pesto. Przełóż do misy miksera zielenię, orzechy i parmezan. Zmiksuj. Wlej oliwę i zmiksuj całość na gładką masę. Dopraw solą i cytryny. Krok 4 Wymieszaj makaron z pesto. Dodaj brokuły, szparagi, cukinię, pieczarki i groszek. Posyp liśćmi bazyli. Podawaj. Smacznego! Artykuł Wtorek: Makaron primavera pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzdania jarskie, gołąbki okażą się nie lada gratką. Do tego zero waste <3 i mamy danie! Składniki: 1 mała kapusta włoska 200 g ryżu 1 głąb brokułu 1 głąb kalafiora 2 marchewki 1 mały seler 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oliwy z oliwe k 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego
R'n'G Kitchenktórych warto się przemóc. Jednym z nich jest gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, Read More Artykuł Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonmiałam nadzieję spróbować tradycyjnego dania – orecchiette con le cime di rapa. Cime di rapa to roślina o ciemno-zielonych postrzępionych liściach i pędach z drobnymi kwiatostanami podobnymi do brokułów. Niestety, okazało się, że to danie sezonowe i akurat sezonu na niego brak. W związku z tym spróbowałam innej wersji – orecchiette alla barese – to pasta z tradycyjnym sosem
365 dni dookoła kuchniDanie z kuchni Lidla z mozzarellą w roli głównej ;-) Mozzarella jest serem pochodzącym z południowych Włoch . Pyszny, ciągnący się po roztopieniu. Wytwarzany jest ze świeżego mleka
Kulinarne Przebojeskładzie suszone kwiaty lawendy. Afryka Północna również ma swoją popularną mieszankę ziołową zawierającą kwiaty róży i lawendy. Ale nie trzeba sięgać do egzotycznych przykładów – w końcu popularne w Polsce brokuły i kalafiory to nic innego jak kwiaty. Ale nie tylko one nadają się do jedzenia. Istnieje ok. 80 gatunków jadalnych kwiatów. W połączeniu z warzywami zielonymi stają się prawdziwą bombą
KUCHNIA POLSKAPomysły na przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką /źródło
Kulinarne S.O.S.Pomysły na przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką /źródło
Kulinarny S.O.S.zapiekankę makaronową, którą można przygotować i podgrzewać w podgrzewaczu do potraw. Składniki: (na 4 - 5 porcji) 200 g makaronu pełnoziarnistego 250 g dobrego boczku wędzonego 1 brokuł 250 g mozzarelli (2 kulki) 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry 100 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżeczka bazylii
Kuchcik gotujeZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ 🍽️🥒 Możecie ją zrobić zarówno w wersji #vege 🌱 jak i z 🍗 Pamiętacie zapiekankę z brokułem, kurczakiem i serem feta? Ta jest równie dobra 😍 a może i lepsza...? 🤔 Składniki: 300 g makaronu 1 kostka tofu lub 1 duża pierś z kurczaka 2 średnie cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki papryki
Czarnawisienkacytryna 9,5g jagody 12g sałata lodowa 2,9g jarmuż 6,1g szpinak 3g botwinka 3,7g kapusta biała 7,4g kapusta pekińska 3,2g brukselka 8,7g brokuł 5,2g kalafior 5g cukinia 3,2g bakłażan 6,3g ogórek 2,9g szparagi 3,7g fasolka szparagowa 6,8g papryka 6,6g seler naciowy 3,6g seler korzeniowy
Dorota Smakuje