SKŁADNIKI 450 gramów mrożonego zielonego groszku; marchewka (lub dwie małe); cebula; główka czosnku; kawałek selera; 1 pietruszka; słodka mielona papryka; natka pietruszki; 2 łyżki smalcu i/lub trochę słoniny i/lub boczku; 1 wiejskie jajko; mąka pszenna; ostra węgierska pasta paprykowa;... Artykuł Węgierska zupa z zielonego groszku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkaminut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bruschetta z pieczoną papryką i burratą → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Kanapka z gotowaną kapustą kiszoną, boczkiem i serem smażonym → Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem Artykuł Zapiekanka caprese pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakduszonego na bazie soffritto z pomidorami. TAGLIATELLE AL RAGU BOLOGNESE SKŁADNIKI 400 gramów świeżego makaronu tagliatelle lub pappardelle; 700 gramów wołowiny (najlepiej karku lub łopatki); 300 gramów surowego, niewędzonego boczku; 100 gramów marchewki; dokładnie 100 gramów selera naciowego; 100 gramów cebuli; szklanka dobrego, włoskiego czerwonego wina;... Artykuł Tagliatelle al ragu bolognese pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkaprzepisy na duszoną wieprzowinę: Łopatka w sosie cygańskim – pyszny przepis na mięso wieprzowe Karkówka duszona w piwie Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty Schab duszony z warzywami i boczkiem Bitki wieprzowe duszone z warzywami Artykuł Szynka duszona w plastrach z warzywami – przepis na obiad pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemięsem mielonym duszonym w sosie pomidorowym. SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti, ale jednak lepiej tagliatelle; 450 mielonej wołowiny; 450 gramów mielonej wieprzowiny; 100 gramów surowego, wędzonego boczku (również zmielonego); kieliszek czerwonego, wytrawnego wina; 1 marchewka; łodyga selera naciowego; 1 cebula; masło; oliwa z oliwek; domowy sos pomidorowy; pół szklanki... Artykuł Spaghetti alla bolognese czyli twór potwór pochodzi
Kuchnia Tomkaduża ich część może być śmiało przygotowana dzień wcześniej a rano tylko odgrzana! Smacznego ! Grzanki z bakłażanem w pomidorach Zapiekanki w bułkach z serem białym Kanapka na ciepło z boczkiem i podagrycznikiem Tosty z fasolą i jajkiem sadzonym Stir fry z batatem i rzodkwią Kalafior z ciecierzycą Quesadilla z naleśników Tosty francuskie jabłkowo cynamonowe Zapiekanka chlebowa z brokułem pod beszamelem
Dorota Smakujezasmakuje. 7. Cukinia po węgiersku Przepis tutaj (KLIK) Szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe, które obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci podsmażanej wędzonej kiełbasy i boczku. Potrawę podajemy ze świeżym pieczywem. Danie palce lizać! 8. Naleśniki po chłopsku Przepis tutaj (KLIK) Uwielbiam takie dania i pewnie zauważyliście, że często je robię. Chrupiące, rumiane naleśniczki zapiekane
Blog z Apetytemsmaku bazylii. SAŁATKA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka; kaszka kukurydziana; 1 czerwona papryka; sałata little gem; trochę pomidorków koktajlowych; rzodkiewka; cieniutko pokrojony w plasterki surowy, wędzony boczek; mielona, wędzona papryka; mielone ziele angielskie; jogurt naturalny; garść startego parmezanu; mały pęczek... Artykuł Sałatka z kurczakiem warzywami i polentą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaZiemniaki smażone z wędzonym boczkiem i cebulą doprawione majerankiem i podane z jajkiem sadzonym. GROSTL TYROLSKIE CHŁOPSKIE JADŁO SKŁADNIKI 500 gramów ziemniaków sałatkowych 200 gramów wędzonki wieprzowej cebula kminek mielony lub w ziarnach majeranek suszony natka pietruszki szczypiorek lub dymka sól, pieprz przepis na Grostl tyrolskie jadło na zimową porę Artykuł Grostl tyrolskie jadło na zimową porę pochodzi z serwisu
Kuchnia Tomkarównież do skorzystania z innych przepisów: Przepis na tradycyjne kluski śląskie Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Artykuł Rolada schabowa z mięsem mielonym i żurawiną pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuwszystko mieć w jednym naczyniu. Kremowy sos pomidorowy Jeden z moich ulubionych przepisów na sos pomidorowy z dodatkiem śmietanki. Często wykorzystuję go też do makaronu lub gnocchi z boczkiem, nie tylko z kurczakiem. Można podawać z parmezanem. Składniki: 700 g passaty pomidorowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g śmietanki 30% przyprawy: suszona natka pietruszki, papryka słodka w proszku
Rozdomowionanazwa została zmieniona na „hamburger”, aby uniknąć pomylenia z niemieckim miastem Hamburg. Hamburger podaje się zazwyczaj na bułce z ketchupem, musztardą i piklami. Hamburger może być posypany serem lub boczkiem lub innymi składnikami według preferencji. Hamburgery to rodzaj kanapki, który składa się z paszteciku hamburgerowego, grillowanego i często podawanego z serem i sosem. Hamburger jest również znany jako „amerykańska kanapka
Via GustoPOLĘDWICZKA W SOSIE SKŁADNIKI polędwiczka wieprzowa o wadze 450 gramów; mały słoiczek marynowanego czerwonego pieprzu; 8 plasterków szynki dojrzewającej lub boczku; kieliszek białego wina; masło; świeży rozmaryn; pieprz; przepis na polędwiczkę w sosie z czerwonego pieprzu Artykuł Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaKAPUSTA ZASMAŻANA SKŁADNIKI 1 kilogram kapusty kiszonej; 150 gramów surowego, wędzonego boczku; 1 duża cebula; 1-2 łyżki smalcu wieprzowego lub gęsiego; 2 płaskie łyżki mąki; dwie łyżeczki kminku; 1-2 łyżeczki cukru; 3-4 liście laurowe; 5-8 ziaren ziela angielskiego; sól, pieprz; przepis na kapustę zasmażaną Artykuł Kapusta zasmażana przepis tradycyjny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaJeśli lubisz fasolkę po bretońsku, ta również na pewno będzie ci smakować. Zamiast kiełbasy czy boczku znajdziesz w niej podsmażone mięso mielone. Świetne danie jednogarnkowe. Przepis na fasolkę z mięsem mielonym Składniki: 500 gramów suszonej białej fasoli, 500 gramów mięsa mielonego – wieprzowe lub z indyka, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 mała papryka czerwona, łyżka papryki w proszku
Kulinarna Polska