego w 180 stopniach i piekę 7 10 minut sprawdzając by za bardzo się nie spiekły.Po upieczeniu zostawiam do przestygnięcia i wyjmuje z foremek. Krok 4 Gotuję śmietankowy budyń z ksylitolem  w mniejszej ilości mleka i po zagotowaniu od razu przelewam do upieczonych tart.Dekoruje truskawkami i jagodami, wkładam do lodówki na jakieś 15 minut. Schłodzone zalewam galaretką

Różowa kuchnia
Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami 216

mąki pszennej np. tortowej, 2 duże jajka, 300 ml mleka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 30 g roztopionego masła. Nadzienie serowe: 250 g sera mielonego z wiaderka, 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1 jajko, 4 łyżki dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów, 200 g gęstej śmietany(...)mleko, cukier, sól oraz roztopione masło. Zmiksować na jednolite ciasto, przykryć i odstawić na około 30 minut. Przed smażeniem ponownie zmiksować. Usmażyć 6 naleśników. Przygotować nadzienie. Ser wymieszać z budyniem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i jajkiem. Nadzienie rozłożyć równomiernie na każdego naleśnika (po 2 - 3 łyżki). Przed złożeniem, miejscami łyżeczką wyłożyć dżem. Złożyć w trójkąty. Piekarnik nagrzać

Świat Domowej Kuchni
SERNIK ŁACIATEK 181

kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 3 jajka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, ¼ szkl. oleju, 150 g serka waniliowego, olejek waniliowy Dodatkowo:  czekolada gorzka, 2 łyżki śmietanki 30%, czekoladowe perełki WYKONANIE Murzynek:  Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao(...)pieczenia a na końcu pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem.    Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, serek, budyń, olej i aromat. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Pieczemy 50 min.w 180 stopniach.  Nad kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę wraz ze śmietanką. Po wystudzeniu polewamy ciasto, posypujemy perełkami

słodki bratek
Ucierane ciasto ze śliwkami wg Aleex (TM5) 112

Koniecznie upieczcie je w swoich domach. Jest naprawdę pyszne. Składniki: • 240 g miękkiego masła • 200 g cukru • 4 jajka • 1 opakowania cukru waniliowego • 200 g mąki pszennej • 40 g budyniu waniliowego bez cukru • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 800 g śliwek lub innych owoców sezonowych Sposób przygotowania: 1. W misce lub makutrze utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym(...)jasnokremową masę. 2. Do utartego masła dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Masa może się lekko zwarzyć. To nic, tak ma być. 3. Porcjami dodawać przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, do dokładnego połączenia się składników. Przygotowanie w Thermomixie: 1. Do naczynia miksującego włożyć składniki na ciasto według podanej kolejności. Wyrobić 2 min/obr.4, następnie

W mojej kuchni
Drożdżowe ślimaczki z jagodami 158

cukru /trzcinowy/ 1 jajko 1 żółtko ok. 200 g mleka 1/4 łyżeczki soli 70 g roztopionego masła 1 łyżeczka cukru z wanilią nadzienie: 150 g serka waniliowego 2 łyżki budyniu  śmietankowego 1 szklanka lukier: 2 łyżki cukru pudru ok. 2  łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: -Drożdże pokruszyć w miseczce, dodać  po jednej łyżce cukru, mąki(...)Kiedy ciasto podwoi swoją objętość /ok. godziny/przełożyć je na oprószony mąką blat i delikatnie rozwałkować. -Uformować prostokąt o wymiarach  ok. 20/50 cm. -Serek waniliowy  wymieszać z budyniem i  rozsmarować na  cieście pozostawiając wolne boki. -Umyte, osuszone jagody  rozłożyć na twarożku. -Ciasto z nadzieniem delikatnie  zwinąć  wzdłuż dłuższego boku formując roladę. -Całość pokroić

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto ze śliwkami 173

tortownicę o średnicy 26 cm. Składniki:  20 dag masła 15 dag cukru szczypta soli 4 jajka 10 dag gorzkiej czekolady 10 dag płatków migdałowych 15 dag mąki budyń czekoladowy łyżeczka proszku do pieczenia ok. 10 śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, budyniem, szczyptą soli. Czekoladę ścieramy na tarce Masło ucieramy z cukrem

