prosiła się o kupno. No więc kupiłam i pierwsza myśl, jaka mi przyszła do głowy, to łazanki z kapustą, moje ulubione danie z dzieciństwa. Jest jarskie, ale dodatek podsmażonego boczku podkręci tylko smak łazanek. No i mamy prosty w przygotowaniu, do tego pyszny, sycący i pachnący wiosną obiad. Składniki: ? 400 g makaronu łazanki ? 1 mała młoda kapusta ? 1 marchewka
To co kochamoregano – 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego – 1 łyżka oliwy Dodatki: – mozzarella starta – 2 cebula pokrojone w plastry – kilka plastrów szynki i salami – kilka plastrów boczku – ok. 10 pieczarek pokrojonych w plastry – kilka plastrów ananasa – połówki małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto
To co kochamtego celu. Bigos jest jarski, wyglądem przypomina bigos z kapusty, ale smak ma zupełnie inny, lekko słodkawy. Mnie smakował bardzo, panowie kręcili nosem. Może gdybym dodała kiełbasy lub boczku? Składniki: – 1 duża przerośnięta cukinia lub 2 średnie – 2 cebule – garść pomidorów suszonych – garść śliwek suszonych – 5 łyżek oleju – sól, pieprz do smaku
To co kochamLeczo z cukinii bez tłuszczu i białka, ale dzięki wędzonej papryce można poczuć smak boczku lub kiełbasy. Ja na diecie mogę jeść to leczo trzy razy dziennie. Składniki: – 2 średnie cukinie – 2 papryki czerwona i żółta – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – sól, pieprz, papryka wędzona słodka, majeranek Wykonanie: – Podsmażyć pokrojoną cebulę
To co kochamumieścić w miseczce. Wymieszać. Posmarować wierzch kiełbasy. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i zapiekać około 40 minut. Polecam wypróbować przepis na pieczoną białą kiełbasę zawijaną w boczku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona w cebuli pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka Pichcimasłem i posypane cynamonem. Z powyższych składników wychodzi około 30 pierogów z serem Pierogi z serem – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pierogi ukraińskie – przepis Tortellini z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem Siekane kotlety z kurczaka Artykuł <em>Pierogi z serem – przepis</em> pochodzi z serwisu Księga
Księga-Smakuktóre mogą Ci się spodobać: Barszcz chrzanowy Krem z cukinii z groszkiem, prosty i szybki przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa z młodych buraczków i botwinki Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa
Moja Książka KucharskaKiełbaski owinięte w aromatycznym boczku, podane z sosem pieczarkowym, które idealnie pasują na różne uroczystość, święta. czytaj przepis
Kulinarna Chwilaodkładamy na ręcznik papierowy aby odciągnąć resztki oleju. Siekane kotlety z kurczaka Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Bitki wieprzowe w sosie własnym Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Pieczone ziemniaki z piekarnika Artykuł Siekane kotlety z kurczaka pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuserem Tosty z omletem Angielskie śniadanie Jajka zapiekane z parmezanem Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim Jajka sadzone w pesto Tosty zapiekane z jogurtem – HIT TikToka Omlet z boczkiem i awokado Pikantne jajka sadzone Pasta z awokado i jajka Tosty z pieczarkami i jajkiem Jajka zapiekane z parmezanem TOSTY Z OMLETEM I DODATKAMI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji : 2 Składniki
nietylkopasta.pldomowe zupy, które mogą Ci się spodobać: Krem z cukinii z groszkiem, prosty i szybki przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa krem z cukinii z ziemniakami Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Zupa z soczewicy Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą
Moja Książka KucharskaPierogi z mięsem z Bergamo, to przepis z książki Cristiny Catese. W końcu się zabrałam za zrobienie ich. Wprowadziłam tylko kilka modyfikacji, oryginalny przepis przewiduje pancettę i szałwię , pominęłam boczek, dodałam sosu pomidorowego, bazylię. Pierogi z mięsem to przepis idealny na pyszne spotkania rodzinne i z przyjaciółmi. Pachnie Włochami. Dla tego przepisu specjalnie zamówiłam mąki przez internet i jestem
Z Kuchni Do Kuchnijest dość nietypowe. Ale to właśnie w takiej wersji ta zupa jest najlepsza. Co jest kluczowe? - zupę gotujemy na kościach od schabu, cały rząd kości, wędzonych żeberkach lub wędzonym boczku - ale taka jest bardzo tłusta odradzam- i np. na korpusie kaczki - używamy suszonych prawdziwków, 1/2 główki czosnku polskiego, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego - zupę zagęszczamy naturalnym zakwasem na żurek
SMYKWKUCHNIdodatek proponuję sos czosnkowy, koperkowy lub inny ulubiony. Smacznego :) Wielbicieli szybkich, smacznych placuszków zapraszam na jeszcze kilka moich propozycji: (po kliknięciu ukaże się przepis): Naleśnikowe cebularze z boczkiem i serem klik Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki klik Placki ziemniaczane tradycyjne klik Placuszki z cukinii klik
Kuchnia z widokiem na ogródkakao do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia, wsypuję ciasteczkową masę i wylepiam dno i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 400 g serków waniliowych (typu Danio lub podobne) 400 g zmielonego twarogu 1 łyżka mąki pszennej
Słodki sentyment