żółtej soczewicy i kukurydzy + basmati + brokuł Składniki: - 100g ryżu basmati - 1 łyżeczka curry madras - 40g żółtej soczewicy
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado Składniki: - 100g kaszy jaglanej - 1/6 łyżeczki kurkumy - 1 marchewka - patki chili - 2 łodygi
Wegańska kuchnia orientalnateż słuchanie swojego organizmu. Jeśli odżywiamy się naturalnie, bez składników chemicznych stymulujących nasze smaki, organizm będzie nam dawał sygnały, czego potrzebuje. Ja na przykład codziennie mam ochotę na tahini, brokuły i kaszę jaglaną. Mogłabym to jeść bez końca;) I o ile nasze 'zachcianki' dotyczą się zdrowych produktów, to należy słuchać organizmu. Najlepiej jest jeść 3 spore posiłki podczas dnia, każdy
Wegańska kuchnia orientalnaFasola mung w pomidorach+ ryż naturalny z kuminem+ brokuł Składniki: - 100g ryżu naturalnego - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g brokuła
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka ze szpinakiem, brokułem, rzodkiewkami i granatem Składniki: - 100g świeżego szpinaku typu baby - sok z cytryny - kilka liści sałaty masłowej
Wegańska kuchnia orientalnaKasza jaglana z oliwkami, fasolą i brokułem Składniki: - 100g kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g białej fasoli
Wegańska kuchnia orientalnaLunchBox: Kotlety z czerwonej fasoli + polenta + brokuł w tahini Składniki: - 100g kaszki kukurydzianej - ¼ łyżeczki kurkumy - 150g brokuła
Wegańska kuchnia orientalnaLunchBox: sałatka z soi + polenta + brokuł i szparagi w tahini Składniki: - 100g kaszki kukurydzianej - ¼ łyżeczki kurkumy - 150g brokuła
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka z czarną fasolą i oliwkami + ryż jaśminowy + brokuł Składniki: - 100g ryżu jaśminowego - ½ łyżeczki ziół prowansalskich - kilka różyczek brokuła - świeżo mielony czarny pieprz
Wegańska kuchnia orientalnaLunchBox: Ryż jaśminowy + adzuki + brokuł z fasolką Składniki: - 100g ryżu jaśminowego - sól himalajska - 40g fasolki adzuki
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka ryżowa z brokułem, tofu, awokado i bazylią Składniki: - 100g ryżu jaśminowego - sól himalajska - 100g brokuła
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka ryżowa z brokułem, czerwoną fasolą, bazylią i orzechami Składniki: - 100g ryżu jaśminowego - sól himalajska - 150g brokuła - świeżo mielony pieprz
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki i suszonymi pomidorami Składniki: - 100g czerwonego ryżu jaśminowego - sól himalajska - 2 buraczki
Wegańska kuchnia orientalnaLidl. POTRAWKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI I MAKARONEM: Składniki: 1 opak makaronu von ton pół puszki mleczka kokosowego 500 g piersi z kurczaka 2 marchwie 1 mały brokuł 1 papryka czerwona pół puszki kukurydzy garść fasolki szparagowej 1 szkl bulionu pasta curry - zielona ostra Wykonanie: Marchew obieramy, brokuła dzielimy na różyczki. Wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy
Z Majeczką w kuchniJeden 250g stek wystarczy na 4 porcje. Jeśli robimy danie dla 2 osób, przekrójmy mięso na pół i zamróźmy jeden kawałek do następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć w zamrażalce awaryjne mrożonki
W kuchni wieczorem