brokuły - 6998 przepisów (strona:370/467)

Zupka brokułowo-kalafiorowa z kaszą manną - dla niemowląt po 8 miesiącu 114

selera 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 3 łyżki kaszy manny Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler myjemy i kroimy w drobną kostkę. Kalafior i brokuł dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Do garnuszka wlewamy tyle wody, aby wrzucone warzywa były zakryte (można potem uzupełniać). Gdy się zagotuje wrzucamy marchewkę, pietruszkę i seler, po 3 minutach dorzucamy ziemniaki

Kolorowy Przepisownik
Omlet light z brokułem i serem żółtym 87

Omlet z brokułem i serem żółtym to kolejna odsłona z moich ulubionych omletów śniadaniowych. Same jajka i przyprawy, bez zbędnej w takim omlecie mąki sprawiają, że jest sycący i zaspokaja głód na długo

Milion Smaków
Zapiekanka ziemniaczana ze wszystkim : ) 214

razem czyszczenie lodówki czyli zapiekanka ziemniaczana do której można dodać wszystko co mamy pod ręką. W moim przepisie znalazły się takie produkty jak : Salami Ser żółty Brokuł Kapusta kiszona Śmietana Papryka Pieczarki Pomidory No i oczywiście ziemniaki. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i przekładać je warstwami, zalać śmietaną i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Smacznego

Full Smaku
Szybki obiad 341

zdrowy posiłek. Wystarczy, że otworzysz lodówkę i wyjmiesz ulubione warzywa sezonowe, dodasz kawałek sera i/lub rybki czy mięsa i twój zdrowy szybki obiad tworzy się prawie sam! Składniki: batat brokuł zielone szparagi cebulka szalotka ser kozi typu feta sól  Sposób przygotowania: Warzywa umyj, pokrój na kawałki i umieść w naczyniu do gotowania na parze (ja korzystam z pojemników

Wielki apetyt
Szejk dla trawdzieli 159

No to w sumie pierwszy tydzień na diecie zaliczony! Jestem lżejsza o -2,5kg! :) Dziś na deser proponuję szejka dla twardzieli. 0,5 pół wyciśniętej limonki

upichcona
Śledziki żołnierzyki! 128

żołnierzykami. Żołnierzyków wykorzystałam teraz do zadania specjalnego - skromnej i smacznej przystawk i :) Składniki*: - bagietka młodości - jeden trójkąt serka topionego Hochland z ziołami - parę owoców żurawiny (wedle uznania) - kiełki brokułu - filety śledź a'la matias * Wszystkie składniki dostępne w Biedzie (sklepy Biedronka

upichcona
'Siechnicka Tundra' czyli warzywna zalewajka z cynamomen, imbirem, mieszkanką curry i wiórkami kokosowymi 142

wczoraj i jestem z niej bardzo dumna :) Treściwa, bogata w aromat, spójna mimo kontrastu smaków. A przede wszystkim nieabsorbująca. Składniki: - 400g mieszanki warzyw na patelnie Mroźnia Kraina (w składzie: brokuł, cebula, fasola szparagowa, kukurydza, marchew, papryka czerwona, papryka zielona, ziemniak w plastrach) - szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej) -1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% - 3 goździki - 1 łyżeczka imbiru

upichcona
Jajka w szklance 179

zaskoczyć rodzinę :) Dzisiaj wersja podstawowa, choć prawdopodobnie przed świętami będzie wersja zmieniona ;) Przepis ze strony  Kukbuka . Składniki: jajko, kromka chleba, ząbek czosnku, roszponka, kiełki (u mnie rzodkiewka i brokuł), pieprz, sól, oliwa Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w większą kostkę. Pieczywo smarujemy czosnkiem i przesmażamy na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia, następnie kroimy w większą

Plate of Joy
Tortilla z tuńczykiem 107

Składniki: tortilla pszenna tuńczyk w oleju suszone pomidory ser feta roszponka kiełki brokuł Sposób przygotowania: Na placek tortilli wyłożyć wszystkie składniki.Pamiętając,że jeszcze musimy ją zwinąć, w związku z czym nie może być ich za dużo.Układamy je jak najbliżej strony,którą będziemy zwijać. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pyszna tortilla z tuńczykiem 121

Składniki: tortille pszenne  tuńczyk w oleju  kukurydza z puszki  roszponka  kiełki brokuł  czerwona papryka   ser feta Sposób przygotowania: Pokroić paprykę i ser feta na kawałki. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Następnie nałożyć na placek tortilli wszystkie składniki. Pamiętając przy tym,że nie może być ich zbyt dużo.Zwinąć tortillę i pokroić na kawałki

Wielki apetyt
Letnie casarecce 115

Składniki: 200g makaronu casarecce 1/2 czerwonej papryki 100 g kurek garść roszponki kiełki brokuł garść czarnych oliwek mozzarella odrobina smalcu sól pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 6 minut (al dente). Kurki obsmażamy na smalcu,dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę.Następnie dodajemy pokrojone oliwki i doprawiamy do smaku.Podajemy z roszponką, kiełkami i kawałkami mozzarelli. Smacznego

Wielki apetyt
Makaron-otto ze szparagami, brokułem, groszkiem i żurawiną. 162

przepis a tak jak my będziesz zajadał się tym cudeńkiem w ciągu kilku chwil. Składniki: Garść makaron ( w kształcie ryżu) 150 ml bulionu drobiowego 50 ml wina białego musującego brokuł 20 g mrożonego zielonego groszku 3-4 zielone szparagi mała cebulka oliwa z oliwek 2 łyżki suszonej żurawiny 50 g masła sól Sposób przygotowania: Masło rozpuść na odrobinie oliwy

Wielki apetyt
Roladki wiosenne 198

kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami. Roladki wiosenne SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko -1 szt mąka bułka tarta do panierki sól i pieprz tłuszcz FARSZ: brokuł - 4 różyczki marchewka 4 słupki papryka czerwona - 4 słupki papryka żółta - 4 słupki jajko - 1 szt pietruszka natka Sposób przygotowania: PRZYGOTOWANIE: Fileta podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą

Kuchnia Danusi
Risotto makaronowe z groszkiem 199

łyżki masła klarownego, 50 ml białego wytrawnego wina, 250 ml bulionu, 100 g zielonego groszku konserwowego, kilka całych zielonych oliwek, sól himalajska do smaku, pieprz zielony do smaku, kiełki brokułu,   20 g startego sera żółtego. Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski, pora w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z porami. Wlewamy wino, wsypujemy makaron

Moniki Smakołyki
Sałatka z kaszy bulgur z buraczkami 171

zainspirowany przepisem z bloga Filozofia smaku . Składniki: 4 niewielkie ugotowane buraczki 1 szklanka kaszy bulgur 1 puszka kukurydzy 2 kwaśne jabłka 1 cebula dymka ze szczypiorkiem ½ opakowania kiełków np. brokułu lub rzodkiewki (25g) ½ pęczka posiekanej natki pietruszki Sos winegret z czosnkiem i musztardą Dijon: 2 ząbki posiekanego drobno czosnku ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy Dijon sok z ½ cytryny

Trzeci talerz