biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:46/363)

Tiramisu (wariant bez jajek) 485

śmietankę, całość wymieszać. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru. W blaszce wyłożonej papierem lub folią spożywczą ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów, położyć warstwę kremu, posypać kakao, następnie kolejną warstwę biszkoptów i kremu. Deser posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
TORT URODZINOWY 113

kulki srebrne * do nasączenia biszkoptu używam wodę wymieszaną z niewielką ilością cukru Uff chyba opisałam wszystkie poszczególne części tortu, to teraz pora na cały proces składania go w jedną całość :) Biszkopt rozkroić wzdłuż na 3 równe  części. Pierwszy krążek biszkoptu położyć na podstawkę do tortu, nasączyć wodą. Następnie na biszkopt równomiernie rozsmarować  połowę kremu truskawkowego. Na to położyć(...)żelkę truskawkową, na wierzchu rozsmarować drugą połowę kremu truskawkowego. Położyć kolejny krążek biszkoptu, nasączyć wodą. Ponownie rozsmarować połową kremu, tym razem śmietankowego, położyć żelkę jeżynową, rozsmarować  pozostały krem śmietankowy. Przykryć to wszystko ostatnim krążkiem biszkoptu, nasączyć wodą. Górę oraz boki tortu posmarować cienką warstwą ganache z białej czekolady, wygładzić całą powierzchnię tortu. Na tym etapie tort najlepiej wstawić

Zrób to smacznie
TIRAMISU 142

rodzinny i jesienny weekend czas zacząć! za oknem spadające liście, słońce a w domu muzyka w tle, radość, kawa i pyszny, kremowy deser! Tiramisu, włoski deser to biszkopty nasączone kawą, przełożone kremem z mascarpone, cukru i żółtek posypany na wierzchu kakao lub czekoladą. Taki deser chodził za mną od tej wiosny, jakoś zawsze przegrywał z innymi słodkościami. To w weekend(...)Blaszkę wykładam folią spożywczą, układam równo w dwóch rzędach biszkopty nasączone przez 2 sekundy w kawie. Nasączamy krótko i szybko, by biszkopty nie rozpadły się. Pierwsza warstwa biszkoptów: na to połowę kremu i druga, górna warstwa biszkoptów: Na jedną porcję biszkoptów nakładam połowę masy, wyrównuję, przykrywam ponownie nasączonymi biszkoptami i przykrywam ostatnią warstwą kremu, wyrównuję i posypuję kakao. Przykrywam folią

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt z kremem kajmakowym 183

Biszkopt z dużą ilością prawdziwego kakao, kusząco słodkim kremem kajmakowym i prażonymi płatkami migdałów. Biszkopt jest miękki i puszysty. W okrągłej blaszce ciasto może z powodzeniem udawać tort ;) Polecam. Potrzebujemy :  5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao 350 g masy kajmakowej/krówki 100 g masła(...)połączenia składników. Biszkopt pieczemy około 20-25 min w temp. 180 stopni.Wyjmujemy i studzimy. Przekrawamy na pół.  Masę kajmakową/krówkową miksujemy z masłem do uzyskania gładkiego kremu. Na połowie biszkoptu rozsmarowujemy 3/4 kremu kajmakowego. Przykrywamy drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy drugą część kremu. Wierzch posypujemy uprażonymi wcześniej i ostudzonymi płatkami migdałowymi. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
TORT SŁONECZNIKOWY 190

Przepyszny tort z kremem budyniowym,masą krówkową oraz słonecznikiem  Biszkopt jasny SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki pestek   słonecznika SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka(...)wtedy należy zmniejszyć płomieni i mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. SPOSÓB PRZYGPOTOWANIA Jany oraz ciemny biszkopt, przekroić na dwa blaty.   Krem podzielić na pięć w miarę równych części ( do jedne z części również dodałam pestki słonecznika, według uznania ;)). Blaty biszkoptów na przemian jasny i ciemny przekładać kremem. Złożony

RAROSSA
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 149

36x25 cm: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: na biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek wody z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu kilka łyżek kwaskowatego dżemu (malinowego lub z czarnej porzeczki) na malinowy krem budyniowy: 2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (40g) 750 ml mleka(...)powstania gęstego budyniu. Gorący wylać na nasączony biszkopt. Wystudzić. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (ja używam zazwyczaj trochę mniej wody niż zaleca się na opakowaniu). Tężejącą galaretkę z malinami wylać na biszkopt (uwaga, by galaretka nie była zbyt wodnista, bo wsiąknie w ciasto). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przygotować krem z mascarpone: ubić śmietankę prawie na sztywno

Lekcje w kuchni
Tort Migdałowy z Kremem Jogurtowym i Wiśniami 169

Tort Migdałowy z Kremem Jogurtowym i Wiśniami – Kolejny, bardzo smaczny tort w Małej Cukierence, który pozwoli uczcić wyjątkowe chwile w naszym życiu. Tort jest z kremem jogurtowym na wilgotnym, migdałowym biszkopcie. Wierzch tortu zdobi spora warstwa wiśni, ciasteczka amaretti oraz uprażone płatki migdałowe. Tort jest nie za słodki, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, u mnie przepis zagości(...)pozostałego jogurtu i wymieszać krótko mikserem. Dodać połowę ubitej śmietanki i znów wymieszać krótko mikserem, dodać pozostałą śmietankę wymieszać. Gotowy krem wymieszałam jeszcze dokładnie szpatułką. 13. Krem przełożyć na przygotowany biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wiśnie ( patrz FILM ). Tort udekorować ciasteczkami amaretti i na koniec posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Blaszkę wstawić do lodówki na całą noc. 14. Schłodzony

Mała Cukierenka
Ciasto kakaowe z bezą 194

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao(...)mieszankę.  Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń po łyżce  i ucieramy krem, aż do wykończenia budyniu, dodajemy rum i dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt przecinamy.  Krem dzielimy na dwie części,  Biszkopt wykładamy na blaszkę smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę

Garnkowe fanaberie
kokosowiec 2231

Jeśli tak jak ja lubicie kokos to tym ciastem będziecie zachwyceni. Jest podwójnie kokosowe bo zawiera kokosową bezę oraz krem z mascarpone i gotowanego kokosu a to wszystko otulone kakaowym biszkoptem. Dodałam też lekką nutkę alkoholu, żeby całość nie wydawała się mdła. Jak dla mnie bomba (kaloryczna niestety też),miękkie, lekkie po prostu przepyszne.  *foremka(...)Biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolny nasączyć wódką. Z kremu odłożyć dwie łyżki a resztę podzielić na połowę. Jedną część kremu rozsmarować, nałożyć bezę, rozsmarować drugą część kremu i przykryć biszkoptem. Rozsmarować pozostały krem i wierzch posypać koksem. Schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowa szachownica 326

przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować!Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem.Ciasto jest aż potrójnie czekoladowe … bo czekoladowy jest biszkopt …. czekoladowy jest krem … i czekoladowy jest wierzch składający się z przepysznego czekoladowego kremu i chrupiącej czekoladowej posypki.Ciacho wbrew temu co pewnie myślicie jest niesamowicie łatwe!Doskonałe na popołudnie z ulubioną kawą(...)łyżce cukru.Nie przerywając ubijania zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy przesianą mąkę.Dokładnie , ale krótko mieszamy.Wylewamy na tortownicę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 40 min / 180C.CAŁOŚĆ :Oba biszkopty dokładnie studzimy , a następnie wycinamy okręgi takie jak na zdjęciu.Takie same z ciemnego i z jasnego.A następnie układamy je jeden do drugiego.KREM CZEKOLADOWY :Kremówkę ubijamy , odstawiamy , by utrzymać

Ostra na Słodko
Tort czekoladowo-truskawkowy 181

holenderskiego kakao (niesłodzonego) 10 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki Dekoracja Holenderskie kakao (niesłodzone) Truskawki Biała czekolada Przygotowanie Wyciągnij wszystkie składniki na biszkopt i krem wcześniej z lodówki, tak aby miały temperaturę pokojową. Umyj miski, które będziesz wykorzystywać i dokładnie wytrzyj żeby były suche. Biszkopt Jajka i cukier miksujemy razem, aż otrzymamy dosyć gęstą(...)spód tortownicy wyłóż papier do pieczenia i wlej przygotowaną masę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C (z termoobiegiem 160°C) około 12 minut. Po upieczeniu biszkoptu odstaw go do wystygnięcia. Krem Jajka, cukier oraz cukier wanilinowy miksujemy w misce do momentu, aż uzyskamy jednolity krem. W drugiej misce łączymy margarynę oraz masło i miksujemy do momentu połączenia się tych

Programista w kuchni
Deser bananowy na zimno a'la tiramisu 284

bananowego kremu i omleta, postanowiłam przełożyć je do pudełka i zamrozić. Lody takie zjadłam na następny dzień - poczekałam aż się troszkę roztopiły i całość wymieszałam, tak żeby biszkopt połączył sie z bananowym kremem i...choć nie jadłam już bardzo dawno lodów tiramisu to zapewniam, że te smakowały dokładnie tak samo jak te ze sklepu, albo przyajmniej bardzo, bardzo podobnie(...)wyjąć, przełożyć do blendera, dolać mleka i opcjonalnie dodać ziarenka wanilii. Zmiksować na gładką masę. W pucharku lub szklance układać warstwowo, najpierw kawałki biszkopta, które posypać kakao, następnie krem bananowy, znów biszkopt i kakao, krem i na koniec wierzch posypać kakao. Przygotowany deser zjeść od razu. Jeśli wolimy zrobić z tego lody to wykładamy pudełeczko papierem do pieczenia, układamy warstwy

Healthy food explorer
Tiramisu z likierem Bailey's 172

cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i zmiksować do otrzymania gęstego, gładkiego kremu. Na spodzie kieliszków układać biszkopty namoczone w naparze kawowym (wymieszanym z likierem) następnie warstwę kremu i ponownie biszkopty. Przykryć pozostałym kremem i obsypać kakao. Schłodzić w lodówce.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 229

jeden kroimy na pół. Blachę wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i wkładamy biszkopt. Nasączamy herbatą i wylewamy tężejącą galaretką z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy.  Biszkopt smarujemy kremem czekoladowym, następnie większą połową masy budyniowej. Biszkopty nasączamy w kawie i w odstępach układamy na masie. Wylewamy tężącą masą śmietanową i wyrównujemy. Chowamy do lodówki do stężenia(...)drugiego biszkoptu okaże się, że jest mniejszy niż forma (w przekroju trapez) wykorzystajmy biszkopty do uzupełnienia luk. Wystarczy odciąć je na prosto, nasączyć i poukładać. Potem zasmarujemy kremami i nie będą widoczne. Biszkopt jak i budyń możemy przygotować sobie dzień wcześniej. Masę śmietanową najlepiej przygotować, gdy na cieście są już nałożone okrągłe biszkopty, gdyż szybko tężeje

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania