biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:273/363)

Ciasto 3bit 205

budyniową z dodatkiem masła, kremem śmietankowym. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie;)). Przekładanie 3 bita rozpoczęłam na blacie, skrojonym z wysokiego biszkopta, ale myślę że z powodzeniem można użyć warstwy herbatników, bądź upiec cienki 4 jajeczny biszkopt. Megasłodkie ciacho

Domowe ciasta
Rolada z truskawkami 174

upieczeniu jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć na bawełnianą ściereczkę, zdjąć papier do pieczenia i razem ze ściereczką zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 400g serka mascarpone 400g serka waniliowego, homogenizowanego Opcjonalnie 2-3 łyżki cukru pudru w zależności jak słodkie lubimy Wykonanie: Oba serki dobrze razem zmiksować na gładki krem, opcjonalnie można dodać cukru pudru

W garach u Gosi
Tort czekoladowy z wafelkami 161

świetnie!  Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 4 śm ietan y kremówki  * 3 tabliczki mlecznej czekolady * łyżka cukru pudru * p ół szklanki soku pomarańczowego  * 200-300g dowolnych wafelków z orzechami Przygotowanie : Czekoladę połamać na kostki, zagrzać dwie śmi etany i wymieszać z czekoladą. O dstawić do wystygnięci a i ubić masę na krem. Biszkop t przekroić

Magiczne Życie Marty
Tort malinowy 180

mnie co dodaję do biszkoptu, że jest on taki żółty. Zdradzę wam, że sekret tkwi w jajkach od szczęśliwych kur. Poncz 1 kieliszek malinówki 1/2 szklanki herbaty sok z polowy cytryny 1 łyżka cukru Wszystko wlewamy do kubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu.  Krem 350 ml śmietany

Emskie Smaki
Andrut z masą mleczną i orzechową 173

Andrut z kokosem i biszkoptami Składniki: 1 paczka andrutów Składniki na masę mleczną ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru 17 dag masła 1 szklanka mleka w proszku Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę. Składniki na masę orzechową: 10 dag masła 16 dag kremu orzechowego (4 łyżki) 1 łyżka

Tradycyjna Kuchnia
Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 192

czym przykrywamy go drugim biszkoptem i smarujemy cienko jego wierzch, pozostawiając kilka łyżek masy na zrobienie burt. W tym momencie możemy podzielić ciasto na kawałki, tzn. zrobić drobne rysy wzdłuż i wszerz na cieście (przypominające szachownice), po to by na każdym kawałku ciasta znalazł się owoc i by było go później łatwiej pokroić. Resztę kremu przekładamy do szprycy lub mocnego

Smakowy Raj
Ciasto Czekoladowy Cytrynowiec 184

delikatnym, serowo- śmietankowo cytrynowym kremem o strukturze ptasiego mleczka. Było słodko- w typie brownie, trochę sernikowo, ale z lekko orzeźwiającym akcentem. Składniki na ciasto czekoladowe : baza czekoladowa: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody 1 szklanka cukru 5 łyżek kakao Wszystkie składniki przekładamy do garnka, cały czas mieszając , podgrzewamy do rozpuszczenia wszystkich składników( nie gotujemy zbyt długo). Studzimy. biszkopt: 5 jaj ½ szklanki cukru

Domowe ciasta
"fistaszek"- ciasto z masłem orzechowym 525

pieczenia na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 kopiata łyżka mąki pszennej  2 łyżki cukru 100 g masła 500 ml mleka dodatkowo: 400 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków około 60 sztuk herbatników  350 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru  łyżka żelatyny 300 g gęstej konfitury wiśniowej  Ciasto przygotować tak jak biszkopt. Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 324

Oreo z kremem,  250g serka mascarpone,  czubata łyżka żelatyny. Ser zmielić, dodać serek mascarpone, nasiona wanilii i cukier puder. Zmiksować na gładką, jednolitą masę.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, przestudzić, po czym dodać do masy serowej. Krótko zmiksować. Dodać pokruszone (ale nie za drobno!) ciastka, delikatnie wymieszać łyżką. Dodatkowo:   około 15 okrągłych biszkoptów

Z miłości do słodkości
Biszkopt 145

mąki pszennej w biszkopcie jest zamieniona na mąkę ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasto_biszkoptowe ] Do wszystkiego Można je jeść do wszystkiego do kawy, herbaty czy też soku owocowego. Pomysłów na ciekawe dekoracje też jest sporo. Smaczny na sucho jak i z kremem. Świetnie łączy się

ClauditteMissCooking
Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 166

minut. SKŁADNIKI NA KREM: - 1/2 litra mleka - 3 łyżki cukru - cukier waniliowy - 1 kostka masła - 1 opakowanie budyniu śmietankowego WYKONANIE Połowę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko dodać masło. Do reszty mleka dodać budyń, dobrze rozmieszać i wlać do gotującego mleka. Mieszać cały czas do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie pozostawić do przestudzenia. Biszkopt przekroić na pół i wysmarować

Zofiana
Tiramisu 209

Składniki:400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka

Świat Ciasta
Tyraj Misiu-Tiramisu 185

KREM.... 600ml śmietany 30-36% schłodzonej,Duży serek Danio ,lub 3 małe 5 łyżek cukru,2 łyżeczki żelatyny rozpuścić  w 3 dużych łyżkach wody.   WYKONANIE..... Śmietanę  ubić ,dodając cukier ,pod koniec ubijania dodać  ciepłą żelatynę .Do takiej masy dodacć serek Danio ,dokladnie wymieszać ,2/3 masy wyłożyc na ciasto Pozostałą masą posmarować wierzch ciasta(...)SMACZNEGO...ps.ostatnia fotka pokazuje malo ponczu ,bo takie lubi moja córka ,dla reszty dużo ponczu w biszkopcie jak na dwóch pierwszych fotach

w mojej kuchni
Tiramisu dyniowe 182

robienia zup-kremów, ale też do deserów. Można zrobić z jej dodatkiem muffiny, placki na słodko czy ciasta. Ja dzisiaj zrobiłam niecodzienną wersję tiramisu. Złote, dyniowe tiramisu. Polecam. TIRAMISU DYNIOWE Składniki: 300 ml śmietany 30% 2/3 szk cukru pudru 200 g mascarpone 1 szkl puree z dyni 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego  1 opakowanie podłużnych biszkoptów 1 zaparzona i wystudzona

Bon appetit mon amie
Torcik truskawkowo-kokosowy 483

wyrównać - drugim nasączonym biszkoptem przykryć masę truskawkową, delikatnie przyciskając go do masy - całość schłodzić FROSTING - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej niemal do zawrzenia, zdjąć na blat, od razu dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch

Smakołyki Bereniki