brokuł - 8440 przepisów (strona:425/563)

Dal z żółtej soczewicy i kukurydzy + basmati + brokuł 153

żółtej soczewicy i kukurydzy + basmati + brokuł Składniki: - 100g ryżu basmati                            - 1 łyżeczka curry madras - 40g żółtej soczewicy

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado 165

Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado Składniki: - 100g kaszy jaglanej                               - 1/6 łyżeczki kurkumy - 1 marchewka                                           - patki chili - 2 łodygi

Wegańska kuchnia orientalna
HCLFV, czyli kod na najzdrowszą dietę;) 241

też słuchanie swojego organizmu. Jeśli odżywiamy się naturalnie, bez składników chemicznych stymulujących nasze smaki, organizm będzie nam dawał sygnały, czego potrzebuje. Ja na przykład codziennie mam ochotę na tahini, brokuły i kaszę jaglaną. Mogłabym to jeść bez końca;) I o ile nasze 'zachcianki' dotyczą się zdrowych produktów, to należy słuchać organizmu. Najlepiej jest jeść 3 spore posiłki podczas dnia, każdy

Wegańska kuchnia orientalna
Fasola mung w pomidorach+ ryż naturalny z kuminem+ brokuł 111

Fasola mung w pomidorach+  ryż naturalny z kuminem+ brokuł  Składniki: - 100g ryżu naturalnego                                - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ze szpinakiem, brokułem, rzodkiewkami i granatem 182

Sałatka ze szpinakiem, brokułem, rzodkiewkami i granatem Składniki: - 100g świeżego szpinaku typu baby                    - sok z cytryny - kilka liści sałaty masłowej

Wegańska kuchnia orientalna
Kasza jaglana z oliwkami, fasolą i brokułem 130

Kasza jaglana z oliwkami, fasolą i brokułem Składniki: - 100g kaszy jaglanej                                - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g białej fasoli

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: polenta+ kotlety z fasoli + brokuł w tahini 122

LunchBox:   Kotlety z czerwonej fasoli + polenta + brokuł w tahini Składniki: - 100g kaszki kukurydzianej                                - ¼ łyżeczki kurkumy - 150g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: sałatka z soi + polenta + brokuł w tahini 133

LunchBox: sałatka z soi + polenta + brokuł i szparagi w tahini Składniki: - 100g kaszki kukurydzianej                           - ¼ łyżeczki kurkumy - 150g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z czarną fasolą i oliwkami + ryż jaśminowy + brokuł 136

Sałatka z czarną fasolą  i oliwkami + ryż jaśminowy + brokuł   Składniki: - 100g ryżu jaśminowego                        - ½ łyżeczki ziół prowansalskich - kilka różyczek brokuła                          - świeżo mielony czarny pieprz

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: Ryż jaśminowy + adzuki + brokuł z fasolką 153

LunchBox: Ryż jaśminowy + adzuki + brokuł z fasolką Składniki: - 100g ryżu jaśminowego                            - sól himalajska - 40g fasolki adzuki

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z brokułem, tofu, awokado i bazylią 182

Sałatka ryżowa z brokułem, tofu, awokado i bazylią Składniki: - 100g ryżu jaśminowego                        - sól himalajska - 100g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z brokułem, czerwoną fasolą, bazylią i orzechami 174

Sałatka ryżowa z brokułem, czerwoną fasolą, bazylią i orzechami Składniki: - 100g ryżu jaśminowego                             - sól himalajska - 150g brokuła                                              - świeżo mielony pieprz

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki i suszonymi pomidorami 174

Sałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki  i suszonymi pomidorami Składniki: - 100g czerwonego ryżu jaśminowego         - sól himalajska - 2 buraczki

Wegańska kuchnia orientalna
TYDZIEŃ KUCHNI AZJATYCKIEJ: POTRAWKA Z KURCZAKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 217

Lidl.  POTRAWKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI I MAKARONEM:   Składniki: 1 opak makaronu von ton pół puszki mleczka kokosowego 500 g piersi z kurczaka 2 marchwie 1 mały brokuł 1 papryka czerwona pół puszki kukurydzy garść fasolki szparagowej 1 szkl bulionu pasta curry - zielona ostra Wykonanie: Marchew obieramy, brokuła dzielimy na różyczki. Wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy

Z Majeczką w kuchni
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 240

Jeden 250g stek wystarczy na 4 porcje. Jeśli robimy danie dla 2 osób, przekrójmy mięso na pół i zamróźmy jeden kawałek do następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć w zamrażalce awaryjne mrożonki

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania