biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:269/363)

Urodzinowy tort z matchą 147

smak, bo nadal są przepyszne Po upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Bita śmietana: Do wysokiego garnka wrzucamy stałą część mleka kokosowego (bez płynu), przesiewamy cukier puder i wlewamy ekstrakt z wanilii. Całość ubijmy ręcznym mikserem aż będzie sztywna. Jeden spód wkładamy na tortownicę i smarujemy połową gotowego kremu. Kładziemy drugi spód i smarujemy resztą kremu nie zapominając

Lamarida.pl
Malinowa chmurka na biszkopcie 307

zrobi ć z w ł asnego sprawdzonego) Biszkopt po wystudzeniu przecinamy na dwa blaty. Masa: Kremówk ę ubijamy na sztywno z usztywniaczami, mo ż na doda ć cukru pudru, ale nie ma takiej potrzeby, na koniec dodajemy mascarpone i mieszamy. Odk ł adamy ze dwie ł y ż ki kremu, reszt ę dzielimy na po ł ow ę . Galaretka: Galaretki

Takie tam pichcenie
ROLADA ŚMIETANOWA WALENTYNKOWA + FILMIK 279

Pyszna rolada na walentynki, jest lekka i prosta w wykonaniu oraz bardzo efektowna. Idealna na święto zakochanych i nie tylko a smakuje każdemu. SKŁADNIKI :   

Kulinarne Fantazje Marioli
TORT MAKOWY Z CYNAMONEM I ORZECHAMI 186

nasączenia blatów, u mnie: Amaretto i Cointreau Wystudzony biszkopt delikatnie okroiłam i wyjęłam z formy. Przekroiłam na 3 blaty. Pierwszy z nich wyłożyłam na talerz, skropiłam pędzlem maczanym w mieszance obydwu likierów, wyłożyłam 1/2 zblendowanego musu z jabłek, na nim rozsypałam starte orzechy (miały wyczuwalne kawałki)  i rozsmarowałam część (ok.1/3) kremu. Na kremie ułożyłam drugi blat biszkoptowy. Również skropiłam

Smaczne Zdrowe
Tort Szwardzwaldzki 406

piekarnika, delikatnie nożykiem oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt kakaowy może się upiec z bardzo dużą górką, ale nie przejmujcie się. Przekroić na 4 blaty. (u mnie wyszły bardzo cienkie około 1 cm). Przygotować masę: Wiśnie dokładnie odsączyć na sitku. W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, zmiksować na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wykonanie: Pierwszy blat

moj przepis na
Tort nutellowo-truskawkowy 189

delikatnie wymieszać, żeby nie zniszczyć ubitej piany. Następnie dodać kolejną 1/3 ilości mąki, wymieszać. Czynność powtórzyć dla pozostałej mąki. Masę wyłożyć do formy. Piec przez 35 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć herbatą. Mus: z przepisu z bloga Gotuję, bo lubię 250 g mascarpone 250 śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka(...)miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko.  Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić

Moja Galeria Smaku
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 121

ciasto! W naszej styczniowej serii przepisów NA SŁODKO ZE SWEET DECOR nie może go zabraknąć. Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik z musem z czarnej porzeczki i kremem śmietankowym – fantastyczne połączenie, które posmakuje każdemu wielbicielowi słodkości. Kropka nad I, która nie tylko pięknie wygląda, ale i nadaje smak to różowa czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate i płatki suszonej(...)przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady

Ostra na Słodko
Rodzynkowiec 236

pieczenia) Po ostudzeniu przekroić na pół Składniki na krem: 3 szklanki mleka  4 łyżki cukru 2 budynie mogą być bez cukru ( na 1/2 l. mleka) 1 masło Składniki na polewę: 1 czekolada mleczna i 1 czekolada gorzka 1/2 kostki masła plus rodzynki i alkohol- najlepszy jest spirytus Przygotowanie kremu: Ugotować budyń, masło utrzeć, po lekkim przestudzeniu masy  dodawać(...)Przygotowanie polewy czekoladowej z rodzynkami: Masło rozgrzać i rozpuścić w nim czekolady ( najlepiej w łaźni wodnej), dodać osączone z alkoholu rodzynki i połowę alkoholu.  Przygotowanie rodzynkowca: Jedną część biszkoptu nasączyć lekko alkoholem, ewentualnie dżemem z czarnej poprzeczki ( bo ze spirytusem ciasto dość pijane :)- posmarować połową masy budyniowej, położyć na to drugi biszkopt, rozsmarować resztę masy budyniowej, a na nią

Proste Potrawy
Torcik jeżynowy 171

przetartymi jeżynami. Przygotowanym syropem wysmarować biszkopty. Na jednym biszkopcie zapiąć obręcz tortownicy o średnicy 24 cm. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Przetrzeć 400g jeżyn i wymieszać z 150g cukru i sokiem z cytryny. Całość wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, jogurtem i ubitą śmietaną. Lekko schłodzić. Połową kremu posmarować spód i przykryć go drugim krążkiem

kuchnia doski
Tort m&m's 275

relacji jej siostry wiem, że smakował- polecam więc i Wam. To wypiek typowy na przyjęcia urodzinowe dla dzieci- „łapie oko”, cieszy wyglądem i smakiem.Sto lat dla Pati! Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek miksujemy(...)temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy na 3 równe blaty. Składniki na krem truskawkowy: 500 g truskawek( świeże lub mrożone) ¾ szklanki cukru 1 ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w łyżce zimnej wody 4- 5 łyżeczek żelatyny rozrobionej w ¼ szklanki gorącej wody 400 g śmietany

Domowe ciasta
Malinowa wz-ka 150

Bardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką.  Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt

VioletoweKucharzenie
Mleczna kanapka 305

To ciasto piekłam na Święta Bożego Narodzenia - w domu zrobiło furrorę wśród męskiej części rodziny. Zniknęło do ostatniego okruszka w ciągu dwóch dni:) SKŁADNIKI NA KAKAOWY

Blondynka Gotuje
Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym 264

tort podawałam na drugi dzień) 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasta waniliowa lub wyskrobane ziarenka wanilii Składniki na ciasto: Krem do ciasta: 1 szklanka czarnej porzeczki (użyłam mrożonej) 1 szklanka jagód (użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 250g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 7-9 łyżek naturalnego(...)proszku + 1/2 szklanki zimnej wody Sos karmelowy: 1/2 szklanki cukru 2 kopiate łyżki naturalnego miodu (użyłam gryczanego) 125ml śmietanki kremówki 36% 40g masła 2 łyżki wody Dodatkowo: 70g okrągłych biszkoptów 7-9 łyżek likieru cytrynowego lub cytrynówki owoce do ozdoby listki melisy do ozdoby Ptysie – ciasto: 1. Do rondelka wlać wodę, dodać masło i szczyptę soli, zagotować. Dodać mąkę

Mała Cukierenka
Ciasto pomarańczowe z kremem mascarpone i wiśniową frużeliną 223

warstwa owocowa i kremowa. Spód, o dziwo, jadł również, tyle, że na samym końcu;) Dlaczego napisałam „o dziwo”? Bo ciasto jest dość nietypowe. Nie jest to delikatny biszkopt, nie jest to też tradycyjny ucieraniec. Jest to ciasto maziste i dość ciężkie. Mi troszkę czasu zajęło przyzwyczajenie się do niego. Chyba najlepiej smakuje cienko ukrojone i zajadane małymi porcjami/k(...)miękkiego masła 70 g drobnego cukru 200 g mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl. soku pomarańczowego Hortex 1 czubata łyżeczka drożdży w proszku 3 łyżki dżemu pomarańczowego Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 1-2 łyżki soku z cytryny 1 op. cukru wanilinowego (16g) 2 łyżki cukru pudru Frużelina wiśniowa: 450 g mrożonych wiśni Hortex 5 łyżek cukru 2 łyżeczki

Smaki Na Talerzu
Leśny mech 172

masła, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej typu 450, do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 400 g serka mascarpone, 200 ml przecieru z owoców leśnych, 5 g żelatyny, Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny.  Jajka(...)stopni z termo obiegiem na około 45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do wystygnięcia. Ściąć wierzch ciasta, wydłubać z niego środek i go pokruszyć. Pozostały biszkopt przekroić w poprzek na pół. Ściąć brzegi ciasta. Żelatynę wsypać do miseczki, wlać do niej 500 ml pulpy owocowej, wymieszać, wlać pozostałe 150 ml gorącej pulpy i dokładnie wymieszać. Odstawić

królestwo garów