Pobite gary Barbary
Eklerki 155

szkl wody 1 łyżeczka cukru 180 g masła 6 jajek 1,5 szkl mąki pszennej Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 opakowania cukru wanilinowego/ esencja waniliowa 2 budynie waniliowe z cukrem 400 g masła Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Ciasto parzone:  Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać(...)zagotować z cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, następnie wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do jasności, dodawać po łyżce budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu. Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną połówkę nałożyć krem, przykryć drugą. Polewa czekoladowa:   Mleko i cukier puder umieścić

Malinowo w kuchni
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 128

monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Rafaello + film 296

zagotowujemy, pozostałe mleko łączymy z mąką pszenną oraz ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewamy sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszamy, wszystko gotujemy na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie blachy wyłożonej

Smakowite Dania
najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki... 856

Składniki: twaróg 1 kg/wiaderko, serek homogenizowany 250 ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty(...)wiaderka (odlać wodę jeśli jest), serek homogenizowany waniliowy, cukier i wszystko dobrze połączyć w trakcie ucierania wbijać po jednym jajku, utrzeć na jednolitę masę w trakcie ucierania wsypać wszystkie budynie i wymieszać w trakcie ucierania wlewać mleko z puszki na koniec wsypać śnieżkę i wszystko dobrze połączyć użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto śmietanowo jabłkowe 162

cukru 180 g masła 2 jajka Na masę: 500 g jabłek (najlepiej kwaśnych) 400 g kwaśnej gęstej śmietany 100 g cukru jajko 200 ml śmietany kremówki opakowanie budyniu waniliowego Przygotowanie: Przygotowanie ciasta: Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Dodajemy pokrojone w kosteczkę masło i jajka, całość wyrabiamy, aż do połączenia się składników. Jeżeli używamy do tego miksera(...)pierwszym zdjęciu. Obieramy jabłka i oczywiście usuwamy pestki. Kroimy je w małą kostkę i wykładamy do naszej blaszki na ciasto. Dokładnie mieszamy obie śmietany, cukier, jajko i budyń. Całość wylewamy na jabłka. Wyciągamy z lodówki schowane przed chwilą ciasto i rozwałkowujemy je na grubość około pół centymetra. Wycinamy przy pomocy foremek do ciastek wzorki. W naszym przypadku były to serduszka

KasiaiKrzysiu.pl
Zabaglione z malinami 112

Klasyka włoskiego deseru z orzeźwiającymi, kwaskowymi malinami. Konsystencja zbliżony jest do klasycznego budyniu, jednak jego smak jest dużo aksamitny z wyraźnym posmakiem Masali. Robię go zawsze gdy przyrządzam piegusa z którego zostają mi żółtka.   Składniki: 6 żółtek jajek 7 łyżek białego cukru 1/2 szklanki półwytrawnego wina Marsala maliny listki mięty do dekoracji Sposób wykonania: W garnku zagotowujemy wodę(...)dotykała wody. Do miski wkładamy żółtka z cukrem i ubijamy aż masa zrobi się puszysta a cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy wino i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. W dno pucharków wykładamy kilka malin, zalewamy zabaglione i dekorujemy wierzch malinami i listkami mięty

Pyry na Gaz
Tarta ze śliwkami z pianką 171

pianką :) Składniki: 25 dag mąki 12,5 dag masła 3 łyżki cukru szczypta soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem i solą. Następnie zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce(...)masą krówkową, ułożyć śliwki- skórką do dołu. Wstawić ponownie do nagrzanego piekarnika na 15 minut. W między czasie białka ubić na sztywno, dodawać porcjami cukier, a na koniec wsypać budyń. Następnie wlać olej, delikatnie wymieszać, wyłożyć na śliwki i zapiec przez 15 minut w tej samej temperaturze

Tradycyjna Kuchnia
Ciacho ze słonecznikiem 442

prażonym słonecznikiem. Obiecuję, że będzie warto ;) Składniki (blaszka 24x35):  - biszkopt: 5 jajek 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao budyń waniliowy (proszek 40g) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - dodatkowo: 400g masy krówkowej - kajmak 330 ml śmietanki 36% 150g łuskanego słonecznika 2 łyżki masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Białka oddzielamy(...)dodajemy stopniowo po 1 żółtku - cały czas miksując. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do białek i delikatnie mieszamy (ja robię to różdżką). Dodajemy kakao i budyń i wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy na wysmarowaną margaryną blaszkę. Pieczemy w temp. 180 stopni 30 minut (ustawienie pieczenia: góra/dół) Ciasto studzimy i przekrawamy na 2 części

Alutka-Gotuje
Półfrancuskie na twarogu z budyniem i truskawkami 117

jedną część nacinamy poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez(...)jedną część nacinamy poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez

MamaOskarka